16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii luptă pentru puncte și respect

Tricolorii luptă pentru puncte și respect

Naționala României întâlnește astăzi, de la ora 21.45 (TVR), pe „Arena Națională“, reprezentativa Poloniei, disputa contând pentru etapa a patra a grupei E din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia. Aflați pe locul trei în clasament, tricolorii nu au voie să rateze victoria dacă vor să țină pasul cu Muntenegru și Polonia și să-și sporească șansele de a se califica la turneul final de pe primul loc.
Tot astăzi, în grupa E, Armenia va întâlni Muntenegru de la ora 19.00, iar Danemarca va înfrunta Kazahstan de la 21.45.
Clasament: 1. Muntenegru 7 puncte (golaveraj 7-1), 2. Polonia 7 (7-5), 3. România 5 (6-1), 4. Danemarca 3 (3-4), 5. Kazakhstan 2 (2-7), 6. Armenia 0 (1-8).

Daum: Trebuie să fim optimiști

Selecționerul României, germanul Christoph Daum, s-a arătat optimist la conferința de presă premergătoare întâlnirii și le-a ținut, indirect, lecții de moralitate românilor care afișează un ton pesimist.„Cred că acum avem șansa să ne dovedim calitățile în fața unei echipei de nivel înalt, avem șansa să putem arăta că putem concura la acest nivel. Am oferit echipei naționale a României toate informațiile necesare. Am purtat în ultimele zile foarte multe discuții individuale, dar au fost și multe discuții de grup. Sperăm ca acum toate aceste lucruri să se transpună în teren. Am avut și activități de team building pe care eu le consider esențiale în pregătire. Cred până la urmă că împreună cu suporterii români putem face ceva așteptat nu de foarte mulți oameni. Trebuie să fim optimiști, deși știm foarte bine că polonezii au o valoare individuală foarte mare. L-am urmărit recent pe Robert Lewandowski, dar să știți că mai sunt și alți jucători care au un potențial foarte mare. Trebuie să ne creăm mai multe șanse de gol, să avem o bună mișcare în teren a jucătorilor atunci când ei nu sunt în posesia balonului, tocmai pentru a putea să avem în final multe șanse de gol. Este mereu surprinzător pentru mine că nu vedeți latura pozitivă mai întâi. Nu știu pentru ce puneți mereu în față ideile negative. Trebuie să ne gândim că suntem foarte puternici, jucători și suporteri laolaltă. Suporterii pot spune, echipa asta chiar joacă pentru mine, luptă pentru mine. În Germania, când urmează să avem un meci pe teren propriu, spunem că trebuie să învingem, în Turcia – la fel, suporterii susțin echipa. În România se spune că trebuie să fim foarte atenți, fanii sunt foarte critici. Eu cred că trebuie să avem încredere în viitor. Eu am încredere în fotbalul din această țară“, a declarat Daum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS