14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele tricolore, în căutarea primei victorii la Euro

Handbalistele tricolore, în căutarea primei victorii la Euro

România a debutat luni cu o înfrângere la Campionatul European de handbal feminin din Suedia, scor 21-23 (11-13) cu Norvegia, dar a avut atitudine şi a arătat multă disponibilitate la efort. Selecţionerul Ambros Martin s-a declarat mulţumit de modul în care echipa lui s-a luptat cu campioana mondială şi europeană en-titre, chiar dacă la final România a trebuit să se recunoască învinsă. „Cred că micile detalii au făcut diferenţa între cele două echipe. Trebuie să jucăm mai mult timp împreună pentru a avea rezultatele dorite, dar am văzut azi (partida cu Norvegia – n.r.) un viitor frumos pentru echipa noastră. Este abia începutul“, a susţinut Ambros Martin. Diferenţa în partea a doua a fost făcută de două momente. Prima dată la 16-14, când România a ratat de la 7 metri, apoi a văzut o eliminare de 2 minute. Al doilea moment s-a produs la 21-19, când mingea aruncată de Cristina Neagu a lovit bara. Pe durata celor 60 de minute, România s-a mişcat mai bine în apărare decât în atac. „Dacă vrei să baţi Norvegia, trebuie să joci fantastic în apărare. În atac am avut, de asemenea, câteva opţiuni, dar avem nevoie de timp. Ne-am pregătit doar două săptămâni înaintea acestui Campionat European, câteva jucătoare nu s-au putut antrena, dar cred că începutul a fost bun“, a afirmat Ambros Martin.
Pentru România urmează astăzi (ora 19.30, TVR2) un alt meci important, cel cu Rusia, campioană olimpică în această vară la Rio. „O luăm de la capăt, de la zero. Vom lupta până la sfârşit“, a spus Melinda Geiger, jucătoare care a avut o evoluție bună în primul meci de la Euro. Pentru România au evoluat luni: Ungureanu, Dedu – portari; Udriştoiu, Szucs, Geiger 2 goluri, Pintea, Buceschi 4, Neagu 6, Florica, Laslo, Iuganu 2, Zamfir 2, Manea, Zamfirescu, Chintoan, Chiper 5.
În celălalt meci din grupa D, Rusia a învins Croaţia, scor 32-26 (16-13). Astăzi, Croația va juca cu Norvegia, de la ora 21.45. În grupele principale se califică primele trei echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS