8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM promit să nu cedeze nici un punct Cisnădiei

Handbalistele de la SCM promit să nu cedeze nici un punct Cisnădiei

Carmen Şelaru (în albastru) şi colegele sale nu vor să mai cedeze puncte în Sala Polivalentă (foto: Alexandru Vîrtosu)
Carmen Şelaru (în albastru) şi colegele sale nu vor să mai cedeze puncte în Sala Polivalentă (foto: Alexandru Vîrtosu)

După „dușul rece“ de duminica trecută, când au fost învinse pe teren propriu de HCM Vâlcea, handbalistele de la SCM Craiova promit să nu mai cedeze puncte în meciurile de acasă. Oltencele (locul 6, 17 puncte) vor juca astăzi, de la ora 16.00 (TVR HD), în propriul fief, cu Măgura Cisnădie, în prima etapă din returul Ligii Naționale. Două dintre jucătoarele craiovene au prefațat meciul cu sibiencele, aflate pe locul zece, cu 10 puncte.
Căpitanul echipei SCM, Dana Băbeanu, își dorește ca ea și colegele sale să nu mai repete greșelile din partida cu Vâlcea. „Meciul cu Cisnădie este foarte greu, ca toate de altfel, și îl vom trata foarte serios. Ne dorim foarte mult să nu mai repetăm greșelile din jocul cu Vâlcea, să recuperăm punctele pierdute în partida de duminică, când nu am funcționat ca și echipă. Ca echipă nu sunt probleme, suntem unite. Am avut niște sincope, dar facem tot posibilul să le rezolvăm. Eu am avut niște meciuri mai slabe, dar dacă doar eu aș fi jucat slab s-ar fi câștigat și fără mine“, a explicat Dana Băbeanu, într-o conferință de presă.

Dana Băbeanu (la minge) este căpitanul echipei SCM
Dana Băbeanu (la minge) este căpitanul echipei SCM

La rândul său, extrema Carmen Șelaru speră ca înfrângerea de runda trecută să nu fi îndepărtat publicul craiovean de la sală. „Ne dorim din tot sufletul ca publicul să fie în continuare lângă noi. Dacă nu vor veni acum, doar prin evoluții bune îi vom aduce înapoi la sală. Încercăm să nu mai pierdem puncte care ne sunt la îndemână. Suntem încrezătoare, vom dovedi că meciul trecut a fost o greșeală și vom ieși învingătoare de pe teren“, a spus jucătoarea, care evoluează de câțiva ani la formația alb-albastră.

Burcea: Un spectator a certat-o pe Zamfir

Cristina Zamfir este principala marcatoare a echipei craiovene în acest sezon
Cristina Zamfir este principala marcatoare a echipei craiovene în acest sezon

Antrenorul Bogdan Burcea a subliniat din nou că obiectivul echipei, clasarea în primele patru formații și calificarea într-o cupă europeană, va fi îndeplinit, chiar dacă nu va fi deloc ușor. „Este din ce în ce mai greu de realizat, dar îmi asum să duc această echipă în cupele europene. Este ușor să le punem la zid pe aceste fete acum, după o înfrângere, dar eu am încredere în ele și sunt convins că la final vom fi acolo unde toată lumea își dorește. Trebuie să oferim mult mai mult din punct de vedere al performanței și al spectaculozității și vom încerca acest lucru“, a spus antrenorul echipei SCM. Burcea a vorbit și despre disputa cu unii suporteri la finalul meciului cu Vâlcea, povestind că unul dintre spectatori a tras-o de mânecă pe Cristina Zamfir, autoare a 14 goluri în acea partidă. „Sunt unul dintre oamenii care au muncit enorm să aducă lumea la meci, să susțină echipa, dar îi rog să facă o diferență între a susține și a se comporta așa cum s-au comportat unii. Cristina Zamfir a fost trasă de mânecă de unul dintre suporteri, care a certat-o pentru cum a executat un 7 metri. Dacă și Zamfir, care este un exemplu de profesionalism, este jucătoare care să fie trasă de mânecă la finalul meciului… Nu mă deranjează să discut cu nimeni, dar în termeni normali și civilizați. Pentru suporteri venim la meciuri, trebuie să răspundem în fața lor, dar trebuie să existe niște limite“, a explicat antrenorul din Bănie.

Vâlcea, la a treia victorie în 2017

HCM Vâlcea continuă parcursul foarte bun în 2017. După victoriile cu Dunărea Brăila şi SCM Craiova, formaţia pregătită de Gheorghe Sbora şi Luminiţa Dinu s-a impus aseară şi pe terenul formaţiei U Cluj, cu scorul de 26-23. După al treilea succes consecutiv, HCM Vâlcea ocupă locul patru, cu 19 puncte, iar runda viitoare va sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS