17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Încercăm să producem surpriza cu CSM Bucureşti

Burcea: Încercăm să producem surpriza cu CSM Bucureşti

Zeljka Nikolic (la minge) și colegele sale încearcă să facă un meci bun cu CSM București (foto: arhiva GdS)
Zeljka Nikolic (la minge) și colegele sale încearcă să facă un meci bun cu CSM București (foto: arhiva GdS)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova întâlnește astăzi (ora 18.30, DigiSport, DolceSport), pe teren propriu, campioana României și totodată câștigătoarea Ligii Campionilor, CSM București, în etapa a 18-a din Liga Națională.
Bucureștencele, pregătite de un tehnician craiovean, Aurelian Roșca, nu mai au emoții în a cuceri un nou titlu național, având un avans de 11 puncte față de ocupanta locului doi, Dunărea Brăila, cu nouă etape înainte de finalul sezonului. CSM București se concentrează în această perioadă pe Liga Campionilor, iar grija principală în campionatul intern este să nu se accidenteze vreo jucătoare.
„În campionatul intern, CSM București joacă atât cât are nevoie să câștige. Au ca obiectiv calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, le urăm succes, ne mândrim cu rezultatele lor, însă joi sunt adversarele noastre. Este un motiv de bucurie pentru noi că avem șansa de a evolua în compania unei astfel de echipe, dar și pentru iubitorii handbalului din orașul nostru. Sper să fim capabili să oferim o replică pe măsură“, a spus zilele trecute Bogdan Burcea, antrenorul principal al formației craiovene.

Campioana a pierdut un singur meci

Campioana României a înregistrat în acest sezon din Liga Națională un singur eșec, pe terenul echipei din Brăila, în 26 septembrie. În rest, are numai victorii – 14. Oltencele încearcă să-i provoace CSM-ului a doua înfrângere, mai ales că au nevoie de puncte în lupta pentru medalie. „Avem lotul valid, jucătoarele noastre sunt mobilizate, își doresc să evolueze foarte bine. Dacă acest lucru ne va aduce un rezultat pozitiv, bucuria va fi infinit mai mare. Dacă nu, sperăm într-o evoluție cât mai bună și o atitudine pe măsură. Pentru un rezultat pozitiv este nevoie ca toată lumea să fie capacitată peste posibilități, să ne autodepășim. Nimic nu e imposibil, iar acest lucru s-a dovedit. Brăila a prins o zi bună și o evoluție necesară unei victorii. Vom încerca și noi să producem surpriza cu CSM“, a completat Burcea.

Recuperarea lui Elisei, în avans

În meciul tur cu Craiova, CSM București s-a impus cu scorul de 33-25 și a fost o partidă de tristă amintire pentru Valentina Ardean Elisei. Căpitanul echipei SCM și al naționalei României a suferit o accidentare gravă, iar acum se află în perioada de recuperare. „Recuperarea decurge foarte bine, este în avans de ce se preconiza ca timp, însă nu doresc să pun nici un pic de presiune. Când se va simți sută la sută, psihic și fizic să revină în teren, va intra. Am pierdut o jucătoare care ne putea oferi multe din toate punctele de vedere. Sper ca sezonul viitor să ne bucurăm de ceea ce nu am reușit din partea ei în acest sezon, pentru că îmi doresc să continue la Craiova”, a încheiat Bogdan Burcea.
Înaintea acestei partide, SCM Craiova ocupa locul patru în clasament, cu 26 de puncte. Podiumul este ocupat de CSM București (42 puncte, 15 meciuri), HC Dunărea Brăila (31p, 14 meciuri) și HC Zalău (28p, 14 meciuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS