13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Ionescu: Putem schimba regulile în ceea ce privește sportivul anului

Alina Ionescu: Putem schimba regulile în ceea ce privește sportivul anului

Titlul de sportivul anu­­lui în Dolj, decer­nat de Direcția Ju­dețeană pentru Tineret și Sport (DJST), a ajuns la atleta Adelina Pastor, după cum am scris și zilele trecute. Această decizie l-a determinat pe Pavel Badea (foto), directorul CS Universitatea Craiova, să nu onoreze cu prezența gala desfășurată marți, deși clubul pe care îl conduce a avut mulți premiați. Badea a fost nemulțumit de faptul că, la fel ca în 2014, când a câștigat Marian Oprea, distincția de sportivul anului a ajuns la un performer care nu este din județul Dolj, are dublă legitimare, iar Craiova nici măcar nu este „club mamă“. „Mi se pare descurajant pentru sportivii noștri acest lucru. Când vin aceste festivități, premiul cel mare îl ia un sportiv cu dublă legitimare, iar Craiova nici măcar nu este «club mamă». Nu vreau să se înțeleagă că am ceva cu Adelina Pastor, o felicit pentru rezultatele ei, dar eu consider că este mult mai important să ai un sportiv doar al tău și, totodată, foarte greu din punct de vedere financiar. Oricum, eu mă orientez spre sportivii craioveni, de la Liceul cu Program Sportiv «Petrache Trișcu», cu care avem o foarte bună colaborare“, a spus Badea.

Adelina Pastor, sportiva anului 2016 în Dolj
Adelina Pastor, sportiva anului 2016 în Dolj

În replică, Alina Ionescu (foto), directorul DJST Dolj, a spus că regulamentul de acordarea a premiilor poate fi modificat, dar la început de an. „Vom discuta cu cluburile la începutul anului, să stabilim regulile, pentru că este destul de greu să schimbi regulile în timpul jocului. Din rezultatele primite de la cluburi reiese că Adelina a avut cele mai bune rezultate. Am încercat să stabilim criterii obiective“, a spus șefa de la DJST.

Unii ar fi văzut-o pe Bobocel câștigătoare

În ceea ce privește trofeul cucerit de Adelina Pastor, la festivitatea de premiere au fost antrenori care au spus că în egală măsură și atleta Ancuța Bobocel, de la CS Universitatea Craiova, putea fi desemnată sportiva anului.
Bobocel, născută în Severin, a obținut în 2016 două medalii de aur la Campionatul Balcanic, medalie de bronz la Europenele de cros (echipe) și locul patru la individual la aceeași competiție, desfășurată luna aceasta în Italia.
Adelina Pastor a avut trei medalii de aur la Campionatul Balcanic, o medalie de bronz la Campionatul Mondial, cu ștafeta de 4×400 m, un rezultat excepțional pentru atletismul românesc, și un loc patru la Campionatul Balcanic. Atât Pastor, cât și Bobocel au participat la Jocurile Olimpice de la Rio, dar nu s-au calificat în finală.

Badea: Vom face eforturi să revenim în prima ligă de handbal

Prezent zilele trecute la LPS „Petrache Trișcu“ pentru a oferi, așa cum a făcut-o în ultimii ani, cadouri celor mai mici dintre elevi, Pavel Badea a făcut un bilanț al rezultatelor obținute de sportivii de la CS Universitatea Craiova în 2016. „A fost unul dintre cei mai buni ani pentru noi, ca performanțe sportive. Suntem în primele trei cluburi universitare din țară. Avem copii foarte valoroși, cu potențial foarte mare, trebuie doar să-i susținem și să-i încurajăm“, a explicat Badea. Handbaliștii clubului craiovean evoluează în liga a doua, unde ocupă locul trei.
Badea speră că aceștia vor reveni cât mai curând pe prima scenă handbalistică a țării: „Ne dorim și la handbal masculin să fim în prima ligă. Resursele sunt greu de găsit, dar vom face eforturi să reintroducem Craiova în Liga Națională“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS