5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Mulțescu: Nu avem timp de lamentări

Gigi Mulțescu: Nu avem timp de lamentări

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care antrenorul Gigi Mulțescu și portarul Nicolai Calancea au vorbit despre înfrângerea cu Astra și au prefațat întâlnirea de vineri, cu CSM Poli Iași, programată de la ora 20.30, pe stadionul „Emil Alexandrescu“. Întâlnirea cu mass-media s-a datorat faptului că alb-albaștrii vor pleca astăzi spre Moldova.
„Încă mai este vie reacția meciului pierdut cu Astra, dar evenimentele se succed foarte repede, nu mai avem timp de lamentări, de lins rănile, și trebuie să continuăm. De ieri (luni – n.r.) am început să pregătim jocul cu Iași, cu deplasare lungă, o să plecăm de mâine (astăzi – n.r.). Întâlnim o echipă aflată în suferință de puncte, cam așa am întâlnit toți adversarii din ultima perioadă și mai ales la ei acasă. Va fi un meci foarte greu. Iașiul a arătat foarte multe lucruri bune în joc, cu Steaua, dar și în celelalte meciuri, însă noi nu avem alt gând decât să câștigăm jocul. Sper ca la meciul acesta să-l folosesc și pe Ivan, a început antrenamentul și lucrurile sunt deocamdată favorabile. Sper să nu mai facem măcar o parte din greșelile pe care le-am făcut în ultimul meci și să reușim să câștigăm jocul. Va trebui să fim foarte exacți. Normal că suntem favoriți, dar trebuie să fim foarte atenți“, a declarat Gigi Mulțescu.

„Hațegan e într-o formă mai slabă”

Strategul Craiovei nu a uitat încă penaltiul primit de Astra, dar nu crede că Hațegan a îndeplinit dorința vreunei contracandidate, ci doar că traversează o perioadă nefastă.
„Sperăm să fie o lege a compensațiilor și să egalăm Steaua în play-off, pentru că am ratat până acum trei tentative. Cei de la Astra s-au ajutat pe ei și indirect pe Steaua. Nu cred în nimic și nimeni, decât în noi. În rest, vedeți cum suntem atacați. Înainte de joc s-au plătit toate datoriile la Astra. Ați văzut ce prezență au avut în joc. Uneori am avut și câțiva adversari în negru și nu mă refer la Dinamo, pentru că ea a fost în negru și am bătut-o. Vedeți că la acest gen de echilibru vine o fază care poate să decidă totul. Nu toți arbitri sunt corupți. Ce pot să spun eu de Hațegan? Îl respect, este un arbitru cu verticalitate și nu pot să-l suspectez niciodată. Se vede că nu e rău intenționat, dar e într-o formă mai slabă. Alibec nu a fost trișor. Imediat după ce a căzut s-a ridicat să ia mingea, a simțit că nu a făcut ce trebuie și că nu este penalti. De asta spun că Hețegan nu e în formă, pentru că a arbitrat două meciuri, a jucat Anglia cu Spania și trebuia să dea un roșu la Vardy care se vedea din satelit, apoi la Steaua cu Voluntari vă aduceți aminte ce a făcut… Pe noi ne-a arbitrat cu CFR Cluj acum câteva etape și a fost extraordinar. Este un arbitru care apără integritatea corporală a jucătorilor, nu-i lasă să se faulteze, să se rupă, acordă roșu imediat. La contactul dintre Kay și Alibec trebuia să acorde fault în atac. Alibec a intrat în fața fundașului nostru, iar Kay nu avea cum să evite contactul. Noi am mai avut câteva situații de cartonașe roșii, Săpunaru și Lovin puteau primească al doilea avertisment, pentru că ei au continuat să ne pună jucătorii jos, cu faulturi, cu luat de gât. Și noi am făcut greșeli, nimic de zis, dar aceste amănunte, într-un meci cu un adversar valoros precum Astra, contează”, a precizat Mulțescu.

Calancea: Am băgat frica în adversari

La rândul său, portarul Nicolai Calancea a subliniat ideea că toți adversarii încearcă să se autodepășească și să o învingă pe CS Universitatea Craiova și asta pentru că gruparea din Bănie a devenit o forță a Ligii I.
„Toate meciurile au fost grele, nu doar acesta, cu Astra. Împotriva noastră toți ies ca la ultimul meci. Am băgat frica în adversari, toți au văzut că putem să ne batem pentru campionat și de asta vor să demonstreze ceva și să ne învingă. De asta fiecare meci e greu pentru noi. Iașiul joacă foarte bine acasă, dar noi trebuie să ne vedem în primul rând de jocul nostru, să excludem greșelile pe care le-am făcut la jocul cu Astra și să gestionăm tot meciul bine, să facem tot ce ne cere nea Gigi și să câștigăm. Pentru asta mergem acolo“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS