12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDupă ce a învins Brăila, Vâlcea vrea să câștige și în Bănie

După ce a învins Brăila, Vâlcea vrea să câștige și în Bănie

Mihaela Ani Senocico (la minge) şi colegele sale au învis Brăila la şase goluri diferenţă (foto: Facebook HCM Râmnicu Vâlcea))
Mihaela Ani Senocico (la minge) şi colegele sale au învis Brăila la şase goluri diferenţă (foto: Facebook HCM Râmnicu Vâlcea))

Echipa feminină de handbal HCM Râmnicu Vâlcea a început anul cu o victorie superbă obținută în fața ocupantei locului doi în Liga Națională, Dunărea Brăila. Formația olteană, pregătită de craioveanul Gheorghe Sbora și de Luminița Dinu, s-a impus marți cu scorul de 25-19 (12-5), într-un meci din etapa 12 din Liga Națională. După acest eșec, Brăila pierde teren în fața primei clasate CSM București. Campioana, care are un meci mai mult disputat, are 33 de puncte, iar brăilencele au 25 de puncte. Pentru HCM Vâlcea (locul șase, 16 puncte) urmează derbiul oltean cu SCM Craiova (locul 5, 17 puncte). Meciul este programat duminică, de la ora 16.00, în Polivalenta din Bănie.
„Urmează un meci dificil la Craiova, care este o altă echipă bună, cred că în primele trei din campionat, m-aș bucura să confirmăm jocul bun de azi (marți – n.r.), să ne gândim că începe returul, care nu e deloc ușor“, a declarat Petre Berbecaru, președintele clubului din Vâlcea. Acesta speră ca HCM să termine campionatul pe un loc onorabil, iar în sezonul următor să atace participarea în cupele europene. „Când vrei, poți să treci de echipe care teoretic au valoare mai mare. Am avut în față o echipă cu jumătate din echipa națională, iar la HCM sunt multe tinere care vor să se afirme. Sper ca fetele să rămână cu picioarele pe pământ, greul acum începe. Avem obiectiv să ne clasăm pe un loc onorabil pentru Vâlcea, care a însemnat ceva pentru handbal, și să construim o echipă care să reaprindă speranțele că putem să jucăm din nou în cupele europene“, a completat președintele formației oltene, citat de pagina de Facebook a clubului.
Liderul HCM-ului, Mihaela Ani Senocico, consideră că întreaga echipă a făcut un joc foarte bun în disputa cu Brăila și speră la puncte în confruntarea din Bănie. „A fost un meci foarte greu, ne bucurăm că ne-am menținut concentrarea de la început până la sfârșit și nu am cedat. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, ne așteaptă un meci greu la Craiova, vom trage cu dinții de fiecare minge și sper să ne întoarcem acasă cu ceva puncte“, a spus Senocico, autoare a două goluri în partida de marți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS