6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătoarele din Bănie, campioane la cadete și junioare

Luptătoarele din Bănie, campioane la cadete și junioare

Sportivele de la CSM Craiova, pregătite de Valentin Boboșca (dreapta) și Petre Banciu, au cucerit medalii de aur la cadete și junioare, în întrecerile pe echipe
Sportivele de la CSM Craiova, pregătite de Valentin Boboșca (dreapta) și Petre Banciu, au cucerit medalii de aur la cadete și junioare, în întrecerile pe echipe

Sfârșitul săptămânii trecute a fost fructuos pentru luptătorii legitimați la cluburile din Bănie. Fetele de la CSM Craiova au participat la finala Campionatului Național pe echipe de la Odorheiu Secuiesc și au cucerit medalii de aur la două categorii de vârstă, cadete și junioare.
O mare parte dintre luptătoare s-au regăsit în ambele echipe. „Este un rezultat important pentru noi. Fetele au luptat la ambele categorii în aceeași zi și am învins echipe din Botoșani, un centru puternic, la fel ca și noi, care adună fete din toată Moldova“, a concluzionat antrenorul Petre Banciu.
Echipa de cadete de la CSM Craiova a reușit să-și păstreze titlul național obținut anul trecut. Pentru medalia de aur au luptat acum Marioara Cega (categoria 38 kilograme), Ana Maria Cristescu (40 kg), Rut Badea (43 kg), Rebeca Bărăga (43 kg), Beatrice Ferencz (46 kg), Ștefania Priceputu (48 kg), Violeta Măicănescu (51 kg), Ana Maria Enache (56 kg), Denisa Fodor (60 kg), Sabina Cenda (65 kg) și Adina Irimia (70 kg). Badea, Bărăga, Priceputu, Măicănescu, Ferencz, Fodor, Cenda, Irimia au făcut parte și din echipa de junioare, alături de Ștefania Iana (51 kg), și Andreea Vrejoiu (55 kg). Sportivele campioane sunt pregătite de antrenorii Petre Banciu și Valentin Boboșca.
Pentru luptătorii din Bănie urmează săptă­mâna aceasta o ultimă competiție din 2016, Cupa României pentru cadeți, de la Târgoviște.

Juniorii, medaliați în Slovacia

15085538_1145639958854850_7602968878261257387_n

 

Și luptătorii juniori de la CS Universitatea Craiova au urcat pe podium, dar la un puternic turneu internațional de speranțe olimpice, găzduit de Kosice (Slovacia). Ștefan Coman a obținut medalie de argint la categoria 60 de kilograme, Constantin Gheorghe a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria 66 kilograme, iar Denis Constantin a obținut locul cinci la categoria 74 kg. „A fost un turneu foarte puternic, cu sportivi din 13 țări. Coman, cel mai tânăr reprezentant al nostru, a avut o comportare foarte bună, se observă o creștere de formă și sper ca la anul să ne reprezinte la Europenele de juniori. Constantin Gheorghe a avut o evoluție în nota obișnuită. În ultimul meci a întâlnit un ungur, medaliat la Europene, dar am decis să abandoneze meciul după prima fază, deoarece era dezavantajat de arbitraj. Denis Constantin a pierdut meciul pentru locurile 3-5, dar a avut o comportare bună. Pentru 2017 am așteptări mai mari de la el“, a concluzionat antrenorul Aurel Cimpoeru, cel care a însoțit lotul în Slovacia în calitate de antrenor la CS Universitatea Craiova, dar și ca selecționer al lotului național de juniori și cadeți, lot care a obținut primul loc în clasamentul pe țări. Tot la Kosice, Alin Piroi, legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie, a obținut locul doi la categoria 100 de kilograme, la cadeți.

Alexandra Anghel a luptat la Cupa Europei

În weekendul trecut, la București s-a desfășurat o importantă competiție, Cupa Europei pe națiuni, iar Alexandra Anghel (CS Universitatea Craiova) a făcut parte din echipa României. Sportiva din Bănie a fost rezervă la categoria 69 de kilograme, apoi, după ce s-a accidentat titulara categoriei, a intrat și a câștigat două meciuri, în fața unor luptătoare din Ucraina și Bulgaria. Echipa feminină de a României s-a clasat pe locul patru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS