16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLică și colegii săi au învins Zalăul și atacă podiumul

Lică și colegii săi au învins Zalăul și atacă podiumul

Jucătorii craioveni (în tricou alb) şi-au luat revanşa după înfrângerea din turul campionatului (Foto: Lucian Anghel)
Jucătorii craioveni (în tricou alb) şi-au luat revanşa după înfrângerea din turul campionatului (Foto: Lucian Anghel)

Jocul echipei masculine de volei SCM-U Craiova, campioana en-titre, merge din ce în ce mai bine, iar acest lucru s-a materializat sâmbătă printr-o victorie importantă obținută de Laurențiu Lică și colegii săi în disputa cu vicecampioana ACSVM Zalău. Oltenii s-au impus pe propriul teren cu scorul de 3-0 (28-26, 25-23, 25-16) în derbiul etapei a 14-a din Divizia A1. A fost o revanșă luată de elevii lui Dan Pascu, care în retur fuseseră învinși cu același scor la Zalău, iar cele trei puncte obținute sâmbătă îi apropie pe olteni de echipele de pe podium. Steaua București este pe primul loc, cu 36 de puncte, urmată de Zalău și Arcada Galați, ambele cu 34 de puncte. Craiova se află pe locul patru, cu 29 de puncte.
Revenind la derbiul de sâmbătă, oaspeții au început bine meciul și au condus la ambele time-out-uri tehnice. Când Zalăul avea 24-22, Marian Bala, fost jucător al sălăjenilor, a servit bine și a dus setul în prelungiri, apoi gazdele au fructificat a treia șansă de a se impune. Și setul următor a fost extrem de disputat. Campionii au început bine, au condus cu 5-2, după care oaspeții au egalat la 8. Din acel moment, cele două echipe au mers cap la cap, dar craiovenii au profitat de câteva nesincronizări ale sălăjenilor și au închis setul secund. SCM-U Craiova a început ca din pușcă setul al treilea, a condus cu 8-2, iar puținii spectatori prezenți în Polivalentă cântau în cor „campionii“. Imediat, Gontariu și colegii săi au mai redus din diferență (9-5), apoi au egalat situația (11-11). Cristi Bartha, care a făcut un joc foarte bun, a servit bine, iar craiovenii au făcut opt puncte consecutive, suficiente pentru ca echipa din Bănie să își adjudece setul fără emoții, cu 25-16.

Pascu: Am greșit multe mingi din cauza lipsei de concentrare

Chiar dacă echipa pe care o antrenează a obținut o victorie de trei puncte, antrenorul Dan Pascu nu a putut să nu remarce greșelile din meci ale elevilor săi. „Am obținut o victorie importantă, împotriva unui adversar redutabil, cu care anul trecut am jucat finala campionatului. Acest succes confirmă jocul nostru bun din ultima perioadă și din Liga Campionilor. Apreciez foarte mult dorința jucătorilor de a câștiga, îi felicit, dar nu am cum să uit faptul că am greșit extraordinar de multe mingi din situații ușoare, pe lipsă de atenție și concentrare. Poate și presiunea jocului și-a spus cuvântul. Această victorie ne apropie de primele locuri în clasament“, a menționat antrenorul campioanei.

Lică: Ne-a ieșit jocul

IMG_1340

Doi dintre artizanii victoriei, una de moral, Laurențiu Lică și Marian Bala speră că SCM-U Craiova va urma aceeași linie și în următoarele meciuri. „Ne-a ieșit jocul. În primul set am avut ceva emoții, pentru că adversarii au jucat foarte siguri pe ei. Toate elementele, serviciu, atac, preluare, le-au ieșit foarte bine. Noi am scârțâit un pic, speriați de felul cum au început ei, dar am gestionat finalul de set cum nu se poate mai bine, apoi următoarele seturi au venit mai ușor, chiar dacă în setul doi a fost un scor echilibrat. Sper că după acest 3-0 cei din Zalău și-au dat seama că noi am intrat într-un ritm de joc foarte bun și sper că vor avea emoții mai mari și grijă mai multă atunci când vor juca împotriva noastră“, a spus liderul din teren al oltenilor, Lică.

IMG_1266
Marian Bala a jucat cu ambiție împotriva fostei echipe și a arătat o mare poftă de joc. La final, Bala a sărbătorit victoria alături de fani. „Ne bucurăm foarte mult că am reușit să câștigăm acasă împotriva unei echipe care înaintea acestui meci ocupa primul loc, la egalitate de puncte cu Steaua, și sper să o ținem tot așa“, a spus jucătorul craiovean.

IMG_1287
SCM-U Craiova va juca runda viitoare pe terenul formației CSM București, dar până atunci, jucătorii lui Pascu vor avea parte de un nou meci dificil, cu Arcada Galați, în semifinalele Cupei României. Partida-tur va avea loc miercuri, la Craiova, de la ora 18.00.

Au transferat un sârb

IMG_1374

Echipa craioveană a transferat zilele trecute un jucător sârb, care la meciul cu Zalău a fost rezervă. Este vorba despre Lazar Koprivica, o extremă care măsoară 2 metri. Koprivica vine după ce clubul oltean a renunţat în această iarnă la bulgarul Zlatan Yordanov.

Fetele au pierdut la București

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova a susținut sâmbătă primul meci oficial din 2017 și a fost învinsă, în deplasare, de CSM București, cu scorul de 3-1 (25-12, 25-17, 19-25, 25-12).

„Am început foarte bine, dar, pe fondul unor greşeli la preluarea din serviciu, fetele iar s-au demoralizat şi au ieşit din joc. Cu greu s-au remontat, abia în setul al treilea, şi s-a văzut pe tabelă. În al patrulea set din nou CSM-ul a servit foarte bine tactic, iar noi nu am găsit soluţii în atac. Un meci bun per ansamblu, care ne dă speranţe pentru meciurile viitoare dacă menţinem aceeaşi atmosferă”, a declarat antrenorul craiovean Dani Săvoiu.

Craiova rămâne pe ultimul loc, cu o singură victorie, iar etapa următoare primește vizita formației Unic Piatra Neamț, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS