10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGladiatorul Firică și-a apărat titlul la Lugoj

Gladiatorul Firică și-a apărat titlul la Lugoj

Cristi Firică (stânga) a câştigat competiţia de la Lugoj,  iar Cosmin Bogdan (dreapta) s-a clasat pe locul trei
Cristi Firică (stânga) a câştigat competiţia de la Lugoj, iar Cosmin Bogdan (dreapta) s-a clasat pe locul trei

Ediția a 11-a a Concursului Internațional de Fitness și Culturism Classic „Florin Teodorescu“ a aliniat la start peste 40 de competitori din întreaga Europă, printre aceștia numărându-se și doi sportivi craioveni: Cristi Firică – de la CS Gladiator Gym și Cosmin Bogdan, de la Jump Gym.
Multiplul campion național Cristi Firică a „recidivat“ la Lugoj, obținând medalia de aur la categoria -85 kg, la fel ca anul trecut, diferența fiind că atunci a fost desemnat „Campionul campionilor“, câștigând și Open-ul.
„Surprinzător pentru mine și pentru antrenorul Costel Torcea, față de anii trecuți, a fost cel mai ușor an. Acest lucru s-a datorat stării fizice foarte bune, pentru că încărcarea cu carbohidrați a fost făcută ca la carte și dispoziția psihică a fost excelentă. Este adevărat că am făcut și mici modificări în pregătirea de dinaintea concursului și cred că și acestea au dus la această stare bună și m-au făcut să abordez concursul mult mai detașat și mai concentrat decât în anii trecuți, când eram foarte afectat fizic din cauza deshidratării și a regimului alimentar. A contat mult și că este al treilea an de pregătire continuă, am concurat în fiecare an și am făcut uitată accidentarea care m-a ținut o bună perioadă în loc. Mă bucur că am reușit să-mi apăr titlul de campion“, a declarat Cristi Firică, pentru GdS.
Sportivul legitimat la Gladiator a mărturisit că a decis, împreună cu antrenorul Costel Torcea, să absenteze în noul an din orice fel de competiție, urmând să se axeze pe mărirea masei musculare și astfel să abordeze marile competiții din 2018 cu șanse de medalii: „2017 va fi un an strict de pregătire pentru masa musculară. În momentul de față, planul meu, făcut împreună cu antrenorul, este să nu mai întrerupem anul cu nici o participare la vreun concurs, nici național și nici internațional, urmând ca în 2018 să țintim mai sus. Fie un Campionat Balcanic, fie un Campionat European va fi abordat de mine și voi face, ca de obicei, tot posibilul să mă pregătesc astfel încât să am forma cea mai bună pe scenă. Sperăm ca în 2018 să vină o medalie foarte strălucitoare“.

Bogdan, mulțumit de locul trei

Cosmin Bogdan merge la sală de mai bine de un deceniu, dar culturism mai serios face de aproximativ cinci ani. A participat la mai multe competiții. La Lugoj s-a clasat pe locul trei și este mulțumit de prestația sa. „A fost destul de greu, având în vedere că a fost un concurs internațional, dar am fost destul de pregătit și am făcut față cu bine, zic eu“, a mărturisit sportivul de 29 de ani, pentru GdS.
Cosmin a urcat pe scenă alături de Cristi Firică, câștigătorul categoriei. „Am avut surpriza să fim amândoi pe scenă. Ne-am susținut unul pe altul și ne-am ajutat și în spatele scenei. Noi am fost colegi de antrenament în ultima vreme“, a completat culturistul.
Acesta este instructor și personal trainer și spune că tinerii care vin la sală nu prea sunt atrași să facă culturism de performanță: „Am și eu câțiva tineri la sală mai înclinați spre acest sport, dar este mai greu. Este un sport costisitor și trebuie să muncești foarte mult. Trebuie să fii strict din toate punctele de vedere, ceea ce este mai greu pentru tinerii din ziua de azi“.
În ultima perioadă, Cosmin a colaborat cu antrenorul Costel Torcea și cu Cristi Firică și vrea să continue să lucreze alături de cei doi mari campioni.
„În ultimul timp am colaborat puțin cu domnul Torcea și cu Firică și vreau să colaborez mai mult cu ei, să facem ceva mai serios. Am norocul că îi am aici, în oraș, sunt foarte pregătiți în acest domeniu și m-ar putea ajuta foarte mult. Nu mi-am fixat un obiectiv pentru 2017. Voi vorbi cu domnul Torcea, pentru că vrem să mergem mai departe cu competițiile“, a concluzionat sportivul craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS