15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia se bate cu Germania pentru locul cinci la Euro

România se bate cu Germania pentru locul cinci la Euro

Handbalistele tricolore şi-au revenit după ratarea calificării în semifinale şi azi încearcă să învingă Germania, în meciul pentru locul cinci (Foto: ehf.ro)
Handbalistele tricolore şi-au revenit după ratarea calificării în semifinale şi azi încearcă să învingă Germania, în meciul pentru locul cinci (Foto: ehf.ro)

Naţionala de handbal feminin a României se va duela astăzi, de la ora 16.45 (TVR2 și TVR HD), cu selecţionata Germaniei, pentru locurile 5-6 la Campionatul European din Suedia. Meciul va avea loc la Göteborg.
După un parcurs frumos în actuala ediţie a turneului final din Suedia, naţionala feminină de handbal a României încearcă să obțină locul cinci. Cele două combatante au ocupat locurile trei în grupele principale din care au făcut parte.
Selecţionerul Martin Ambros, alături de fetele sale, a ratat calificarea în semifinalele competiţiei continentale, după eşecul suferit miercuri în faţa echipei Danemarcei, scor final 21-17 (12-10). Tricolorele aveau nevoie de cel puţin un egal pentru a se putea califica. De partea cealaltă, Germania avea nevoie, pentru calificarea în penultimul act, ca Olanda sau Franţa să piardă în ultima rundă, însă ambele formaţii au ieşit victorioase.
România a ajuns la Europeanul din Suedia cu așteptări rezervate, cu am­biția construcției pe termen mediu și lung, deoarece antrenorul era unul nou și mai multe jucătoare nu aveau experiență. De aceea, portarul Paula Ungureanu consideră că noua echipă a României este un câștig și privește cu optimism spre viitorul acestei naționale: „Eu cred că am făcut un turneu foarte bun, nu mulți se așteptau să ne batem pentru locul cinci cu atâtea schimbări, într-un moment de reconstrucție. Așa că mergem înainte, trebuie să rămânem conectate și să jucăm handbal de plăcere“.

Neagu: Îmi doream să jucăm pentru medalii

Cristina Neagu a marcat doar trei goluri contra Danemarcei, într-un meci în care adversarele au șicanat-o în permanență. Liderul naționalei României își dorea tare mult să lupte pentru medalii, dar în partida cu Danemarca oboseala și-a spus cuvântul. „Sunt foarte tristă, îmi doream foarte mult să jucăm pentru medalii, din păcate am avut un meci greu împotriva Cehiei, eu n-am apucat să mă odihnesc deloc, am jucat tot meciul și nu m-am simțit deloc proaspătă cu Danemarca. Danezele au adunat foarte multă frustrare, le-am bătut de două ori la ele acasă, s-a văzut că și-au dorit foarte mult victoria, au jucat mai bine decât noi. N-au făcut nimic special, ne-au bătut în două jucătoare, în portar și în interul stânga, eu așa cred acum, la cald“, consideră Neagu.

„Eu cred în aceste jucătoare tinere“

La fel ca și coechipiera sa Paula Ungureanu, Cristina a încercat să privească spre viitor, subliniind faptul că România are o echipă tânără, în formare. „Asta e viața, ținem capul sus. Înainte să plecăm sunt convinsă că nu se gândea nimeni că putem să jucăm atât de bine încât să ajungem în primele șase. Avem un antrenor nou, o echipă în reconstrucție, și trebuie să învățăm și să privim înainte. Cred că fetele de acum și-au făcut treaba cu prisosință, să nu uităm ultimele patru meciuri câștigate consecutiv în care România a jucat foarte bine. Poate nimeni nu se aștepta la asta. A fost multă presiune, avem unele jucătoare fără experiență, mai tinere, probabil s-au gândit și ele că e un meci mare cu Danemarca, să ajungem să jucăm pentru medalii. Să fii la primul turneu final, să ajungi să joci pentru medalii nu e simplu. Dar eu cred în aceste jucătoare, cred că au prins foarte multă experiență la acest turneu și de acum încolo vor arăta și mai bine“, a spus jucătoarea de la Buducnost.
La final, Cristina le-a mulțumit suporterilor care au fost alături de România, la Helsingborg, meci de meci. „Suporterii au fost extraordinari, le mulțumesc din suflet, îmi pare rău că n-am putut să-i facem bucuroși, am văzut mulți oameni în tribună care plângeau. Mă doare lucrul ăsta, pentru că au venit în fiecare zi și ne-au susținut. Dar sper să fie în continuare alături de noi“, a încheiat Neagu, care are 46 de goluri marcate la acest European.
La rândul său, selec­ționerul Ambros Martin a spus la finalul partidei cu Danemarca că echipa României este totuși la început de drum: „Mai e nevoie de timp, lumea nu trebuie să uite că am avut doar două săptămâni la dispoziție să pregătim acest turneu“.

Landre, în semifinale

Tot astăzi se vor juca și semifinalele de la Euro. De la ora 19.15, Olanda va întâlni Danemarca, iar Franța va juca pentru un loc în finală cu Norvegia (21.45). Ambele partide sunt transmise de TVR2 și TVR HD. În echipa Franței, vicecampioană olimpică la Rio, evoluează și o jucătoare de la SCM Craiova, Laurisa Landre. Duminică se vor juca cele două finale, de la ora 16.30 finala mică, iar de la 19.00 – finala mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS