9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVătăjelu, transferat la Sparta Praga

Vătăjelu, transferat la Sparta Praga

Oficialii CS Universitatea Craiova au emis ieri un comunicat în care au anunțat transferul căpitanului Bogdan Vătăjelu (foto) la formația Sparta Praga. Gruparea cehă va achita echipei din Bănie 1.400.000 de euro pentru serviciile lui Bogdan Vătăjelu, oltenii având și 10% dintr-un eventual transfer.„CS Universitatea Craiova anunță suporterii că a ajuns la un acord cu cea mai titrată formație din Cehia, Sparta Praga, în privința transferului fotbalistului Bogdan Vătăjelu. Fundașul stânga a venit în Bănie de la gruparea Metalul Reșița, în iarna lui 2014. În ultimele trei sezoane a fost cel mai folosit jucător al Craiovei. Din sezonul 2016-2017 a preluat banderola de căpitan al CS Universitatea și a fost integralist în toate partidele din actuala stagiune. CS Universitatea Craiova îi mulțumește lui Bogdan Vătăjelu pentru întreaga activitate desfășurată în alb-albastru, îl așteaptă ca titular la echipa națională a României și îi dorește succes la noua sa echipă.
Totodată, CS Universitatea anunță că nici un alt jucător nu va mai părăsi clubul în acest mercato, politica fiind aceea de a transfera maximum un jucător pe an“, se arată în comunicatul clubului din Bănie.
A semnat pe trei ani și jumătate

Bogdan Vătăjelu (23 de ani) a semnat un contract pe trei sezoane și jumătate cu Sparta Praga și a declarat pentru site-ul oficial al cehilor că este fericit.
„Sunt foarte fericit pentru acest transfer. E un pas important în cariera mea, cred că e cel mai bun lucru pentru mine. E un pas înainte şi vreau să câştig titlul cu Sparta. Cred că Sparta m-a dorit cel mai mult, a fost singurul club care m-a vrut cu adevărat. Cei de aici au venit în România de multe ori să mă vadă. A fost prima şi singura opţiune pentru mine şi sunt foarte fericit că am venit la Sparta“, a declarat Vătăjelu, încântat că va fi coechipier cu unul dintre cei mai importanţi fotbalişti cehi ai ultimului deceniu, Tomas Rosicky. „Prima oară când am auzit de interesul Spartei pentru mine m-am uitat pe lot, pentru că nu ştiam toţi jucătorii, şi am văzut că Tomas e aici. E o mare onoare pentru mine să joc alături de un fotbalist ca el. Cred că e un exemplu pentru toţi tinerii care joacă la Sparta sau alte echipe. A jucat zece ani la Arsenal, am multe de învăţat de la el. L-am întâlnit pe Tomas în vestiar, mi-a spus că mă va susţine aici şi mă va ajuta cu tot ce am nevoie. E o provocare pt mine să mă mut în alt oraş, în altă ţară, să am alţi coechipieri. Abia aştept să îi întâlnesc şi sper că mă vor primi foarte bine“.
Clubul Sparta Praga a fost fondat în 1893 și este gruparea cea mai de succes din Cehia, având 36 de titluri naționale. În prezent, Sparta îl are antrenor principal pe Tomáš Požár și ocupă locul trei în 1.Liga, cu 32 de puncte, după Viktoria Plzen (36) și Slavia Praga (35).
Sparta este angrenată și în competițiile europene, urmând să o întâlnească în 16-imile Ligii Europa pe FK Rostok.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS