13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Daniel Isăilă, noul selecționer al reprezentativei Under 21

Fotbal / Daniel Isăilă, noul selecționer al reprezentativei Under 21

Naționala de tineret a României are, începând de astăzi, un nou selecționer. Mai exact, Cristi Dulca a fost schimbat cu Daniel Isăilă (foto), mutarea fiind anunțată în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Casa Fotbalului, la care au mai luat parte strategul primei reprezentative a României, Christoph Daum, și președintele FRF, Răzvan Burleanu.
„Sunt fericit că mă aflu azi aici! În filozofia mea, toți jucătorii de la toate grupele de vârstă trebuie să aibă aceleași principii, pentru că, atunci când vor face pasul spre prima echipă, să se simtă ca și cum ar fi fost acolo dintotdeauna, să nu le fie teamă de necunoscut. Noi nu avem o tradiție în calificări la echipele de tineret, dar acesta este obiectivul nostru. Eu îmi doresc să responsabilizez jucătorii, să dea maximum la fiecare convocare, să vină cu plăcere și entuziasm”, a spus Daniel Isăilă, cel care în perioada octombrie 2014 – iunie 2016 a fost antrenorul secund la prima reprezentativă.
„Decizia numirii lui Daniel Isăilă a venit în urma unui proces de analiză și consultare. Am analizat împreună toate aspectele, alături și de Cristi Dulca. Ne-am consultat cu staff-ul tehnic al primei reprezentative. Încercăm să creem altceva, o punte de legătură între prima reprezentativă, naționala de tineret și celelalte selecționate. Astfel, sperăm ca cei care fac pasul înainte să le fie mai ușor. Daniel a lucrat în staff-ul primei reprezentative, cunoaște foarte bine loturile naționale. Este un antrenor al performanței, este câștigător al Cupei României, al Supercupei României și a contribuit la calificarea României la Euro 2016. Pentru a avea performanță, ai nevoie de performeri. Contractul său se întinde pe perioada a doi ani și are ca obiectiv calificarea la Euro 2019”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Daum: Dorim o colaborare mai strânsă la toate loturile

Selecționerul naționalei României, Christoph Daum, a spus: „Am hotărât să apelăm la un nou concept cu un nou antrenor principal la selecționata Under 21. Obiectivul principal este să creștem standardele de performanță la selecționata Under 21, dar și în jurul acesteia. De asemenea, dorim o colaborare mai strânsă la toate loturile, de la Under 15 și până la prima reprezentativă. Îi urez bun venit lui Daniel în echipa noastră!”.
De asemenea, Federația Română de Fotbal îi mulțumește fostului selecționer Cristian Dulca pentru activitatea depusă pentru dezvoltarea fotbalului românesc și îi urează mult succes în cariera de antrenor.
La rândul său, Cristi Dulca speră să-și găsească rapid o echipă de club.
„Contracul cu FRF se încheia la sfârșitul acestui an și mi-am propus să continui în fotbal printr-o carieră de antrenorat de zi cu zi, cu provocări permanente, la nivel de club. Activitatea la naționala U21 mi-a fost foarte utilă în ce privește experiența căpătată, e timpul acum să petrec și mai mult timp pe gazon. Îi urez mult succes prietenului meu Daniel și domnului Daum, pentru că văd cât de mult se implică în formarea fotbaliștilor în drumul lor spre naționala de seniori. Le stau la dispoziție oricând cu date și observații despre jucătorii pe care i-am pregătit”, a declarat Cristian Dulca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS