6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBriceag vrea în sferturi fără emoții

Briceag vrea în sferturi fără emoții

Briceag nu concepe decât victoria în meciul de Cupă cu Dacia Unirea Brăila (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Briceag nu concepe decât victoria în meciul de Cupă cu Dacia Unirea Brăila (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la ora 17.30 (Digi Sport 1, Dolce Sport), pe stadionul „Gloria“ din Buzău, pe Dacia Unirea Brăila (locul 12 în Liga a II-a), într-o partidă din cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Victoria cu CFR Cluj le-a descrețit frunțile alb-albaștrilor, fundașul Marius Briceag subliniind ideea că echipa s-a reabilitat după rezultatele nefaste dinainte. „Avem un moral bun, ne-a mai venit inima la loc după victoria cu CFR. Am muncit și cred că am ieșit din impasul în care intrasem. Dar ca să avem o vacanță frumoasă trebuie să învingem mâine (astăzi – n.r.) pe Dacia Unirea Brăila și vineri pe Concordia Chiajna, ca să încheiem anul 2016 cu fruntea sus“, a declarat Briceag, pentru GdS.
Acesta nu concepe un eșec în fața brăilenilor, pe care nu-i subestimează, chiar dacă vin dintr-un eșalon inferior. „O să fie un meci greu, chiar dacă întâlnim o echipă de Liga a II-a. Mergem la Buzău să câștigăm, pentru că ne dorim mult să trecem mai departe și chiar să câștigăm Cupa. Nu o cunoaștem pe Brăila prea bine, dar astăzi (ieri – n.r.) o să ne vorbească nea Gigi despre adversari, o să facem și vizionare și totul va fi bine. Am văzut că în Cupă au eliminat-o pe Chiajna, deci trebuie să-i tratăm serios, ca să nu producem vreo surpriză negativă. Știm că ei se vor motiva foarte bine, pentru că evoluează cu o echipă din prima ligă și vor să se ridice la același nivel, dar noi avem un blazon de apărat și trebuie să câștigăm“, a spus Briceag.

„Sper să nu ajungem în prelungiri“

Marius Briceag speră ca accederea în sferturile Cupei să fie obținută în timpul regulamentar și astfel să fie evitată o oboseală suplimentară inutilă, ținând cont că vineri urmează alt meci foarte important în campionat, contra Concordiei, la Chiajna.
„Nu ar fi bine deloc să se ajungă la prelungiri și penaltiuri, chiar dacă noi suntem pregătiți să le facem față. Ne-ar îngreuna misiunea, pentru că am avut în nici două săptămâni patru meciuri și intervine oboseala, mai ales că jucăm la trei zile cu Chiajna, pe un teren sintetic, care ne solicită foarte mult. Sper să tranșăm victoria încă din cele 90 de minute regulamentare. Oricum, meciul de la Buzău va fi greu și din pricina terenului și a vremii. Am înțeles că va fi rece începând de mâine (astăzi – n.r.), deci și terenul va fi înghețat, iar asta afectează prestația echipei care construiește mai mult, cum va fi cazul nostru. Dar și adversarul joacă în aceleași condiții și sper să ne descurcăm mai bine“, a declarat fundașul Craiovei.

„Vom face tot posibilul să urcăm în clasament“

Marius Briceag a recunoscut că el și colegii săi sunt puțin invidioși pe ardelenii de la Gaz Metan Mediaș, pentru că au profitat de prima șansă ivită și au urcat pe primul loc, dar speră ca lucrurile să stea mult mai bine pentru CS Universitatea după jocul de la Chiajna. „Suntem puțin invidioși pe cei de la Gaz Metan Mediaș. Au reușit să profite și să urce pe primul loc la prima încercare. Important este că suntem și noi acolo, în față, și vom face tot posibilul să urcăm în clasament. Cu o victorie vineri, la Chiajna, și cu un joc al rezultatelor favorabil nouă, putem să urcăm chiar pe primul loc, ceea ce ar însemna enorm pentru noi. Nu am zice că ne-ar displace să încheiem anul 2016 și pe locul doi sau chiar trei, pentru că suntem în grafic pentru cupele europene“, a încheiat Briceag.

Cupa României

Optimi: astăzi – ora 13.30: CS Afumaţi – ACS Poli Timişoara, ora 17.30: Dacia Unirea Brăila – CS Universitatea Craiova, ora 20.30: CFR Cluj – CSM Poli Iaşi; mâine – ora 17.30: FC Voluntari – ASA Târgu Mureş, ora 20.30: CS Mioveni – Steaua Bucureşti; joi – ora 13.30: Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu, ora 17.30: FC Viitorul – Pandurii Târgu Jiu, ora 20.30: Gaz Metan Mediaş – Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS