5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMateiu și Dumitraș au revenit la echipă hotărâți să devină titulari

Mateiu și Dumitraș au revenit la echipă hotărâți să devină titulari

 

Oficialii CS Universitatea Craiova au decis să-i ierte și să-i reabiliteze pe jucătorii Alexandru Mateiu și Andrei Dumitraș (foto, în roşu), după un act de „natură disciplinară“ pe care nu au dorit să-l explice public. Aproximativ o lună și jumătate a durat „exilul“ fotbaliștilor la echipa secundă a clubului. Cei doi jucători au revenit de luni seară la antrenamentele lui Gigi Mulțescu, care avea nevoie de experiența și valoarea acestora pentru etapele viitoare, ținând cont că s-au intensificat accidentările și suspendările.

„E urât să stai pe margine“

Mijlocașul Alexandru Mateiu a afirmat, pentru GdS, că nu s-a simțit deloc bine în tribune în timpul confruntărilor susținute de colegii săi în Liga I și a punctat că nu și-a pierdut forma în această perioadă pentru că s-a antrenat din greu.
„Am revenit la antrenamente și mă simt foarte bine. Colegii ne-au primit cu căldură și totul e ok acum. Nu am avut o discuție mai specială cu «Mister» (Gigi Mulțescu – n.r.), dar ne-a spus că se bucură că suntem în lot, că speră să ajutăm echipa și că avem șanse egale cu ceilalți echipieri. În rest, nimic altceva. Sunt ok din punct de vedere fizic, m-am pregătit foarte bine în toată această perioadă. Am fost chiar și la sala de forță, am avut abonament și m-am dus în fiecare zi, deci am făcut antrenament suplimentar. Mă simt foarte bine și dacă e nevoie de mine la Târgu Mureș pot să joc oricând. Îmi doresc foarte tare să joc din nou. A trecut o lună și jumătate de când nu am mai fost în lotul echipei mari și pot spune că mi-a lipsit atmosfera de la Liga I. E urât să stai pe margine“, a spus Mateiu, fiind convins că sâmbătă, de la ora 18.00, Craiova poate sparge gheața și va obține primul succes pe terenul rivalei ASA Târgu Mureș: „Sper să câștigăm cu ASA, la Târgu Mureș. Avem o mare rivalitate cu ei încă din Liga a II-a. Trebuie să-i învingem! Nu am câștigat nici un meci pe terenul lor și sper să bifăm sâmbătă prima victorie. Trebuie să ne menținem sus, să trecem pe primul loc și să rămânem acolo. Avem forța necesară“.

„Sperăm să profităm de șansele care o să ni se ofere“

La rândul său, fundașul Andrei Dumitraș a declarat că și-a însușit lecția primită din partea conducerii grupării alb-albastre și că se simte pregătit să demonstreze că se poate conta pe el. „Am revenit și sunt gata de luptă. Cu tot respectul pentru colegii de la satelit, nu poți să compari antrenamentul și atmosfera de acolo cu cea de la prima echipă. E alt nivel. Mi-a plăcut experiența de la echipa secundă și am învățat ceva din toată treaba asta. Acum, că am revenit, sper să profit de șansă în etapele rămase. Și eu, și Alex trebuie să demonstrăm că merităm să fim la prima echipă. Voi lupta să devin titular. Și eu, și Alex, sperăm să profităm de șansele care o să ni se ofere“, a declarat Andrei Dumitraș, pentru GdS. În privința jocului de la Târgu Mureș, fundașul s-a arătat optimist și a punctat că misiunea nu este ușoară: „Mergem să câștigăm la ASA Târgu Mureș și astfel să continuăm cursa pentru primul loc. Nu va fi un meci ușor, chiar dacă mulți îl consideră așa. Ei se vor mobiliza foarte bine, dar noi trebuie să ne impunem jocul și atunci totul va fi bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS