10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Bulgarii ne-au adus bucuria la Târgu Mureş

Fotbal / Bulgarii ne-au adus bucuria la Târgu Mureş

Popov (centru, în alb) a făcut o partidă bună în Ardeal (Foto: csuc.ro)
Popov (centru, în alb) a făcut o partidă bună în Ardeal (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova continuă seria rezultatelor bune şi îi provoacă frisoane liderului Steaua. Gruparea din Bănie s-a impus sâmbătă seară, scor 2-0, în Ardeal, în faţa formaţiei ASA Târgu Mureş, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din Liga I.

Alb-albaştrii au intrat la cabine în avantaj, asta după ce Apostol Popov a reluat cu capul, imparabil, de la patru metri, o centrare venită de pe dreapta, din corner, de la Zlatinski (’29, 0-1). Craiova şi-a mai creat oportunităţi de a marca prin Zlatinski, cu o „torpilă” de la 30 de metri, respinsă cu greu de Mingote (’11), şi Vătăjelu, al cărui şut din lovitură liberă de la 25 de metri a poposit în braţele portarului lusitan (’25).

Singura ocazie notabilă a gazdelor a venit în urma unei faze fixe, Vlad Morar a şutat din lovitură liberă, de la 25 de metri lateral dreapta, şi mingea a lovit transversala sub privirile lui Calancea, rămas fără reacţie (’41).

De menţionat că ardelenii au rămas în inferioritate numerică din minutul 37, după ce Gabi Mureşan a vrut să-l lovească peste picioare pe Zlatinski, gestul necontrolat fiind sancţionat cu cartonaşul roşu.

 

Zlatinski a „închis” tabela

 

La reluare, CS Universitatea Craiova şi-a continuat dominaţia, s-a apropiat de multe ori de poarta lui ASA, însă numărul ocaziilor clare au fost destul de puţine. Una s-a petrecut în minutul 48, când Băluţă a încercat să-i paseze decisiv lui Măzărache, dar Mingote a intuit şi a intervenit salvator. A doua l-a avut în prim plan pe Băluţă, care a pătruns în careu pe dreapta şi a şutat puternic de la 14 metri, însă portarul  reuşit să boxeze (’83).

Golul care a adus liniştea oltenilor a venit spre final, în minutul 89, Hristo Zlatinski transformând o lovitură de pedeapsă obţinută de Andrei Ivan, la o intrare a lui Deaconu (0-2).

ASA Târgu Mureş: Mingote – Iordache, Dobrosavlevic, Constantin, Netzer – Mureşan, Candrea (’83, Deaconu) – Ciolacu (’58, Kuku), Jakobovich, Morar – Rus (’46, Zicu). Antrenor: Dan Alexa.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Popov (’72, Screciu), Zlatinski, Bancu (’89, Surugiu) – Ivan, Măzărache, Băluţă. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Candrea ’31, Dobrosavlevic ’60, Constantin ’60 / .

Cartonaş roşu: Mureşan ’37.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Sebastian Gheorghe, Alexandru Vodă; Andrei Antonie.

Observatori: Marian Salomir, Cristi Vasc.

 

Reacţii după meci (Digi Sport):

Andrei Ivan:

„A fost un meci bun, am intrat din primul minut în terenul lor şi contează mult că am câştigat şi am obţinut toate cele trei puncte. Am egalat Steaua la puncte, dar nu mă interesează ce va face mâine (duminică – n.r.) cu Viitorul, pentru că depinde doar de noi ca să rămânem acolo sus şi să mergem în play-off. Îmi ajut echipa cu ce pot, iar astăzi a fost cu un penalti. Putem să menţinem acest ritm până la final, fiecare victorie ne dă moral şi toţi jucătorii suntem fericiţi.

Sunt foarte încrezător că o să rămân în lotul de 23 şi sper să mă folosească. Nu am vorbit niciodată cu domnul Daum de la venirea dânsului. Trebuie să câştigăm neapărat cu Polonia dacă vrem să ne calificăm”.

 

Gigi Mulţescu:

„Nu am prea avut probleme. Încă de la începutul jocului ne-am instalat în careul advers, am avut controlul jocului, am avut posesia şi în acelaşi timp ne-am construit ocazii de gol. Ei au comprimat spaţiile de la început şi a fost greu de intrat între linii sau să reuşim prin centrări în spatele apărătorilor ca să înscriem. Nu am avut foarte multe ocazii, nici nu se putea, pentru că au avut o linie agresivă de mijlocaşi şi dacă pătrundeam pe acolo riscam să mai pierdem câte un jucător. Nu cred că se pune problema învingătorului. Noi am jucat la victorie, am păstrat posesia mingii şi când am avut ocazia am marcat.

Nu am fost mai liniştit după eliminarea lui Mureşan, dar într-un fel m-am gândit că putem să ne impunem mai uşor. Aveam un om în plus, aveam 1-0, nu eram presaţi de înscrierea unui gol. Dacă a apărut, am înscris, dar nu eram presaţi. Am vrut să ţinem de rezultat.

Sigur că aş vrea un pas greşit al Stelei. M-aş bucura pentru Gică Hagi, pe care îl respect şi îl iubesc foarte mult, poate şi mai mult acum, să câştige cu Steaua. Sper că va reuşi victoria. Trebuie să menţinem cadenţa. Suntem foarte atenţi la manifestarea băieţilor în teren, la joc şi la antrenament, şi căutăm să-i ţinem pe un platou de formă, la un nivel superior”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS