11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă (m): România a câştigat etapa de Cupă Mondială de la Varşovia

Scrimă (m): România a câştigat etapa de Cupă Mondială de la Varşovia

Echipa României, în compenenţa Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea şi Mădălin Bucur, a câştigat, ieri, etapa de Cupă Mondială de la Varşovia, proba de sabie seniori masculin, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă.

Echipa României a trecut în faza optimilor de reprezentativa Franţei, cu scorul de 45-40. Tiberiu Dolniceanu a reuşit să aducă ultimele cinci tuşe pentru România, după ce a intrat pe planşă împotriva lui Vincent Anstett la scorul de 40-33 în favoarea României.

În sferturile de finală, sabrerii tricolori a trecut, tot cu o diferenţă de cinci tuşe, de echipa Rusiei, scor 45-40. Pentru un loc în marea finală, România a avut parte de un duel foarte aprig, împotriva Ungariei. Totul s-a decis în disputa dintre Aron Szilagyi şi Tiberiu Dolniceanu. Românul a intrat pe planşă la scorul de 40-39 în favoarea maghiarilor şi a reuşit şase tuşe faţă de numai patru ale adversarului său. Astfel, România s-a impus cu 45-44.

În marea finală, tricolorii antrenaţi de Florin Zalomir au înfruntat Italia. Câştigătoarea s-a decis tot la tuşa decisivă. Dolniceanu l-a învins pe Luca Curatoli, iar echipa României a câştigat cu 45-44 şi totodată, etapa de Cupă Mondială, disputată în Polonia, la Varşovia.

Pe locul trei s-a clasat Coreea de Sud, care a trecut în finala mică de Ungaria, scor 45-43.

În concursul individual, sabrerii români s-au clasat pe următoarele poziţii: Iulian Teodosiu (CS Dinamo) – locul 20, Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo) – locul 34, Mădălin Bucur (CS Dinamo) – locul 53, Alin Badea (CSA Steaua) – locul 55, Dragoş Sîrbu (CS Dinamo) – locul 94, Sorin Eftimie (CS Dinamo) – locul 137, George Iancu (CSA Steaua) – locul 143. Au participat 175 de sportivi.

Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie seniori masculin din sezonul 2016-2017 este Grand Prix-ul de la Seul (Coreea de Sud), care se desfăşura în perioada 31 martie – 1 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS