29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotescu i-a fost de ajutor lui Șoavă

Fotescu i-a fost de ajutor lui Șoavă

Alex Fotescu l-a executat pe Cârstoiu cu un şut la vinclu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Fotescu l-a executat pe Cârstoiu cu un şut la vinclu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația CSO Filiași s-a impus categoric, scor 2-0, în partida disputată vineri, pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița, în fața echipei vâlcene ACS Șirineasa, contând pentru etapa a 12-a din Liga a III-a, seria 3. Gruparea doljeană și-a adjudecat succesul grație unei duble semnate de Alex Fotescu. La primul gol l-a executat pe Cârstoiu cu un șut la vinclu de la 12 metri (’20), în timp ce a doua reușită a fost o reluare superbă cu capul, de la opt metri, la o centrare venită de pe dreapta de la Borneci (’51).
CSO Filiași: Mogoșanu – Calu, Bălașa, Lupu, Neacșu (’76, Căle) – Bogdanovici (’89, Orban), Borneci – Borhot, Duriță (’70, Crușoveanu), Tănase – Fotescu (’82, Pârvuică). Antrenor: Florin Șoavă.
ACS Șirineasa: Cârstoiu (’74, D. Popescu) – I. Săraru, Răcăreanu, Nicolaescu, Roșianu – Constantinescu – Chiripuș, Horumbă (’62, Blotu), Ciocotoiu (’57, Preda), L. Săraru – O. Marinescu. Antrenor: Gabriel Mangalagiu.
Cartonașe galbene: Duriță, Bogdanovici, Calu, Neacșu, Tănase, Pârvuică / Nicolaescu.
Au arbitrat: M. Marinescu – C. Ciocan, M. Nan.
În urma acestui succes, CSO Filiași a urcat pe locul trei în clasament, însă celelalte partide urmează să se desfășoare sâmbătă, de la ora 14.00. În etapa viitoare, Neacșu și colegii săi vor evolua în deplasare, la CS Mioveni II.

„Mă bucur mult pentru victorie“

Meciul cu ACS Șirineasa a însemnat debutul lui Florin Șoavă pe banca Filiașiului. Acesta s-a arătat mulțumit de evoluția noilor săi elevi și a punctat că în curând va regla întreg jocul după „partitura“ sa.
„Îmi era frică de prima etapă, pentru că schimbarea antrenorului putea să fie resimțită pozitiv sau negativ. Sunt foarte mulțumit de cum am dus jocul, am controlat partida din primul și până în ultimul minut, oaspeții nu au avut nici un șut pe poartă, și mă bucur mult pentru victorie. E un început bun pentru mine, pentru noi. Alex Fotescu este un atacant de clasă, un fotbalist extraordinar, și mă bucur pentru el că a reușit dubla. Am mai avut câteva ocazii bune prin Duriță și Căle. Nu contează prea mult pentru mine cine marchează, ci să învingă echipa. Starea de nervozitate a fost cauzată, cred eu, de schimbarea antrenorului, dar o să reglăm și acest aspect. Mai sunt trei etape până la finalul turului și eu îmi doresc din suflet să le câștig. Vom lua fiecare meci în parte și vom vedea ce va fi“, a declarat Florin Șoavă.
Autorul celor două goluri, Alexandru Fotescu, se bucură că a reușit să-și îndeplinească misiunea și să-i ofere noului său antrenor un debut cu dreptul: „Mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa cu două goluri. Mi-am făcut doar datoria, nimic mai mult. Eu și colegii mei am încercat să facem ceea ce ne-a cerut noul antrenor și cu ocazia asta îi urăm și bun venit. Sperăm să facem o treabă bună și de acum înainte. Ne înțelegem foarte bine cu Florin, se vede că a jucat la un nivel înalt și avem multe lucruri de învățat de la el“.

„Am pierdut pe niște greșeli personale“

Din tabăra vâlceană, antrenorul lui ACS Șirineasa, Gabriel Mangalagiu, consideră că echipa putea obține mai mult dacă era mai „obraznică“ în atac.
„Am pierdut pe niște greșeli personale, la fel ca și în partidele trecute. Nu am contat în atac și e foarte greu să obținem puncte în ritmul ăsta. În schimb, adversarul a fructificat ambele situații de gol pe care le-a avut. Suntem în regres pentru că l-am pierdut pe Ilie Mușuroaie, unul dintre apărătorii centrali, și de atunci jucăm numai cu improvizații în defensivă, având și un lot relativ subțire numeric. Sper să ne întărim echipa în iarnă. Obiectivul principal este să creștem copiii pe care îi avem, majoritatea sunt juniori născuți în 1998, iar jocurile la nivelul Ligii a III-a sunt destul de bune. Al doilea obiectiv este să ne salvăm de la retrogradare și cred că vom reuși până la urmă“, a subliniat Gabriel Mangalagiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS