17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, scoasă la tablă de Polonia

România, scoasă la tablă de Polonia

Tricolorii au alergat în zadar cu Polonia (foto: frf.ro)
Tricolorii au alergat în zadar cu Polonia (foto: frf.ro)

Naţionala României a fost umilită, scor 0-3, în partida disputată vineri seară, pe Arena Naţională, în compania reprezentativei Poloniei, contând pentru etapa a 4-a din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

Oaspeţii au deschis scorul prin Grosicki, care a driblat mai mulţi fotbalişti români, a pătruns în careu şi a şutat la vinclu fără speranţe pentru Tătăruşanu (’11). Polonia şi-a majorat avantajul prin Lewandowski, cu un şut din interiorul careului (’83) şi tot vedeta lui Bayern Munchen a şi închis tabela, transformând cu precizie un penalti obţinut după un fault comis de Dragoş Grigore (’90).

România: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Grigore, Toşca – Hoban (’46, Prepeliţă), Marin – Popa (’46, Andone), Stanciu (’82, Stanciu), Chipciu – Stancu. Selecţioner: Christoph Daum.

Polonia: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Krychowiak – Blaszczykowski, Zielinski (’81, Teodorczyk), Linethy (’70, Maczinski), Grosicki (’90, Peszko) – Lewandowski. Selecţioner: A. Nawalka.

Cartonaşe galbene: Benzar, Săpunaru, Andone.

A arbitrat: D. Skomina (Slovenia).

În celelalte meciuri din grupa E, Armenia a învins Muntenegru cu 3-2, iar Danemarca a trecut cu 3-1 de Kazahstan.

Clasament: 1. Polonia 10 puncte (golaveraj 10-5), 2. Muntenegru 7 (9-4), 3. Danemarca 6 (7-5), 4. România 5 (6-4), 5. Armenia 3 (4-10), 6. Kazahstan 2 (3-11).

Etapa viitoare (26 martie 2017): Armenia – Kazahstan (ora 19.00), România – Danemarca, Muntenegru – Polonia (ora 21.45).

 

Daum: Au fost mai buni decât noi

 

Selecţionerul României, neamţul Christoph Daum, a admis că polonezii au fost mai buni şi a oferit câteva explicaţii pentru ruşinoasa înfrângere.

„Trebuia să avem o circulaţie mai bună a balonului, să ne fi creat mai multe ocazii de gol, dar Polonia a fost o echipă foarte bună azi, foarte concentrată. Diferenţa a fost că n-am reuşit să ne facem jocul, să pasăm şi nu am demonstrat ce am ştiut. Arătaţi-mi un antrenor care se aşteaptă să piardă la un asemenea scor. Am vrut să câştigăm, dar am pierdut în faţa unei echipe care s-a organizat excelent, care a pus mulţi oameni în faţa mingii şi care a marcat foarte repede şi, poate, prea uşor. Au creat superioritate şi mai puteau marca, au fost mai buni decât noi. Am fi vrut să începem bine, dar mingea nu umbla aşa cum doream noi. Am preluat controlul în repriza a doua, am făcut schimbări, dar nu am avut ocazii de gol. Trebuie să ai ocazii dacă vrei să marchezi, dar azi nu a fost posibil. Dacă ma uit la partea matematică, mai avem şanse, dar trebuie să fim realişti şi să spunem că trebuie să mergem pentru locul al doilea, care ar fi un rezultat foarte, foarte bun la finalul acestor preliminarii. Nu renunţăm, nu e încă pierdut locul unu”, a declarat Daum, la TVR.

 

Chiricheş: „E o înfrângere care doare, e dificil de comentat

 

Fundaşul central Vlad Chiricheş a afirmat că polonezii au jucat foarte bine cartea contraatacului şi astfel au reuşit să marcheze cele trei goluri.

„E o înfrângere care doare. E trist, am pierdut meciul, e dificil de comentat. Nu cred că e momentul să dăm vina pe un singur om. Ne-au prins pe nişte ‘contre’, ăsta a fost jocul lor. E foarte dificil de dat procente în perspectiva calificării. Am încercat să fim compacţi, să nu le dăm şanse să joace, dar ne-au prins pe o ‘contră’”, a declarat Vlad Chiricheş.

 

Urmează un amical cu Rusia

 

Tricolorii nu intră în „vacanţă” după acest joc dezastruos cu Polonia. Marţi, de la ora 18.00, România va susţine un ultim joc în 2016, fiind vorba despre un amical contra Rusiei, gazda turneului final al Campionatului Mondial 2018.

Pentru acest meci, Christoph Daum a decis să renunţe la mai mulţi fotbalişti. Potrivit DolceSport, Cosmin Moţi, Claudiu Keşeru, Ciprian Tătăruşanu şi Vlad Chiricheş au fost învoiţi de selecţioner, iar aceştia vor reveni la echipele de club. Există posibilitatea ca şi fotbaliştii lui Anderlecht, Stanciu şi Chipciu, să aibă parte de acelaşi tratament şi să fie lăsaţi să plece la echipa de club.

România a mai întâlnit Rusia, după destrămarea Uniunii Sovietice, o singură dată: un amical disputat la Bucureşti în martie 2008, câştigat de tricolori cu 3-0. În faţa URSS avem următorul palmares: trei succese, două remize şi patru înfrângeri, golaveraj 10-13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS