10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu atenție, înainte!

Cu atenție, înainte!

Bogdan Vătăjelu (în alb-albastru) și colegii săi sunt pregătiți să învingă și campioana Astra Giurgiu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan Vătăjelu (în alb-albastru) și colegii săi sunt pregătiți să învingă și campioana Astra Giurgiu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova traversează o perioadă foarte frumoasă, practică un fotbal plăcut și eficient de cele mai multe ori și se găsește pe locul doi în clasamentul Ligii I, cu perspective de a o detrona pe Steaua. Pentru ca ascensiunea să continue, alb-albaștrii nu au voie să facă prea mulți pași greșiți și în nici un caz să piardă puncte pe teren propriu, indiferent de numele adversarei. Un test important în acest sens îl vor avea duminică, de la ora 17.30, pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin, când oponentă le este Astra Giurgiu, nimeni alta decât campioana en-titre. Cu un start de campionat foarte slab, giurgiuvenii lui Marius Șumudică au făcut eforturi mari să redreseze „corabia“, iar în momentul actual se apropie de forma pe care au arătat-o în ediția trecută de campionat, motiv pentru care strategul Craiovei, Gigi Mulțescu, a pregătit minuțios meciul, lucru evidențiat în conferința de presă.

Săndoi: Un meci cu Astra nu e ușor niciodată

Invitat la emisiunea „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, Emil Săndoi, fost tehnician al CS Universitatea Craiova, a declarat că nu este surprins de parcursul grupării din Bănie din acest sezon și a atenționat, la rândul său, că Astra și-a revenit și că va fi un meci foarte dificil la Severin.
„Mă bucur mult pentru rezultatele Craiovei din acest sezon. Băieții au arătat un joc frumos, eficient, dar pe undeva mă așteptam la acest lucru. Dacă vă aduceți aminte, nici nu începuse campionatul și am declarat că o văd pe CS Universitatea pe podium. Am spus asta datorită valorii individuale pe care o au jucătorii de aici. Sunt net superiori multor alte echipe din Liga I, în plus există o stabilitate financiară și o omogenitate, pentru că este al treilea an de când joacă împreună acești fotbaliști. Este adevărat că au mai fost aduși unii jucători, dar în mare măsură lotul este același și este normal ca rezultatele să fie bune“, a spus Săndoi, trecând apoi la disputa cu Astra: „Un meci cu Astra nu e ușor niciodată. Astra, chiar dacă a pierdut o serie de jucători, mai are fotbaliști valoroși pentru campionatul nostru. A trecut printr-o perioadă grea, cu antrenorul suspendat, dar acum lucrurile par să fi intrat pe făgașul normal. Șumudică știe să închidă jocul. Ați văzut și în campionatul trecut că au reușit să câștige titlul pe un joc mai mult de așteptare. Are încă o defensivă foarte bună, plus jucători care fac diferența. Nu știu exact dacă și-a revenit Alibec. Ar fi bine să nu joace, pentru că este un atacant foarte bun. Mi-aș dori să-și revină după meciul cu Craiova. Astra va urca în clasament, mai ales că am înțeles că s-au reglat unele probleme financiare la ei“.
Întrebat despre meciul cu Dacia Unirea Brăila din optimile Cupei României, Emil Săndoi a spus: „Craiova nu are voie să calce strâmb cu Brăila. Trebuie să trateze și Cupa, și orice competiție în care este angrenată, cu maximă seriozitate, pentru că nu ar fi o surpriză să câștige Cupa României sau să joace finala“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS