11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCum se pot califica craiovenii în Top 12 al Ligii Campionilor

Cum se pot califica craiovenii în Top 12 al Ligii Campionilor

În meciul tur, Marian Bala (în stânga) şi colegii săi s-au impus cu 3-1 în faţa polonezilor (Foto: Arhiva GdS)
În meciul tur, Marian Bala (în stânga) şi colegii săi s-au impus cu 3-1 în faţa polonezilor (Foto: Arhiva GdS)

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova disputa astăzi un meci extrem de important în Liga Campionilor. Oltenii vor înfrunta de la ora 21.00 (DigiSport4), în deplasare, formația SKRA Belchatow, în ultimul meci din grupa D.
Debutanți în această competiție, campionii României au avut un parcurs care a surprins pe toată lumea și acum luptă cu șanse mari pentru o calificare istorică în top 12.
După cinci meciuri în grupa D, elevii lui Dan Pascu ocupă locul doi, cu șapte puncte, cu unul mai mult decât SKRA Belchatow.
Cu o victorie în Polonia, indiferent de scor, SCM-U Craiova și-ar asigura calificarea, de pe locul doi. Dacă pierd, oltenii pot merge mai departe de pe locul trei în grupă, iar șansele le-ar crește considerabil dacă ar câștiga două seturi în confruntarea de azi.
În meciul de debut din Liga Campionilor, Craiova a învins formația din Belchatow, cu 3-1, dar antrenorul Dan Pascu avertizează că adversarii din acest ultim joc sunt foarte periculoși. „Ne așteaptă un meci greu, ca toate celelalte. Este un meci decisiv de calificare în faza următoare. Atât noi, cât și Belchatow avem șanse de calificare, dar trebuie spus că polonezii sunt o echipă redutabilă, cu un buget mare, care atunci când au meciuri pe muchie de cuțit joacă la potențial maxim și este greu să le faci față. Așa au fost și cei de la Modena. Ați văzut cu cât angajament au jucat meciul de la noi. A fost o diferență mare între meciul de la Craiova și cel din Italia. Sunt convins că și cei de la Belchatow își vor pregăti foarte bine meciul din punct de vedere tactic, vor fi motivați, joacă acasă, într-o țară unde voleiul este religie“, a spus tehnicianul campioanei.
Jucătorii de la SCM-U au făcut meciuri foarte bune în Liga Campionilor și speră că așa se va întâmpla și în acest ultim joc din grupă. „Noi mergem în aceeași notă ca și până acum în meciurile din Ligă. Vom juca cu angajament, vom face tot posibilul să tratăm serios meciul, să facem un joc bun. Un punct ne-ar ajuta, ne-ar mări mult șansele de a ne califica de pe locul trei“, a completat Pascu.

17021395_1522034334475386_7632470528771244063_n

Căpitanul Lică este incert

Delegația olteană a plecat luni la București, iar ieri-dimineață au plecat cu avionul spre Polonia. În ceea ce privește lotul, Dan Pascu se confruntă cu o problemă majoră. Căpitanul Laurențiu Lică are probleme la gleznă și este incert pentru jocul de azi. „Laurențiu are o problemă delicată la gleznă, nu am vrut să-l forțez nici la Piatra Neamț. La ora actuală încă nu pot spune dacă este refăcut, dar există posibilitatea să nu joace, pentru că aș risca foarte mult cu el și dacă ar păți ceva mai grav la picior ar însemna să-l pierd o perioadă mai lungă de timp“, a completat antrenorul campioanei, înainte de a pleca spre Polonia.
În Top 12 se vor califica primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune trei locuri 3 din cele cinci grupe ale Ligii Campionilor.
Clasamentul grupei D: 1. Azimut Modena 14 puncte, 2. SCM-U Craiova 7 puncte, 3. SKRA Belchatow 6 puncte, 4. ACH Volley Ljubljana 3 puncte.
Situația în celelalte patru grupe: A: 1. Zaksa Kedzierzyn-Kozle 15 puncte, 2. Dinamo Moscova 9p, 3. BBSK Istanbul 4p, 4. Noliko Maaseik 2. Ultima etapă: Istanbul – Kozle, Maaseik – Dinamo Moscova; grupa B: Cucine Lube Citanova 12p, 2. Berlin Recycling Volleys 12p, 3. Asseco Resovia Rzeszow 5p, 4. Dukla Liberec 1. Ultima etapă: Civitanova – Berlin, Rzeszow – Liberec; Grupa C: 1. Zenit Kazan 15p, 2. Arkas Izmir 9p, 3. VfB Friedrichshafen 4p, 4. Paris Volley 2p. Ultima etapă: Kazan – Izmir, Friedrichashafen – Paris; grupa E: Sir Sicoma Colussi Perugia 11p, 2. Knack Roeselare 9p, 3. Belogorie Belgorod 8p, 4. Halkbank Ankara 2p. Ultima etapă: Belgrad – Roesalare, Perugia – Ankara.
Sir Sicoma Colussi Perugia este deja calificată în Final Four, ca organizatoare a turneului final programat în sala „PalaLottomatica“ din Roma, pe 29 și 30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS