16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenismenii craioveni Alex Coman şi Robert Gună au calificat România în finala Winter Cups

Tenismenii craioveni Alex Coman şi Robert Gună au calificat România în finala Winter Cups

David Manu, antrenorul Alex Banciu, Alex Coman și Robert Gună
David Manu, antrenorul Alex Banciu, Alex Coman și Robert Gună

Doi jucători de tenis de câmp de la CSM Craiova au reușit weekendul trecut o performanță extraordinară la turneul de calificare pentru finala Winter Cups, categoria de vârstă U12. Alexandru Coman și Robert Gună, ambii de la CSM, alături de David Manu, au reprezentat România la turneul de calificare desfășurat la Kiev, au câștigat grupa de calificare și vor participa la turneul final din Cehia (10-12 februarie). Astfel, opt țări din Europa vor lupta pentru titlul de campioană de iarnă la categoria U12.
Tricolorii, avându-l căpitan de echipă pe Alexandru Banciu, antrenor la CSM Craiova, au obținut trei victorii la Kiev, 3-0 cu Italia și Georgia și 2-1 cu Serbia, echipă calificată și ea la turneul final.
Alexandru Coman a disputat trei partide și a ieșit de fiecare dată învingător de pe teren. La simplu, craioveanul i-a învins pe italianul Federico Bondioliita, scor 6-3, 4-6, 3-6, și pe georgianul Luka Januashvili (6-0, 6-1), iar la dublu acesta a făcut pereche cu David Manu în confruntarea decisivă cu Serbia, iar românii s-au impus cu scorul de 7-5, 6-3. Celălalt reprezentant al clubului din Bănie, Robert Gună, a avut și el tot trei victorii. La simplu l-a învins pe Aleksa Pisaric (Serbia), scor 6-3, 6-0, iar la dublu a făcut pereche cu David Manu și au învins perechea italiană Filippo Mazzola/Mattia Ricci cu 6-4, 5-7, 5-10, și perechea georgiană Luka Januashvili/David Solomonia, cu 6-0, 6-4.
Componenții echipei României U12 au primit numai cuvinte de laudă de la antrenorul federal Cătălin Micula, coordonatorul loturilor naționale masculine: „Este o victorie importantă pentru tenisul românesc și pentru acești tineri jucători, pentru care moralul este foarte important la început de carieră. Această victorie este încă o dovadă că avem jucători talentați și sunt convins că ei vor realiza lucruri importante și la turneul final din Cehia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS