16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStrângeți rândurile și învingeți Clujul!

Strângeți rândurile și învingeți Clujul!

Andrei Ivan (dreapta) şi colegii săi trebuie să pună punct perioadei nefaste (Foto: alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan (dreapta) şi colegii săi trebuie să pună punct perioadei nefaste (Foto: alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin, pe CFR Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 20-a din Liga I. Alb-albaștrii nu au mai cunoscut gustul succesului din runda a 15-a, când s-au impus pe terenul celor de la ASA, și acest lucru a început să-i îngrijoreze pe suporteri, mai ales că și prestațiile au fost în regres.
Antrenorul grupării din Bănie, Gigi Mulțescu, are încredere în elevii săi și crede că în jocul de astăzi cu ardelenii se poate produce revirimentul.
„Am încheiat o perioadă mai dificilă și ne așteaptă o alta la fel de grea, cu trei jocuri la două sau trei zile distanță între ele, cu terenuri înghețate. Încercăm să ne adunăm din toate punctele de vedere, să fim puternici și să putem trece peste aceste meciuri cu trei victorii. Ne așteaptă o partidă foarte grea cu CFR Cluj. La ultimele două jocuri de acasă au fost pragmatici, s-au închis și au încercat să surprindă pe contraatac și faze fixe. Nu știu ce va fi mâine (astăzi – n.r.), dar CFR Cluj este o echipă puternică, a reușit să adune multe puncte. Va trebui să fim foarte performanți, exacți, ca să putem să tranșăm în favoarea noastră acest joc. Ei joacă fără presiune, pe când noi avem presiune. Indiferent ce s-a întâmplat, noi am atacat. Am inoculat jucătorilor noștri un joc ofensiv, atât cât ne permite forța“, a spus strategul alb-albaștrilor, într-o conferință de presă.
Acesta nu crede într-un „blestem al primului loc“: „Nu cred în misticisme din astea, ci în muncă și randament. Mai cred în conjunctură, care poate fi favorabilă sau nu. De când am ajuns sus și am fost la un pas să fim pe locul unu, s-a creat o presiune în plus, s-a adăugat și o opoziție suplimentară a adversarilor pe care i-am întâlnit. Nici arbitrajele în aceste meciuri nu au fost cum ar fi trebuit, deci cred că au fost mai mulți factori care au contat în meciurile-cheie. Să nu uităm nici terenurile, care sunt înghețate, denivelate. Nu ne este teamă că putem rata play-off-ul, dar suntem puși în gardă și trebuie să luăm măsuri să nu se întâmple asta“.

Rambe, ca și plecat de la echipă

Gigi Mulțescu nu va conta în duelul cu CFR Cluj pe Madson – nerefăcut, Acka – incert și pe Rambe, care este suspendat șase meciuri după incidentele de la meciul cu FC Viitorul, atacul la adresa lui Hagi nefiind trecut cu vederea nici de finanțatori, care își doresc rezilierea contractului cu atacantul african.
„Nu vom putea conta pe mai vechiul accidentat Madson, Acka, el a ieșit accidentat din meciul de la Viitorul, și pe Rambe, care este suspendat și nu mai face parte din lotul nostru. Nu îmi face plăcere să vorbesc despre acele incidente de la Constanța. Mă deranjează că din acest eveniment am ieșit puțin șifonați în imagine, pentru că, din informațiile mele, suntem pe primul loc în clasamentul fair-play și am ținut foarte mult la asta. Este păcat, pentru că noi am luat cele mai puține cartonașe galbene, roșii cred că nu a fost nici unul. Ne dezicem de atitudinea lui Rambe. Nu trebuia să răspundă, chiar dacă era provocat. Conducerea a demarat discuțiile cu el pentru rezilierea contractului. E clar că trebuie să fim un grup unit, dar nu la reacții violente. Eu mi l-aș fi dorit mai eficient, pentru că Rambe în șase meciuri, dacă ar fi dat gol la ocaziile pe care le-a avut, aveam cinci-șase puncte în plus și el era văzut altfel acum“, a comentat Gigi Mulţescu.

Ivan și Zlatinski nu concep eșecul

Prezenți la întâlnirea cu reprezentanții mass-media, mijlocașul Hristo Zlatinski și atacantul Andrei Ivan sunt optimiști în privința următoarelor două întâlniri din campionat și a jocului din Cupă, cu Dacia Unirea Brăila.
„Va fi un meci foarte dificil cu CFR, dar mergem la Severin gândindu-ne doar la victorie. Pentru noi nu există o altă opțiune decât victoria. Nu am marcat de aproape 200 de minute și știm cu toții că dacă vrem să câștigăm trebuie să dăm goluri. Vrem să obținem toate cele șase puncte din meciurile din campionat și să câștigăm și jocul din Cupă, care este foarte important pentru noi, dar acum trebuie să ne concentrăm asupra întâlnirii cu CFR. Pentru mine nu contează foarte mult să marchez, ci să-mi ajut echipa să câștige“, a spus Zlatinski.
„Sunt jucători foarte buni cei de la CFR, dar noi trebuie să câștigăm. Suntem capabili să câștigăm cu orice echipă din campionatul nostru și sperăm că asta vom face“, a subliniat Ivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS