Conducătorii AJF vor fotbalul doljean curat și fără datoriiConducerea Asociației Județene de Fotbal (AJF) Dolj a organizat sâmbătă, la „Casa Armatei“ din Craiova, prima Adunare Generală Ordinară, în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe puncte „fierbinți“, au fost prezentate modificările produse în organigrama Comisiei Județene de Arbitri (CJA) și a fost anunțată și viitoarea întrecere de fotbal în sală, despre care GdS a scris zilele trecute.

Cvorumul s-a întrunit fără probleme, în sală fiind prezenți 77 de reprezentanți ai cluburilor afiliate dintr-un total de 101, fapt care l-a mulțumit pe noul președinte al forului. „Mă bucur că a fost o prezență bună. Mai mult de trei sferturi dintre membrii afiliați au fost în sală și nu doar două treimi, cât era necesar (68), peste așteptările noastre. Cvorumul s-a îndeplinit fără probleme și se pare că lumea a înțeles că trebuie să facem o schimbare la nivelul fotbalului în Dolj“, a declarat Horațiu Stănescu, pentru GdS.

Cluburile datornice, somate cu neprogramarea

Noua conducere a precizat că a fost comandat un audit la o firmă specializată ca să vadă exact care este situația financiară a forului și a tras un semnal de alarmă în privința datoriilor pe care le au echipele participante în competițiile interne. Horațiu Stănescu a menționat că nu se dorește mărirea taxelor de participare, cel puțin pentru moment, dar a subliniat că grupările datornice nu vor fi programate în returul campionatelor dacă nu vor trece curând pe la casierie.

Un aspect care a născut controverse a fost legat de folosirea jucătorilor pe fals, existând destule cazuri în trecut când fotbaliști de la Liga a IV-a au evoluat și pentru grupări din Liga a V-a sau în alte județe învecinate. AJF Dolj vrea să pedepsească drastic „fenomenul“, amendând și suspedând atât jucătorul în cauză, cât și antrenorul și președintele clubului pentru care a jucat. Pentru a preîntâmpina aceste situații, conducerea forului a decis reintroducerea confruntării documentelor, obligând jucătorii să prezinte și cartea de identitate, pe lângă carnetul de joc.

„Încercăm doar să intrăm în normalitate. Dacă până acum au mai fost încercări de la cluburi și toleranță din partea celor care au fost în conducerea AJF-ului, ca să putem să ne aliniem la normele naționale, ca să spun așa, și să intrăm în normalitate, trebuia să atragem atenția acestor aspecte. Până când nu vom tăia în carne vie în aceste probleme, nu vom reuși să ajungem acolo unde ne-am propus. Sperăm ca efectele să fie văzute începând cu 1 martie. Ca idee, nu am urecheat acele cluburi, ci le-am atras atenția. Cum celelalte cluburi pot să-și rezolve problemele financiare, și ele, dacă vor, pot să o facă și să intrăm în normalitate, să ne aliniem celorlalte județe. Dacă au fost învățate altfel, au două variante: ori fac cum scrie la carte, ori renunță la luptă“, a explicat Horațiu Stănescu.

Colțescu, șef la CJA


În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Executiv al AJF Dolj s-a stabilit ca Marian Ezaru să-i cedeze funcția de președinte al Comisiei Județene de Arbitri lui Sebastian Colțescu, devenind prim-vicepreședinte, alături de Fevronia Ion și Daniel Mitruți. Noua organigramă a fost prezentată membrilor afiliați și validată cu unanimitate de voturi, ca de altfel toate hotărârile CEx din 15 februarie.

„Avem șansa ca județul Dolj să fie reprezentat la nivel național, după București, de doi arbitri FIFA. Nu mai există alt județ la acest nivel. La fel de bine avem trei asistenți de Liga I, trei de Liga a II-a și alți mulți asistenți de Liga a III-a. Deci era normal să întinerim un pic Comisia, dar au rămas și din membrii vechi, pentru că trebuie să îmbinăm experiența unora cu tinerețea și dorința de afirmare a celorlalți ca să aducem și arbitrajul județean acolo unde este locul“, a comentat Horațiu Stănescu.

Noul președinte al CJA Dolj, Sebastian Colțescu, nu a dorit să vorbească despre numirea sa, fiindu-i interzis de CCA să apară în interviuri, dar în cadrul ședinței i-a asigurat pe toți cei prezenți că va revitaliza arbitrajul doljean alături de colaboratorii săi.

„A fost un fel de prim bilanț al primelor trei luni de guvernare a noastră, a noii conduceri, în care eu cred că putem să ne mândrim cu câteva realizări, cum ar fi acel campionat de fotbal în sală, care iată că își deschide aripile după Cupa AJF Dolj. Nu cred că într-o Adunare care a durat trei ore putem să atacăm toate problemele. De aceea a fost cumva și o chestie de tact să anunțăm încă o Adunare Generală Extraordinară la sfârșitul lui iunie, începutul lui iulie. Poate că în aceste trei luni de inactivitate, decembrie, ianuarie și februarie, lumea nu a acordat o atenție sporită sportului «rege», dar sunt convins că în aceste luni care vor urma își vor îndrepta din nou atenția către fotbal și în momentul noii întruniri vom putea dezbate și aspectele pe care le-am neglijat sau pe care le-am atacat prea puțin“, a conchis Horațiu Stănescu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 28 februarie 2017

Actualitate

» CSM a avizat pozitiv, cu amendamente, proiectul de lege privind grațierea unor pedepse
» CNAS: Accesul asiguraților la medicamente scumpe se simplifică
» Nou protest anunțat în Piața Victoriei. Tema, depolitizarea CCR și susținerea DNA
» Iohannis a semnat decretele de înființare a consulatelor de la Salzburg și Haifa
» Razii de amploare la Berlin. Este vizată organizaţia musulmană “Fussilet 33”
» Țuțuianu: Directorul SRI a hotărât denunțarea tuturor protocoalelor care nu mai corespund, inclusiv din domeniul justiției
» Ucraina: Provincia separatistă Lugansk adoptă rubla ca monedă oficială
» Procurorul general despre dosarul privind OUG 13: Nu ar trebui blocată o cercetare penală în curs
» CCR: Legea de modificare și completare a OG 22/1999 privind administrarea porturilor și a căilor navigabile, neconstituțională
» Argeş: 50 de păsări au murit sau au fost ucise după ce s-a constatat că sunt bolnave de gripa aviară
» Copiii diagnosticați cu sindromul Down vor beneficia de însoțitor
» Camera Deputaţilor a respins ordonanțele privind achiziționarea “Cumințeniei Pământului”; donatorii își pot recupera banii
» MEN: 17.721 de cereri depuse în prima zi de înscriere în învățământul primar
» Mâine începe campania de primire a Cererilor unice de plată pentru anul 2017
» Tăriceanu, contrazis la DNA de fosta sa soţie, Ioana Valmar
» Iohannis: Prioritare sunt consolidarea parteneriatului cu SUA şi un profil mai puternic în NATO şi UE

Publireportaj

» 2 ani de Vibraţii la Radio Sud

Dolj

» Elev din Craiova, acceptat de universități din Scoția și Anglia
» Polițiștii din Daneți, acuzați că au trecut de partea hoților de lemne
» 29.000 de lei, prețul a două vieți la Spitalul „Filantropia“ Craiova
» Un tir răsturnat a blocat circulaţia în Defileul Jiului
» Sălile și grădinile cinematografelor, cu zăvorul pe ușă
» Paradox oltenesc: Șomajul este mare, dar firmele nu găsesc specialiști să angajeze
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fermieri sau Agricultori?
» Cioroiasi, comuna legumicultorilor
» Ancheta continuă
» Craiova: Şase deţinuţi vor oferi mărţişoare doamnelor instituţionalizate în Centrul pentru persoane vârstnice
» Craiova: Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită la ISU Dolj
» Doi polițiști din cadrul Secţiei Rurală Daneți, reţinuţi pentru luare de mită
» O nouă conferință a TedX Craiova, pe 4 martie

Gorj

» Studenţii străini de la UCB nu mai pleacă din Târgu Jiu după absolvire
» Ambasadorul SUA, impresionat de operele brâncuşiene
» Municipiul Târgu Jiu va rămâne fără o sală de spectacole autorizată de ISU
» Gorj: Prime pentru angajatele CEO de Ziua Femeii. Salariaţii de sex masculin o consideră discriminatorie
» CEO nu a ieşit pe plus în urma creşterii preţului la energia electrică
» Gorj: Incendiu la vegetaţie uscată în Bumbeşti-Jiu

Olt

» Olt: Arest preventiv, respectiv control judiciar pentru cei implicați în furtul de aluminiu de la ALRO

Mehedinţi

» Mehedinţi: Consiliul Local Orşova decide astăzi dacă reziliază contractul cu Floricola

Vâlcea

» Vâlcea: Accident soldat cu trei răniţi la Costeşti
» Vâlcea: Prinşi la scurt timp după ce furaseră 20 de salcâmi
» Vâlcea: S-a ales cu dosar penal după ce a furat telefonul unui tânăr într-un club

Sport

» Andrei Dumitraș nu concepe ratarea play-off-ului
» Cum se pot califica craiovenii în Top 12 al Ligii Campionilor
» Baschet (m): Iuri Fraseniuc a lăsat Craiova pentru Steaua
» Fotbal / Alb-albaștrii joacă duminică împotriva ardelenilor de la Gaz Metan Mediaș

Sanatate

» Cancerul omoară copilării! (IV) – România – pe primul loc la mortalitatea copiilor cu cancer

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Opinii

» Separaţia puterilor: răspunderea juridică pentru acte politice

Top