11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportȘoavă vrea pe podium cu Filiași

Șoavă vrea pe podium cu Filiași

Florin Șoavă (dreapta) îi va conduce și în retur pe jucătorii lui CSO Filiași (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Florin Șoavă (dreapta) îi va conduce și în retur pe jucătorii lui CSO Filiași (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul Florin Șoavă a ajuns la un nou acord cu oficialii divizionarei C CSO Filiași și și-a făcut planul de „bătaie“ pentru ca elevii săi să continue seria rezultatelor foarte bune din finalul turului.

GdS: Florin, continui cu CSO Filiași și în retur?
Florin Șoavă: Nici nu s-a pus problema să nu continuu, doar că nu s-au semnat actele. Atunci am avut contractul valabil o lună, iar acum m-am întâlnit de câteva ori cu președintele Florin Spânu și am stabilit tot ce trebuie făcut în această iarnă, pentru un retur foarte bun. Nu am discutat deocamdată perioada noii mele înțelegeri, dar va fi pe minimum șase luni. Am înțeles că vor să facă o treabă serioasă și o să discutăm pe tema asta, după care vom lua împreună o decizie și o vom parafa.
GdS: Se vorbea că ai putea merge la CS Universitatea Craiova, ca secund al lui Gigi Mulțescu…
F.Ș.: Am auzit și eu despre asta, dar nu am discutat cu nimeni.
GdS: Ți-ai fi dorit?
F.Ș.: Orice om își dorește să progreseze, dar poate că e mai bine pentru mine să rămân la CSO Filiași antrenor principal și să-mi pun ideile în practică. Dacă ei considerau că aveau nevoie de mine, mă căutau, dar se pare că a fost doar un foc de paie.

S-a renunțat la șase jucători

GdS: Când are loc reunirea echipei și unde se merge în cantonament?
F.Ș.: Luni, 16 ianuarie, la ora 14.00, la stadionul „Chimia“ din Ișalnița. Se va pleca într-un cantonament montan pe 9 februarie, până pe 17 februarie, la Baia de Aramă. Am înțeles că au fost acolo an de an și că sunt condiții bune. Ne-am structurat și datele pentru meciurile amicale, iar acum urmează să găsim adversarele. Vrem să jucăm pe 25 și 28 ianuarie, iar în februarie pe 1, 4, 11, 15 și 22.
GdS: Sunt disponibilizări?
F.Ș.: Da, s-a renunțat la câțiva jucători. Este vorba despre Răzvan Istudor, Ionuț Cimpoeru, Frank Orban, Zamfir, japonezul Toshi și Robert Căle, căruia i s-a încheiat contractul și nu i-l vom prelungi. O situație neclară o are Tănase, care vrea să plece. Am înțeles că intenționează să rămână la muncă în Italia, din câte mi-a spus președintele Spânu. Ar fi o pierdere pentru noi dacă se întâmplă lucrul ăsta, dar asta e viața, trebuie să ne descurcăm, să găsim și alte soluții.
GdS: La capitolul veniri sunt noutăți?
F.Ș.: Deocamdată, preșe-dintele nostru a discutat cu Radu Moraru și acesta revine la echipă. Este un avantaj, pentru că este junior și avem nevoie de el, pentru că are calități. Suntem în discuții cu mai mulți fotbaliști, dar nu s-au finalizat deocamdată. Cu siguranță, o să mai vină doi-trei jucători, nu mai mulți, pentru că grupul este deja format și nu aducem de dragul de a fi prezenți în lot. Ne preocupă foarte mult omogenitatea echipei.

„Ne trebuie un fundaș central, un mijlocaș stânga și un atacant“

GdS: Pe ce posturi ți-ai dori jucători?
F.Ș.: Ne trebuie un fundaș central, un mijlocaș stânga și un atacant. La creație nu prea e nevoie, pentru că îi avem pe copiii ăia, Borneci și Papa, și trebuie să le dăm șansa să joace, pentru că eu am fost mulțumit de ei până acum și consider că au ce arăta în continuare.
GdS: Vreți jucători de la Liga a II-a?
F.Ș.: Ne dorim să aducem jucători cât mai valoroși, dar problema noastră și a celorlalte echipe din Dolj din Liga a III-a este că nu avem unde să-i ținem. Dacă vine un fotbalist de calitate mai bună trebuie să-i oferi casă, masă și un salariu peste media echipei, iar noi, trebuie să fim realiști, nu ne permitem. Obiectivul nostru este să avem grijă de jucătorii noștri și să mai aducem tineri din zonă, să fie un avantaj pentru ei că sunt acasă și pentru noi că nu avem de plătit alte cheltuieli.
GdS: Cât de numeros o să fie lotul în retur?
F.Ș.: Am vorbit cu președintele Florin Spânu și am convenit să fie de 20 de jucători. Dacă o fi să depășim cu unul sau doi juniori, pentru că vrem să luăm niște copii de 1998, pe care să-i creștem pentru sezonul următor, nu e foc. În principiu, ne vom axa pe juniorii născuți în 1997, plus jucătorii cu experiență pe care îi avem. O să revină și Bălașa la echipă de la începutul pregătirilor, pentru că am înțeles că fiul său, Alinuș, trece prin momente bune, reacționează foarte bine la tratamentul pe care-l face. Bălașa a fost o pierdere pentru noi în ultimele etape, dar sunt convins că ne vom folosi de experiența lui în retur.

„Ne vom clasa sus“

GdS: Cum privești returul sezonului?
F.Ș.: O să fie mișcări de trupe cu siguranță, fiecare echipă va încerca să-și completeze lotul cu jucători buni, deci va fi mai greu ca în tur. Dar noi ne dorim să jucăm un fotbal la fel de bun ca în ultimele etape, să facem spectacol și să aducem cât mai mulți oameni la stadion. Eu sunt încrezător în forțele echipei și sunt sigur că ne vom clasa sus.
GdS: Se poate vorbi despre podium?
F.Ș.: Ăsta este obiectivul meu. Și acum puteam să iernăm pe locul doi dacă ne impuneam la Titu, dar s-a ratat mult și suntem pe patru. După evoluția echipei și după cum s-a comportat în partea a doua a turului, cred că eram îndreptățiți să fim pe locul doi. Era un rezultat meritoriu. Dar nu-i nimic, avem un grup unit, bun, iar dacă mai aducem doi-trei jucători care să ne ajute o să avem rezultatele dorite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS