21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMulțescu vrea eficiență

Mulțescu vrea eficiență

CS Universitatea Craiova nu a etalat în confruntarea cu Astra jocul ofensiv obișnuit și nu și-a creat prea multe oportunități de a marca, asta în ciuda faptului că a beneficiat, comparativ cu alte partide, de foarte multe lovituri libere din preajma careului mare.
„Cu Astra am avut multe lovituri libere și n-am marcat, dar vă spun că la antrenament, în fiecare zi stau câte 10-15 minute și bat lovituri libere. Înaintea meciului cu Astra, 30-40 de minute au exersat, abia i-am scos de acolo. Avem vreo șase executanți, dar patru dintre ei șutează opt din zece în vinclu. Calancea chiar intră în conflict cu ei, le reproșează că la antrenamente le ies șuturile și la meci nu. În timpul partidelor sunt emoțiile, stresul, oboseala și concentrarea scade. Am dominat toată repriza a doua, dar nu a venit golul, pentru că ei se apărau cu opt – nouă jucători“, a spus antrenorul alb-albaștrilor, Gigi Mulțescu, la conferința de marți.

Ivan revine la Iași

Un aspect important este că nu i-a avut apți din toate punctele de vedere pe cei mai prolifici marcatori, Simon Măzărache ar fi ieșit din formă și de aceea a fost introdus după pauză, în timp ce Andrei Ivan a venit accidentat din cantonamentul naționalei României.
„Măzărache a avut o prestație total nesatisfăcătoare la Târgu Mureș, iar în cele două săptămâni de pauză competițională pe care le-am avut la antrenament nu a fost cum trebuie, a fost total neinspirat. Și atunci, pentru mine care sunt reperele? Forma de moment dată de meciul cu ASA și prestația de la antrenamente din cele două săptămâni de pauză competițională“, a explicat Mulțescu, sperând să-l poată utiliza pe Andrei Ivan în meciul cu CSM Poli Iași, programat mâine, de la ora 20.30, în Moldova: „Ivan s-a antrenat o bună parte din antrenament (luni – n.r.), apoi a intrat pe mâna doctorului, dar sunt speranțe să-l folosim la Iași“.
Marți, lucrurile au stat și mai bine la ședința de pregătire, iar ieri Andrei Ivan, aflat în drum spre Iași, a declarat, pentru GdS, că este apt pentru meciul cu moldovenii și că își dorește să marcheze ca să aibă o revenire în forță: „Sunt bine, am plecat deja spre Iași. Mă simt bine. Mi-ar plăcea foarte mult să marchez la Iași și să fac măcar o tumbă, dar important este să câștige echipa. Suntem optimiști“.

Portarul Popescu, ultima variantă pentru postul de junior

Absența lui Andrei Ivan le-a forțat mâna celor din staff-ul tehnic să-i folosească drept jucători sub 21 de ani pe Alin Manea și Vladimir Screciu, însă randamentul acestora nu a fost cel așteptat. Întrebat dacă ar putea începe titular cu Laurențiu Popescu, asta în cazul în care se decide să fie menajat în continuare Andrei Ivan, Gigi Mulțescu a exclus varianta. Tehnicianul a insinuat că acesta ar reprezenta ultima soluție pentru postul de junior: „Care Popescu? Nu, nu ne putem permite lejerități din astea. Dacă nu avem cu cine altcineva și Popescu e pregătit, a crescut foarte mult în perioada asta, dar vrem să mergem cu jucătorii cei mai în formă în momentul ăsta. Am mai primit o astfel de întrebare sau mai degrabă sugestie la meciul cu Sepsi, din Cupă. Și din anturajul meu spuneau: «La meciul ăsta îl mai odihnim pe Calancea, mai băgăm și din ceilalți». Dar eu am văzut două meciuri ale lor și bine că nu am jucat acasă la ei, ci în nocturnă la Brașov, că ați văzut ce energici și răi, la modul pozitiv, au fost. După respectivii mi-au zis că e bine că nu am riscat, că poate aveam probleme. Așa că la Iași o să jucăm cu echipa cea mai în formă“.
În schimb, Mulțescu și-ar fi dorit să-l folosească în meciul cu Astra pe Jovan Markovic (15 ani), dar regulamentul FRF nu permite utilizarea jucătorilor mai mici de 16 ani în prima ligă, acesta fiind considerat un real talent: „Pe Markovici nu putem să-l folosim din cauza vârstei. Sunt niște regulamente strâmbe și total aiurea, pentru că nu au fost corelate de FRF cu LPF. FRF ne impune să jucăm cu juniori, iar eu vin cu junior mai mic. Care-i treaba? Contează mai puțin vârsta cronologică, importantă este vârsta biologică. El este voinic, foarte puternic, poate mai puternic decât unii dintre seniorii noștri, deci nu riscăm nimic din punct de vedere fizic. El are niște calități extraordinare și era o mare surpriză dacă îl acceptau să joace cu Astra. În loc să ne bucurăm și să-l încurajăm, noi ne dăm cu stângul în dreptul ceva de groază. E exact ca vorba aia: «nici nu apuci să pui vița în pământ, dar vrei vin vechi»“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS