16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMulțescu temperează suporterii

Mulțescu temperează suporterii

Foto: Alexandru Vîrtosu
Foto: Alexandru Vîrtosu

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mul­țescu, a declarat că formația sa se află pe un drum bun și e normal să fie tratată cu respect de celelalte competitoare, dar i-a temperat pe suporterii din Bănie, afirmând că este prea devreme să se gândească la titlul de campioană.
„Noi nu visăm, suntem realiști. Vrem să câștigăm fiecare meci. La iarnă o să discutăm despre șansele la titlu, la gura sobei. Eu zic că nu suntem aproape de titlu. Mai sunt atâtea etape de disputat din campionatul regulat, plus play-off-ul… În primul rând, trebuie să accedem în play-off. Toate echipele ne iau în calcul în lupta pentru titlu pentru că suntem pe locul doi, pentru că jocul nostru este constant și că, deocamdată, avem o forță de joc de apreciat“, a declarat Gigi Mulțescu.
Întrebat dacă și-ar dori din jucătorii de la Pandurii care urmează să devină liberi, strategul grupării alb-albastre a dat dovadă de diplomație și nu a oferit un răspuns concret: „Nu mă gândesc acum la jucătorii de la Pandurii. În perioada de mercato din iarnă putem să discutăm despre asta. La Pandurii sunt jucători interesanți în general, dar depinde și pe ce posturi sunt acei fotbaliști interesanți, pentru că dacă noi avem acolo acoperit… Am lucrat cu câțiva jucători de la Pandurii, Țucudean, Ungurușan, dar acum nu mă preocupă asta. Mă interesează copiii mei de aici, cu care am dus greul și trebuie să terminăm cât mai bine, pentru că finalul se anunță foarte greu. Mă gândesc cu groază la terenurile impracticabile sau moi, cu jocuri agresive, în care tehnicitatea se cam anulează, valorile se echilibrează și nu-mi place deloc ce perspective am“.
„Andrei Ivan ar putea începe titular cu Polonia“

În privința echipei naționale, Gigi Mulțescu anticipează un meci foarte greu contra Poloniei astăzi, pe Arena Națională, și crede că Andrei Ivan s-ar putea regăsi în primul unsprezece, considerând totodată o nedreptate neconvocarea lui Bogdan Vătăjelu. „Craiova putea trimite mai mulți jucători la lot. Unul dintre ei este Vătăjelu. Nici de data asta nu am înțeles ambiția nejustificată a lui Daum de a nu-l lua pe Vătăjelu la lot. Andrei Ivan ar putea începe titular cu Polonia, alături de Andone și Keșeru. Cei doi sunt atacanți centrali, iar Andrei poate să joace lateral. Dacă România joacă în 4-3-3, el e cel mai nimerit, fie în dreapta, fie în stânga. Dar nu știu ce formulă și ce strategie va folosi Daum. Andrei este un atacant care are viteză, tehnică și ar fi încă o gură de foc pentru noi, într-un meci dificil. E foarte greu meciul cu Polonia. Am văzut două jocuri ale lor și mi-a lăsat o impresie foarte bună, dar avem șansa noastră și trebuie să o materializăm. România trebuie să aibă o strategie pentru câștigarea jocului și asta o știe numai Daum“, a subliniat Gigi Mulțescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS