10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2016 de către FIFA

Fotbal / Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2016 de către FIFA

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (31 de ani) a fost desemnat cel mai bun fotbalist din 2016 în cadrul galei „The Best FIFA Football Awards 2016“, de la Zurich, primul eveniment organizat după ce forul internaţional a întrerupt parteneriatul cu revista France Football, informează Mediafax. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, i-a decernat trofeul lui Cristiano Ronaldo. Mijlocaşul celor de la Real Madrid a realizat astfel „dubla“ după ce, în decembrie, primise şi Balonul de Aur din partea revistei France Football.
Câştigarea Ligii Campionilor cu Real Madrid şi a Campionatului European din Franţa cu naţionala Portugaliei sunt performanţele care l-au ajutat pe Ronaldo să câştige ambele distincţii.
Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atletico Madrid) şi Lionel Messi (Barcelona) au fost cei trei finalişti anunţaţi de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) pe 1 decembrie 2016.
Sezonul trecut, Cristiano Ronaldo a marcat 51 de goluri pentru Real Madrid şi a oferit 15 pase decisive, în 48 de partide. Portughezul a marcat 24 de goluri la nivel internaţional în 2016 (13 pentru naţionala Portugaliei şi 11 pentru Real Madrid).
„Cu siguranţă a fost un an de vis pentru mine, un sezon extraordinar. Vreau să le mulţumesc colegilor mei de la Real Madrid şi de la naţională şi bineînţeles antrenorilor. Sunt extrem de bucuros. Trofeul vorbeşte pentru mine. Îmi pare rău că nu sunt prezenţi şi cei de la Barcelona“, a declarat Cristiano Ronaldo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS