16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVătăjelu: Pentru mine de acum încolo începe greul!

Vătăjelu: Pentru mine de acum încolo începe greul!

Marcel Popescu (stânga) a subliniat că Vătăjelu nu a fost vândut la Sparta din disperare de bani (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Marcel Popescu (stânga) a subliniat că Vătăjelu nu a fost vândut la Sparta din disperare de bani (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Transferat marți de Sparta Praga, fundașul Bogdan Vătăjelu a revenit ieri la Craiova special pentru a-și lua rămas-bun de la suporterii CS Universitatea Craiova, mesajul fiind transmis prin intermediul unei conferințe de presă. Prezent la eveniment, președintele Marcel Popescu a dorit să lămurească unele aspecte legate de afacerea cu cehii, deranjat de speculațiile apărute.
„Vreau să precizez câteva lucruri legate de transferul lui Bogdan la Sparta Praga. Începând de ieri (marți – n.r.), de când s-a oficializat transferul, pe care-l considerăm ca fiind cel mai important al iernii, CS Universitatea Craiova și-a recăpătat licența la export și acest lucru nu face decât să ne onoreze, pentru că înseamnă o probă a valorii. Ne-au preocupat, dar nu în mod special, speculațiile care s-au făcut, că au fost și alte echipe interesate de Vătăjelu și că am fi făcut o licitație printr-un joc de culise care să crească prețul, speculaţii care nu au acoperire. Singurul club cu care s-a discutat, profesional și confidențial, a fost Sparta Praga. Vreau să punctez că politica clubului nostru este de a vinde un jucător pe an, de a-și face înainte de toate o echipă solidă și performantă. În cazuri cu totul excepționale, dacă există vreo ofertă foarte importantă, putem să dăm curs și celui de-al doilea transfer. Închidem, sper, și speculațiile conform cărora Craiova vinde ca să trăiască. Nu! CS Universitatea începe o dinamică a transferurilor, care să dea posibilitatea jucătorilor ce își fac un nume la noi și își aduc o contribuție esențială să meargă mai departe. Nu au primat banii pentru Craiova, pentru că acest club nu este într-o criză financiară care să declanșeze insolvența. Bugetul era dimensionat și gândit în așa fel încât să terminăm campionatul fără să fim obligați să vindem vreun jucător. Important este că, prin modul și discreția cu care s-a făcut acest transfer, CS Universitatea Craiova a demonstrat decență. A realizat și o sumă foarte importantă, 1,3 milioane de euro, iar dacă din pașii următori bonusurile care sunt prevăzute în contract se activează s-ar putea să ajungă foarte interesant transferul lui Bogdan. Ne-ar plăcea ca în vară să vină cu un tricou de campion de la Sparta Praga și să fie o premieră pentru un jucător, ca într-un sezon competițional să câștige două titluri, jucând șase luni la Craiova și șase la Praga“, a spus Marcel Popescu. „Cehii s-au convins de Vătăjelu la meciul cu Chiajna, dar până atunci cred că au venit de șase ori să-l vadă. Ei studiază și alți jucători, dar știu că nu suntem dispuși să cedăm mai mulți fotbaliști în această perioadă“, a mai spus conducătorul grupării din Bănie.
„Regret că nu am plecat de la Craiova cu un trofeu în palmares”

La rândul său, Bogdan Vătăjelu a explicat că a fost bine primit la Sparta Praga și că pentru el adevăratele provocări abia încep.
„Sunt fericit pentru că s-a realizat această mutare. Sparta Praga este o echipă destul de importantă în Europa, are o prezență constantă în cupele europene, an de an se bate pentru câștigarea campionatului, la cupă, deci e un pas foarte important făcut în cariera mea. Am un regret, acela că nu am plecat de la Craiova cu un trofeu în palmares, dar sunt sigur că băieții se vor gândi și la mine și atunci când vor obține un trofeu, și sper să fie în 2017, să-mi trimită tricoul de campion și o medalie. Voi cere aprobarea celor de la Praga ca să vin și să mă bucur cu foștii mei colegi. Vă mulțumesc tuturor: presei, conducerii și suporterilor. Îmi pare rău că nu pot să fiu alături de băieți la reunire ca să-mi iau la revedere, dar le promit că la primul liber primit voi veni la Craiova și îi voi saluta“, a menționat fotbalistul de 23 de ani.
„Am fost primit foarte bine. Am vizitat stadionul, baza de pregătire și cam atât pentru moment. M-am întâlnit cu Tomas Rosicky, făcea pregătire pentru că este în urmă din punct de vedere fizic, mi-a urat bun venit și m-a asigurat că mă voi bucura de tot sprijinul său. Cred că fundaș mă vor folosi cei de la Praga. Am avut o discuție pe tema asta, pentru că dânșii știau că am jucat și mijlocaș lateral la juniorii Stelei, și la echipa a doua, dar le-am zis că nu am mai evoluat de mult timp pe acest post. Postul de bază pentru care am fost transferat a fost de fundaș stânga. De asemenea, am discutat și sper că voi continua tot cu numărul 5“, a mai spus Vătăjelu, nefiind îngrijorat că lasă Craiova descoperită pe postul de fundaș stânga: „Sunt jucători în echipa Craiovei care îmi pot lua locul. Cu siguranță, locul meu va fi luat de altcineva și sper să se descurce și mai bine decât mine“.

„Până mă voi lăsa de fotbal voi fi cu gândul la națională!“

Întrebat despre echipa națională, Bogdan Vătăjelu nu consideră că i-a dat o „palmă“ selecționerului Cristoph Daum prin transferul la Sparta Praga și a punctat că își dorește enorm să evolueze sub tricolor.
„Îmi doresc să fiu convocat la echipa națională, pentru mine încă este un vis să joc sub tricolor. E cel mai frumos lucru care mi se poate întâmpla anul viitor. Sper ca visul meu să se îndeplinească. Nu mă gândesc că este o palmă dată selecționerului prin transferul meu la Sparta Praga, este doar o încununare a muncii mele, începută de la cinci ani. Pentru mine de acum încolo începe greul! Trebuie să-mi câștig locul de titular și abia după aceea mă pot gândi la națională. Până mă voi lăsa de fotbal voi fi cu gândul la națională!“, a subliniat Vătăjelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS