8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAstăzi se „trage“ Cupei României. UPDATE: Programul optimilor!

Astăzi se „trage“ Cupei României. UPDATE: Programul optimilor!

Formațiile oltene CS Universitatea Craiova și Pandurii Târgu Jiu vor afla astăzi adversarele din Cupa României. Începând cu ora 11.00, în sala „Nicolae Dobrin“ a Casei Fotbalului va avea loc tragerea la sorți a optimilor de finală, fază programată în intervalul 13 – 15 decembrie. Disputele din optimi vor începe la ora 13.30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând să fie stabilit de Comitetul de Urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.
În conformitate cu prevederile art. 30.5 din Regu­lamentul de Organizare a Ac­tivității Fotbalistice (RO­AF), la faza optimilor de final­ă participă cele 16 echipe calificate din șaisprezecimi care vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor. Echipele participante sunt repartizate astfel: URNA A: Astra, Steaua, Pandurii, Dinamo, FC Viitorul, ASA Târgu Mureș, CSM Poli Iași, CFR Cluj, Dacia Unirea Brăila, CS Afumați, ACS Poli Timișoara; URNA B: CS Universitatea Craiova, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaș, CS Mioveni, Luceafărul Oradea. Se grupează echipe din urna A cu echipe din urna B (cinci jocuri) și, în continuare, cele șase echipe rămase în urna A se grupează între ele (trei partide). Meciurile din optimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
Iată şi datele de disputare ale celorlalte runde ale ediţiei 2016-2017 a Cupei României, faza naţională: 29 martie 2017 – sferturi de finală, 26 aprilie 2017 – semifinale (tur), 17 mai 2017 – semifinale (retur), 27 mai 2017 – finala.
În disputele din șaisprezecimi, CS Universitatea Craiova s-a impus cu 1-0 la Brașov în fața divizionarei secunde Sepsi Sfântu Gheorghe, iar Pandurii Târgu Jiu a eliminat-o pe ASU Poli Timișoara, după ce s-a impus în Banat cu 3-0.

UPDATE: Programul optimilor Cupei României

În urma tragerii la sorți de la Casa Fotbalului, partidele din faza optimilor de finală sunt următoarele: Dacia Unirea Brăila – CS Universitatea Craiova, Pandurii – FC Viitorul, Dinamo – Gaz Metan Mediaș, ASA Târgu Mureş – FC Voluntari, Astra – Luceafărul Oradea, Steaua – CS Mioveni, CS Afumaţi – ACS Poli Timişoara, CFR Cluj – CSM Poli Iaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS