15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Jovan Markovic scapă de operație!

Fotbal / Jovan Markovic scapă de operație!

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, i-a întristat luni seară pe suporterii din Bănie, dezvăluind faptul că tânărul atacant Jovan Markovic (15 ani şi 10 luni) a suferit o ruptură de ligamente încrucişate în stagiul de pregătire din Malta.

„Markovici, pe care contam în primăvara asta, a avut un accident. Se pare că este ruptură de ligamente încrucişate. Deci, lucrurile sunt mult mai grave. După consultările doctorului, se pare că diagnosticul cam acolo duce. El a plecat la Bucureşti şi în seara asta sau mâine vom şti care este situaţia lui“, a declarat Gigi Mulţescu, la Dolce Sport.

În cazul în care diagnosticul se adeverește, Jovan Markovici, autor a trei goluri în amicalele din Malta, va absenta aproximativ şase luni de pe gazon. El ratează şansa de a se număra printre puţinii jucători din istoria Ligii I care debutează pe prima scenă a fotbalului românesc la mai puţin de 16 ani.

 

„Așteptăm verdictul medicilor specialiști“

 

Președintele grupării alb-albastre, Marcel Popescu, a declarat, pentru Gazeta de Sud, că rămâne optimist în privința verdictului medicilor.

„Markovici este în investigații astăzi. Când avem un raport pertinent al medicilor o să-l facem public. Noi sperăm să nu fie situația atât de neagră pe cât ar părea. Dacă lucrurile stau așa atunci e rău… Toată lumea zice imediat ruptură de ligamente, dar au mai fost situații când nu au mai fost rupte ligamentele. Țin minte că în urmă cu doi ani Kay primea un diagnostic similar, așa la prima vedere, și nu a fost cazul, au fost doar întinse ligamentele și într-o lună a fost ok“, a spus conducătorul Craiovei, explicând și cum s-a produs accidentarea: „Markovici a sărit la cap și la aterizare a simțit dureri îngrozitoare, deci nu a fost vreun contact cu altcineva. Ați văzut când și-au rupt ligamentele Didi sau Florin Bratu? S-a întâmplat în alergare. Sau Ronaldo, după prima operație? Nu l-a atacat nimeni. Ruptura de ligamente se produce din diverse motive. Ar fi vorba despre o laxitate în genunchi, acesta începe să alunece, iar în momentul în care “fuge“ în stânga sau în dreapta suprasolicită ligamentele și le rupe. De aceea, postoperator, la refacere, se lucrează sus mușchiul, cvadricepsul să fie foarte tare ca să tragă de genunchi și să nu mai fie joc. Problema nu este unde faci RMN-ul, ci cine îl citește și de aceea noi l-am dus la cei mai buni medici. El trebuie consultat și clinic, pentru că una este să vezi filmul și alta e să-l examinezi pe “viu“ și apoi să fie făcut acel RMN, care edifică situația. Așteptăm verdictul medicilor specialiști“.

 

Silviu Bogdan: Suntem alături de el

 

Managerul Centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, omul care l-a adus pe Jovan Markovici în Bănie, a declarat, pentru Gazeta de Sud, că este sigur că tânărul atacant va reveni mai puternic, indiferent de diagnosticul dat de medici.

„Nici nu vreau să mă gândesc ce e în sufletul lui. Suntem noi dați peste cap, dar el… E un moment nefericit, dar el trebuie să știe că noi toți suntem alături de el, trebuie să fie puternic și să treacă peste acest necaz. Este un tip ambițios, își dorește foarte mult să ajungă în Liga I și să marcheze pentru Craiova și eu sunt convins că se va întâmpla asta foarte curând. Indiferent de verdictul medicilor noi suntem alături de el, o să-l ajutăm să treacă peste. Să sperăm că totul va fi bine și că nu ar fi vorba despre o ruptură de ligamente“, a declarat Silviu Bogdan.

 

Dumitru Barbu: Ne încearcă un sentiment de frustrare

 

Afectat de accidentarea lui Jovan Markovici a fost și directorul tehnic al Centrului de copii și juniori, Dumitru Barbu.

„Sper din tot sufletul să nu fie vorba despre o ruptură de ligamente. Ar însemna să stea șase luni, plus o perioadă de refacere… Trebuie răbdare și forță mentală, că altfel e greu. Să mergi cu echipa mare în cantonament, să ai atâta deschidere, să marchezi trei goluri acolo și când toți ochii sunt pe tine să te accidentezi în halul ăsta îți dai seama că nu e ușor de digerat. Toată lumea era încrezătoare că poate să facă o figură frumoasă. Nu este la îndemâna oricui să joace în Liga I la nici 16 ani. Cine mai e în situația lui? Ne încearcă un sentiment din ăsta de frustrare. Nu poți să dai vina pe nimic în astfel de cazuri, nici pe alimentație, nici pe suprasolicitare, pe nimic, ține de neșansă. Este păcat. Dar atât timp cât mai este o șansă să fie alt verdict, noi trebuie să credem în ea“, a punctat Dumitru Barbu.

UPDATE (ora 21.45):

Președintele CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a dezvăluit pentru GdS că verdictul medicilor în cazul lui Jovan Markovic nu este cel de ruptură a ligamentelor încrucișate și astfel tânărul fotbalist nu va fi operat.

„Diagnostic sintetic: o leziune parțială pe încrucișatul anterior și ceva pe menisc. Nu va fi operat“, a punctat Marcel Popescu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS