14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova începe azi aventura în Liga Campionilor

Craiova începe azi aventura în Liga Campionilor

Jucătorii Marian Bala (stânga) şi Marcel Keller, alături de antrenorul Dan Pascu,  au probat mingea oficială a Ligii Campionilor (Foto: Lucian Anghel)
Jucătorii Marian Bala (stânga) şi Marcel Keller, alături de antrenorul Dan Pascu,
au probat mingea oficială a Ligii Campionilor (Foto: Lucian Anghel)

Calificată în premieră în cea mai importantă competiție intercluburi, echipa masculină de volei SCM-U Craiova dispută astăzi primul meci din grupa D. Campionii României vor primi vizita formației poloneze Skra Belchatow, în Sala Polivalentă, de la ora 18.00.

După o pauză destul de lungă, o echipă din Craiova va sta din nou la masa bogaților, în Liga Campionilor la volei masculin. SCM-U Craiova, formație care în primăvară devenea campioana României, va juca direct în grupele celei mai importante competiții intercluburi din Europa.
Voleibaliștii antrenați de Dan Pascu și Claudiu Mitru au fost repartizați în grupa D, iar în toamnă și-au aflat și ceilalți trei adversari: Azimut Modena (Italia), Ach Volley Ljubljana (Slovenia), campioane naționale în țările lor, și PGE Skra Belchatow (Polonia).
Craiovenii debutează astăzi, cu un meci pe teren propriu în compania polonezilor de la Belchatow, partidă programată în Sala Polivalentă, de la ora 18.00 (DigiSport).
Dacă în campionatul intern au avut evoluții oscilante, cu patru înfrângeri în 11 meciuri, oltenii promit că în Liga Campionilor vor încerca să joace cel mai bun volei al lor. Marian Bala, sosit la începutul sezonului de la Zalău, va juca pentru prima dată în Ligă. „Jucăm la un nivel la care orice sportiv visează să ajungă. Sper ca la ora meciului să fim apți sută la sută. Este o experiență nouă pentru majoritatea componenților lotului nostru, am auzit că doi colegi ai mei au mai jucat în Liga Campionilor. Nu vom intra în teren cu gândul că adversarii sunt mai buni decât noi. În meciul cu polonezii vom fi concentrați sută la sută, spre deosebire de campionat, unde uneori ne-a lipsit concentrarea din cauza faptului că jucam cu echipe mai slab cotate, începeam bine, apoi ne relaxam puțin, iar adversarul revenea în joc“, a spus ieri Bala.
Portughezul Marcel Keller, colegul lui Bala, este și el debutant în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. „Este prima dată când joc în această competiție și va fi o zi specială pentru mine. Orice echipă care a ajuns să joace în Liga Campionilor merită să fie acolo. Este normal că unele sunt mai puternice, dar bugetul unui club nu contează atât de mult. Pe teren totul este posibil, nu înseamnă că o echipă dacă are mai mulți bani câștigă neapărat. Și noi avem o echipă bună“, a spus jucătorul sosit în vară la campioana României.

Pascu: Nu ne temem de nici un adversar

După aproape un deceniu de când antrenează formația SCM-U Craiova, antrenorul Dan Pascu debutează și el în Liga Campionilor. Este obișnuit cu confruntările internaționale, fiind selecționerul României, și își dorește ca echipa sa să aibă un parcurs bun în Ligă, acolo unde participă în premieră, după ce în anii trecuți alb-albaștrii au jucat în Cupa CEV.
Tehnicianul născut în Craiova a spus ieri că nu se teme de nici un adversar și a dat asigurări că jucătorii săi vor avea cu totul altă exprimare în teren în cupele europene. „Simt un nou spirit la echipă, este normal să fie așa. Vă garantez că toți jucătorii vor juca cu maximum de concentrare, pentru că nu au ce pierde. Am jucat și în anii trecuți în CEV Cup. Nu ne-a fost frică de nimeni, fie că a fost vorba de Trentino sau Olimpyakos Pireu. Obiectivul clubului este să onorăm cât mai bine competiția, iar al meu ca echipa să joace cât mai bine, să se descătușeze. Băieții au nevoie de un declic, care să-i ca facă să-și dea drumul la joc, pentru că avem voleibaliști de valoare, care pot juca mai bine cum au făcut-o până acum. Invit craiovenii să vină la meciurile de acasă pentru că nu știu când vom mai avea posibilitatea să jucăm la acest nivel și ar fi bine să nu rateze să urmărească la lucru mari voleibaliști“, a explicat Pascu.
Antrenorul a avut ceva emoții după meciul de vineri din campionat cu Unirea Dej, după ce căpitanul Laurențiu Lică s-a accidentat la spate. Ieri, tehnicianul a spus că Lică va juca sigur împotriva polonezilor: „Acea contractură musculară la spate nu este foarte gravă. Duminică seară, Laurențiu a făcut un ușor antrenament, se recuperează încet-încet și zice că va fi la capacitate aproape normală la ora jocului“, a adăugat antrenorul de la SCM-U.

Au sistem video challenge

Participarea în Liga Campionilor a adus cheltuieli suplimentare importante pentru echipa craioveană. Pe lângă taxa de participare și plata cazării și mesei la meciurile din deplasare, pentru meciurile din Sala Polivalentă a fost nevoie de investiții în aparatură. „Organizatoric, se muncește din greu. Cerințele sunt foarte mari, regulile de respectat la fel de multe, iar amenzile foarte mari, dacă încălcăm acele reguli. Avem sistemul video challenge, cu 12 camere video și trei operatori, care vor lămuri situațiile litigioase. Va funcționa aproape ca la tenis de câmp. Reluările vor fi pe ecran gigant. Arbitrii au conexiune audio, sunt tablete la fiecare antrenor și arbitru, s-a tehnologizat puțin. Mingea este precum cea din campionat, dar va fi galben cu verde deschis. Sala va fi aranjată mai frumos, din punct de vedere al reclamelor. Costurile sunt foarte mari, iar bani știu că primesc doar echipele care ajung în Final Four-ul acestei competiții. Există un proiect la Federația Internațională ca fiecare club care ia puncte în această competiție să ia bani“, a încheiat Pascu.
Un bilet de intrare la meciul de astăzi costă cinci lei.
În Liga Campionilor de volei masculin vor fi cinci grupe de patru echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS