21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri tari pentru echipele de la SCM

Meciuri tari pentru echipele de la SCM

Voleibaliştii craioveni (în tricou alb) vor avea un adversar dificil duminică, Arcada Galaţi (foto: arhiva Gds)
Voleibaliştii craioveni (în tricou alb) vor avea un adversar dificil duminică, Arcada Galaţi (foto: arhiva Gds)

Două dintre echipele clubului SCM Craiova, care luptă pentru o medalie în acest sezon, vor juca în acest weekend pe teren propriu, în Sala Polivalentă, partide extrem de importante pentru configurația clasamentului.
Sâmbătă, de la ora 16.00 (TVR1), handbalistele craiovene vor primi vizita echipei HC Zalău, într-un meci care are ca miză locul trei. Formația oaspete, pregătită de Gheorghe Tadici, ocupă în prezent poziția a treia, cu 32 de puncte, iar SCM Craiova se află pe un loc mai jos (29 de puncte). Antrenorul gazdelor, Bogdan Burcea, a evidențiat importanța unei victorii contra formației antrenate de Gheorghe Tadici. „Vom întâlni revelația acestui campionat, o echipă puternică, extrem de disciplinată. Pentru noi, în afară de partida cu CSM București, aceasta va fi cea mai grea de acasă, trebuie mobilizare maximă, jucat inteligent. Trebuie să luptăm până la ultima picătură de energie, pentru a ne clasa pe podium. Un punct pierdut pe propriul teren ne îndepărtează de podium. Avem nevoie de o evoluție cât mai bună, voință și atitudine“, a punctat tehnicianul craiovean. Spre deosebire de meciul trecut, de la Galați, în formația SCM Craiova va reveni Dana Băbeanu, dar va lipsi Mirela Pașca, operată la genunchi.

Voleibaliștii vor revanșa cu Galațiul

Duminică, de la ora 13.45 (DigiSport), voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor primi vizita echipei Arcada Galați și vor revanșa, după ce formația moldoveană i-a învins de trei ori pe olteni în acest sezon (de două ori în Cupa României și o dată în campionat). Craiova și Galați sunt la egalitate de puncte, 43, ocupând locurile trei, respectiv patru, cu trei etape înainte de finalul returului Diviziei A1. Campionii și-au încheiat miercuri parcursul în Liga Campionilor, iar acum se concentrează doar pe campionatul intern. „Galațiul are cel mai mare buget din campionat, și-au propus să câștige campionatul și Cupa, dar acum au ceva probleme, le-a plecat și antrenorul după înfrângerea de etapa trecută cu Ploiești. Ar putea fi un avantaj pentru noi faptul că ei traversează o perioadă delicată. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar suntem obișnuiți cu astfel de partide. Am toată încrederea în jucătorii mei și sper într-o victorie“, a spus antrenorul Dan Pascu vineri. Acesta a adăugat că sunt șanse foarte mari ca în meciul cu Galațiul să joace și căpitanul Laurențiu Lică, chiar dacă nu este complet refăcut. Cu regretul că echipa sa nu s-a calificat mai departe în Liga Campionilor, jucătorul Bogdan Ene speră într-o victorie contra gălățenilor: „Avem un regret că am fost la un pas de o calificare istorică în faza următoare a Ligii Campionilor, dar nu prea avem timp să ne lingem rănile pentru că ne așteaptă un meci foarte greu cu Galațiul, o forță în campionatul nostru. Vrem să învingem“.
Tot acasă joacă și voleibalistele de la SCM-U Craiova, dar în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, sâmbătă, de la ora 18.00, cu Penicilina Iași, în cadrul etapei a 20-a din Divizia A1. În aceeași sală se va juca sâmbătă, de la ora 12.00, meciul de handbal masculin între echipele CS Universitatea Craiova și Universitatea Cluj, în Divizia A, seria B. Cele două echipe sunt vecine de clasament. Oltenii ocupă locul trei (25 puncte), iar ardelenii se află pe locul patru, cu 24 de puncte.
Singura echipă a clubului SCM Craiova care evoluează în deplasare este cea de baschet masculin. Jucătorii pregătiți de Vladimir Vuksanovic vor debuta în faza a doua a campionatului pe terenul formației BC Mureș. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 19.30 (netelevizat). Oltenii abordează grupa locurilor 7-10 de pe ultimul loc, având 22 de puncte. BC Mureș se află pe primul loc în această grupă, cu 26 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS