22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au refuzat să joace fotbal pe gheață

Pandurii au refuzat să joace fotbal pe gheață

Formația Pandurii Târgu Jiu a oferit un moment inedit pentru fotbalul românesc în meciul de ieri seară, din fieful echipei ASA Târgu Mureș, contând pentru etapa a 21-a din Liga I. Elevii lui Petre Grigoraș au refuzat să revină pe teren după pauză din pricina condițiilor în care se prezenta suprafața de joc. Terenul era înghețat tun și gorjenii au considerat că le este pusă în pericol integritatea corporală. Arbitrul central Marius Avram a ignorat solicitările jucătorilor de a nu da drumul partidei și a avut chiar și el probleme în a se ține pe picioare. La începutul disputei a făcut cunoștință cu solul, apoi și-a schimbat încălțările. Lui Avram i-a fost adus la cunoștință la pauză că pandurii nu vor reveni pe teren, acesta a așteptat trei minute ca oltenii să se răzgândească, dar s-a văzut nevoit să fluiere finalul partidei.
În primele 45 de minute scorul a fost 2-0 pentru ASA Târgu Mureș, golurile ardelenilor fiind marcate de Gabi Mureșan (19) și Vlad Morar (36).
ASA Târgu Mureș: Moga – Matei, Cordoș, Constantin, Mendy – Candrea, Mureșan – Ciolau, Rus, Morar – Kuku. Antrenor: Dan Alexa.
Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Tudor, Pițian, Ungurușan, Pârcălabu – Pirtea, David – Brânzan, Herea, Răuță – Dodoi. Antrenor: Petre Grigoraș.
Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Sebastian Stoianov; Ionuț Coza.
Observatori: Zoltan Szekely, Dan Potocianu.

Grigoraș: Îmi pare rău că am intrat să jucăm

Antrenorul echipei Pandurii, Petre Grigoraș, a explicat că a fost imposibil să-și convingă elevii să revină pe teren pentru repriza a doua și a insinuat că Marius Avram nu trebuia să dea drumul la joc.
„N-am întâlnit aşa ceva în atâţia ani de fotbal. Nu ştiu cine se face responsabil pentru aşa ceva. Pleaşcă şi Sânmărtean n-au vrut să intre pe teren. Nu am avut ce să le fac, îi înţeleg. N-am ştiut că venim la patinoar. Cine a vrut să dea drumul la joc? Nu ştiu… am văzut că şi domnul arbitru a luat contact cu terenul. Am rămas cu 12 jucători pe foaia de joc şi deja la pauză alţi 4-5 n-au mai vrut să joace. Aveau julituri pe genunchi. Nici nu ştiu dacă au încălzire la terenul de joc. Îţi periclitezi sănătatea pe suprafaţa asta. Sincer, îmi pare rău că am intrat să jucăm, pentru că mi s-au mai accidentat câţiva jucători. Am zis să nu desconsiderăm competiţia şi am zis să jucăm, dar nu se poate juca pe aşa ceva. Nici nu mai contează rezultatul. Dacă cineva spune că se poate juca pe gheaţă, înseamnă că am ajuns foarte rău”, a declarat Petre Grigoraș, la Dolce Sport.

Condescu vrea să se rejoace partida în condiții normale

Marin Condescu, membru în Adunarea Generală a Acționarilor de la Pandurii, consideră că meciul ar trebui să se rejoace.
„Jucători reprezentativi ca Sânmărtean și Pleașcă nu au vrut să riște și au spus de la început că nu vor să joace. Am venit 26 de oameni în delegație, 18 dintre ei jucători. Pleașcă și Sânmărtean nu au vrut să fie trecuți nici pe foaie și au stat în tribună. Își vor spune și ei motivele. Doctorul a constatat că patru nu pot continua și au hotărât cu toții să nu mai iasă pe teren de la vestiare. Unul e foarte tare lovit la spate. Am fost pe teren, am fost la domnul Avram. Am căzut și eu de două ori. Nu numai că era gheață, erau chiar movile înghețate pe teren. Închipuiți-vă o căzătură ce urmări ar fi avut. Avram a spus că nu are literă de regulament să amâne meciul. Dacă trebuie să ai un echipament, ce ghete trebuie să aibă în picioare? Să nu mai jucăm cu bocanci de fotbal, ci cu adidași și, atunci, vara să jucăm dezbrăcați de la brâu în sus, că e cald. Observatorul a spus că nu are nici un fel de atribuție, decât consultativă. Arbitrul e singurul care ia decizia. Domnul Avram a confirmat și a spus că nici în 24 de ore nu s-ar îmbunătăți condițiile. Cea mai înțeleaptă decizie e să se rejoace în condiții de normalitate. Arbitrul nu e Dumnezeu, cred că și Comisiile vor vedea condițiile în care s-a jucat meciul. S-ar putea ca și căzătura arbtirului să se lase cu urmări și dacă are vreun certificat medical…”, a comentat Condescu, la Digi Sport.

Alexa, ironic

Antrenorul celor de la ASA Târgu Mureș, Dan Alexa, a comentat ironic situația, spunând că pandurii ar fi continuat meciul dacă rezultatul le era favorabil.
„Nici nu mai ştiu când s-a mai întâmplat aşa ceva. Sunt bucuros pentru evoluţia din prima repriză. Chiar dacă n-ar fi ieşit cei de la Pandurii, o singură câştigătoare era. Cei de la Pandurii au găsit motivul ăsta şi au hotărât să nu mai joace. Am jucat şi eu ca fotbalist tot pe gheaţă, poate trebuie refăcut programul, jucăm foarte târziu, nu avem insfrastructura care să ne permită să jucăm în această perioadă a anului. Nu cred că doar la Târgu Mureş nu există instalaţie de căldură. Eu sunt convins că daca ne-ar fi condus, nu ar fi ieşit de pe gazon. Pentru mine e o satisfacţie foarte mare pentru că am reuşit să fac puncte la Târgu Mureş“, a declarat Dan Alexa.

Secretarul LPF îl indică pe Marius Avram responsabil

Iustin Ștefan, secretarul general al LPF, a punctat că în astfel de cazuri doar centralul poate decide soarta meciului.
„S-a stabilit de foarte mult timp să se joace meciuri din Liga I în decembrie şi televiziunile au fost de acord. Am încercat să punem meciurile la altă oră în această lună de iarnă, iar televiziunile s-au opus. Din păcate, anotimpul e împotriva noastră şi chiar nu putem să-l controlăm. Cupa Ligii nu a încurcat calendarul competiţional pentru Liga I. Există astfel de situaţii în Liga I pentru că aceasta este situaţia infrastructurii sportive în România. Instalaţia de încălzire funcţionează până la minus 3 grade, acestea sunt specificaţiile tehnice din documentele aflate la Liga Profesionistă de Fotbal. Comisia de Disciplină va stabili a cui e vina în acest caz. Potrivit regulamentelor sportive în astfel de situaţii, cel care stabileşte practicabilitatea unui teren de fotbal este arbitrul jocului. Arbitrul a stabilit că terenul de joc este practicabil, așa a apreciat el. Mai departe, având în vedere ce susţin cei de la Pandurii, probabil că ei vor formula o sesizare în care vor spune că terenul era impracticabil. Apoi, urmează să decidă Comisia şi sunt două căi regulamentare. Observatorul LPF răspunde de tot ce înseamnă organizare şi stadion, mai puţin suprafaţa de joc. Observatorul are doar un rol consultativ în privinţa calităţii terenului. Situaţia gazonului este criteriu de omologare, iar clubul ASA Târgu Mureş a primit o omologare provizorie. Ca stadion de rezervă îl au pe cel din Cluj-Napoca, dar trebuia să existe o notificare cu minimum șapte zile înainte. Mesajul pe care l-am transmis încă de aseară este că arbitrul trebuie să-şi asume o decizie în privinţa terenului de joc“, a explicat Iustin Ștefan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS