6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele de la CSV Craiova joacă turnee semifinale acasă

Voleibalistele de la CSV Craiova joacă turnee semifinale acasă

 

Două dintre echipele feminine de volei ale clubului CSV Craiova s-au calificat la turneul semifinal și vor lupta pentru un loc la turneul final chiar pe teren propriu, după ce oficialii clubului oltean au reușit să obțină organizarea acestor turnee. La categoria Speranțe, competiția se va desfășura între 3 și 5 martie, iar la minivolei, turneul semifinal va disputa între 11 și 12 martie. Gazdă va fi sala de sport a Colegiului Național „Ștefan Odobleja“.
CSV a înscris în acest sezon trei echipe în Campionatul Național feminin, două la Speranțe și una la minivolei. La Speranțe, prima echipă a câștigat seria H, fără să piardă vreun set, iar echipa a doua, alcătuită din jucătoare mai mici, s-a clasat pe ultimul loc din patru formații, reușind două victorii. La turneul semifinal s-a calificat, alături de Craiova, echipa CSS Târgu Jiu. Tot din această serie a făcut parte echipa Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova, clasată pe locul trei.

La Speranțe se vor disputa patru turnee semifinale, a câte șase echipe, iar primele două clasate la fiecare turneu vor merge la turneul final.

Grupa de foc la Speranțe

Voleibalistele din Bănie, care ținteau calificarea la turneul final, au avut ghinion când s-au stabilit grupele turneelor semifinale, urmând să înfrunte echipe redutabile, favorite la titlul național. „La Speranţe sunt șapte echipe în țară, în care ne includeam și pe noi, care aveau valoare să se bată pentru calificare la turneul final. În turneul semifinal de la Craiova vom înfrunta trei dintre ele, toate din București. Va fi greu să ne calificăm, suntem outsideri, dar ne vom juca șansa. Am jucat multe meciuri cu bucureștencele și mereu am fost aproape de ele, ca și joc“, a mai spus antrenorul celor de la SCV, Lucian Zlotea.

16976395_10154925471804976_604288253_n
La turneul semifinal din Bănie vor juca echipele: SCV Craiova, CSS Târgu Jiu, Dinamo București, IOR București, CSM București 1 și CSM București 2. Echipa craioveană cuprinde, în mare parte, jucătoare care anul trecut au obținut medalie de bronz în Campionatul Național de minivolei. Lotul cuprinde jucătoarele: Bianca Chifu, Roberta Pîrvan, Roberta Minea, Miruna Mordunescu, Andreea Badea, Luiza Dovleac, Evelyn Hertzog, Ramona Nicola, Ștefania Mustațea, Bianca Balica și Alina Tutunaru.

16934292_10154925469814976_573625523_n
La categoria minivolei, SCV Craiova are șanse mai mari de calificare la turneul final. Craiovencele au câștigat seria din care au făcut parte, iar la turneul semifinal vor înfrunta echipele din Pitești, Călărași și Caransebeș. „Este o grupă accesibilă și cred că o să trecem mai departe. Vrem la turneul final și vom lupta pentru o medalie“, a mai spus Zlotea, antrenor atât la echipele de la Speranțe, cât și la minivolei.
La minivolei vor fi opt turnee semifinale, a câte patru echipe, și va merge mai departe doar câte o echipă. Lotul SCV Craiova cuprinde următoarele jucătoare: Melania Crăciun, Raluca Ion, Andra Popa, Beatrice Iliescu, Maria Poajga, Bianca Mincu, Gabriela Mirea, Andra Botezatu,  Alesia Balica, Maria Ion, Eva Vizitiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS