12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptători din trei țări, așteptați la Memorialul „Ilie Marinescu“

Luptători din trei țări, așteptați la Memorialul „Ilie Marinescu“

Memorialul „Ilie Marinescu” atrage un număr mare de sportivi an de an (foto: Claudiu Tudor)
Memorialul „Ilie Marinescu” atrage un număr mare de sportivi an de an (foto: Claudiu Tudor)

Sâmbătă, în Sala „Matei Basarab“ (Voința) din Bănie va avea loc a opta ediție a Memorialului „Ilie Marinescu“ la lupte libere, o competiție organizată pentru omagierea „părintelui“ luptelor craiovene.
Concursul este rezervat sportivilor cu vârste între 10 și 15 ani, iar antrenorul Aurel Cimpoeru a spus că multe cluburi sunt dornice să participe. Totodată, au fost făcute invitații și pentru două cluburi de peste graniță, din Republica Moldova și Bulgaria. „Vor veni 12 persoane din Republica Moldova și 10 din Bulgaria. Această competiție a devenit una tradițională, când mergem în alte orașe la competiții, antrenorii ne întreabă când avem memorialul, să vină și ei. Știu că noi organizăm tot timpul acest concurs la standarde înalte și se simt bine la Craiova. Competiția are și un nivel tehnic foarte ridicat, aici vin mai mulți copii ca la un campionat național, pentru că la acest memorial sportivii care vin nu trebuie să fie neapărat legitimați, iar antrenorii profită și vin să-i testeze să vadă ce nivel au“ a spus Aurel Cimpoeru.
Competiția de sâmbătă se va disputa între orele 9.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00, iar intrarea publicului este liberă. Cupa „Ilie Marinescu“ este organizată de Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, CSM Craiova, DJST Dolj și Asociația Județeană de Lupte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS