10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToma: Este un coșmar ce se întâmplă

Toma: Este un coșmar ce se întâmplă

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au suferit luni seară a cincea înfrângere consecutivă din acest an. Oltenii au fost depășiți, în deplasare, de BCM-U Piteşti, după o repriză de prelungiri, cu scorul de 101-99 (26-26, 20-32, 19-15, 21-13, 15-13), în etapa a 20-a. Cătălin Burlacu şi colegii săi au avut şi 17 puncte avans, dar nu au reuşit să menţină avantajul, pierzând al 14-lea meci în acest sezon.
„Este un coșmar ce se întâmplă! Jucătorii își pierd concentrarea pe final de meci. Trebuie să ne gândim la cauză, nu la efect. Cinci din cei opt jucători din rotația de bază vin după o perioadă de pauză. Este un semn de întrebare de ce s-a ajuns aici, să ajungem să folosim jucători nepregătiți. Nu dăm vina pe jucători, să spunem că ei sunt principalii vinovați, dar faptul că am ajuns aici dovedește faptul că premisele construirii echipei în vară nu au fost cele mai bune. Frustrarea este mare când pierzi atâtea meciuri la limită, trebuie făcut ceva cu privire la aceste cauze“, a spus ieri directorul tehnic al echipei oltene, Marius Toma, care a adăugat că meciul următor, cel de acasă cu BC Mureș, programat sâmbătă (ora 19.00), devine crucial pentru păstrarea șanselor de a prinde locul opt. Întrebat de soarta antrenorului Vladimir Vuksanovic, cel care declarase că se vede nevoit să plece dacă nu va câștiga unul dintre meciurile cu Cluj și Pitești, Toma a spus că urma să aibă o discuție cu antrenorul sârb la antrenamentul programat aseară, după închiderea ediției. În meciul de la Pitești, pentru Craiova au evoluat: Taylor (14 puncte), Fraseniuc 10, Abrams 16, Lee 8, Hargrove 29, Bureau 9, Burlacu 11, Solopa, Gavrilă 2, Corneanu. În ciuda eșecului, Craiova a reușit un record stagional absolut de reușite de la trei puncte, cu 18 coșuri marcate de la distanță. Cu două etape înainte de încheierea returului SCM-U rămâne pe penultimul loc, cu 22 de puncte (4 victorii, 14 înfrângeri), la două puncte în spatele echipelor de pe locul nouă, Galați, și opt (Dinamo).

Hargrove și Abrams, la All Star Game

Federația Română de Baschet a anunțat că a terminat centralizarea votu­rilor pentru stabilirea com­­­­ponenței celor două se­lecționate, Nord și Sud, de la All Star Game, confruntare care va avea loc pe 18 februarie la Sibiu. Chiar dacă Craiova ocupă penultimul loc în clasament, de la SCM-U au fost convocați doi jucători americani, Jamar Abrams și Darius Hargrove, care vor face parte din echipa Sudului. Hargrove a fost jucătorul care a adunat cele mai multe voturi din selecționata Sud (907 voturi).
Voturile au fost exprimate de public (pondere de 30 la sută), de reprezentanții mass-media (30%) și de Tehnicul FRB (40%). Echipa Sudului va fi antrenată de Claudiu Fometescu (Steaua CSM Eximbank) și Hristu Șapera (BCM U Pitești). Ceilalți jucători din echipa Sudului sunt Cameron Long (Steaua), Mihai Paul, Marius Runkauskas, Cătălin Baciu (toți de la Steaua CSM Eximbank), Octavian Popa Calotă, Ionuț Drăgușin (ambii de la BC SCM Timișoara), Marko Sutalo (Dinamo) și Adrian Guțoaia (Phoenix Galați). Din echipa Nordului vor face parte Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Roland Torok, Vlad Moldoveanu, Ousmanne Barro (toți de la U-Banca Transilvania Cluj Napoca), Andrei Mandache, Martin Zeno, Titus Nicoară (toți de CSM CSU Orade), Laszlo Lazar, Goran Martinic (ambii de la BC Mureș), Kevin Hardy, Bogdan Popescu (ambii de la BC CSU Sibiu). Antrenori vor fi Cristian Achim (CSM CSU Oradea) și Mihai Silvășan (U BT Cluj).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS