10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAur, argint și bronz pentru pugiliștii din Bănie

Aur, argint și bronz pentru pugiliștii din Bănie

Cei trei medaliați craioveni,  Dorel Bolovan (al doilea din stânga), Andrei Tunaru (al treilea din dreapta) și Florin Gabriel Dinu (al doilea din dreapta), alături de antrenorii Ion Dragomir (stânga), Dora Mustățea și Marcel Sârba (dreapta) (Foto: Bogdan Grosu)
Cei trei medaliați craioveni, Dorel Bolovan (al doilea din stânga), Andrei Tunaru (al treilea din dreapta) și Florin Gabriel Dinu (al doilea din dreapta), alături de antrenorii Ion Dragomir (stânga), Dora Mustățea și Marcel Sârba (dreapta) (Foto: Bogdan Grosu)

Juniorii de la cluburile craiovene s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național găzduit de Târgu Jiu

Pugiliștii din Bănie au cucerit trei meda­lii la Campionatul Națio­nal rezervat juniorilor, în cadrul competiției desfășurate re­cent la Târgu Jiu.
Florin Gabriel Dinu, de la CSM Craiova, și-a trecut în palmares încă o medalie de aur, la categoria 60 de kilograme, reconfirmându-și valoarea.
Dinu a fost un copil energic, mai năzdrăvan, după cum chiar el a mărturisit, și a considerat că boxul este sportul care i se potrivește cel mai bine. A muncit mult să obțină medalii. La Târgu Jiu a disputat trei meciuri. „Primul meci l-am câștigat prin abandon în prima repriză, în al doilea l-am învins pe un dinamovist, cu 3-0, la puncte, iar în finală am învins un clujean. Îi mulțumesc colegului meu din sală, Daniel Dumitru, pentru că mi-a fost partener de antrenament și m-a ajutat mult. Am multe medalii acasă, le țin într-o vitrină specială. Acum voi munci mai mult pentru că vreau să ies campion european și mondial“, a povestit proaspătul campion național, care este elev la Școala nr. 13 din Bănie.
Sârba îl vrea pe Dinu la JO de la Tokyo

Antrenorul lui Florin Gabriel Dinu, Marcel Sârba, participant la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980), își dorește ca și elevul său să participe la competiția supremă, în 2020, la Tokyo. „Dinu a cucerit un nou titlu de campion la juniori. Este un sportiv foarte bun, pe care eu vreau să-l calific la Jocurile Olimpice din Japonia. La anul va trece la tineret și sper să obțină rezultate la fel de bune ca la juniori, unde are multiple medalii naționale, titlul de vicecampion european și locul cinci anul acesta, tot la Europene“, a spus Sârba, ieri, pentru GdS. Antrenorul craiovean a completat că pe lângă munca depusă de antrenor și elev, sportivii trebuie sprijiniți și financiar să meargă mai departe. „Când sportivii termină școala, părinții îi întreabă dacă iau salariu de la box, altfel îi trimit la serviciu, sau copiii pleacă să muncească în străinătate. Noi creștem copii talentați, iar acum avem și clubul primăriei, SCM, care ar trebui să le ofere seniorilor un salariu mai consistent, de 1.500 de lei, nu de 300, 400 sau 500 de lei, să se poată și ei întreține și să aibă o dorință mai mare să câștige o medalie“, a completat Sârba.

Tunaru, la prima medalie

Tot de la CSM Craiova, Andrei Tunaru a obținut medalie de bronz la categoria 50 kg. Este prima medalie națională cucerită de sportivul pregătit de reputatul antrenor Vasile Fîntînă. „Puteam să iau și medalie de argint, dar nu știu ce a fost cu mine. Fac box de un an și jumătate, iar aceasta este prima mea medalie. Antrenorul meu, Vasile Fîntînă, știe foarte bine cum să ne pregătească, antrenamentele sunt intense“, ne-a mărturisit Andrei.

„Dorel Bolovan merita să câștige finala“

Dorel Bolovan, de la SCM Craiova, a devenit vicecampion național la categoria 54 kg, la Târgu Jiu. Antrenorul său, Ion Dragomir, consideră că Dorel merita să câștige meciul din finală, cu Antonio Vișan (Ploiești), campionul de anul trecut. „Eu, dar și mai mulți antrenori care au fost prezenți în sală la finală l-am văzut câștigător pe Dorel. Nu l-a lăsat deloc să respire pe adversar, a atacat încontinuu și cred că el trebuia să fie campionul acestei categorii, unde au participat 11 sportivi. Elevul meu a boxat zilnic și până în finală a învins sportivi de la cluburi bune, Bacău, Vâlcea și Sighetul Marmației. Acum sper ca Bolovan, care a luat medalie de argint și la Cupa României, va fi cooptat la lotul național“, a menționat Dragomir, cel care este ajutat în pregătirea sportivilor de Dora Mustățea. „Arbitrajul nu a fost corect, puteam să-l fac pe adversar KO, dar trebuia să trag mai mult de mine. După finalul meciului, când mai mulți mi-au zis că trebuia să fiu dat câștigător, am fost dezamăgit. A fost a patra medalie pentru mine la o competiție oficială“, a explicat Bolovan, care învață la Liceul Tehnologic Auto.
Cum Federația Română de Box este tot fără finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului, la Campionatul Național de la Târgu Jiu arbitrii nu au primit barem. „Ne luăm noi de arbitraj, dar este foarte greu și pentru ei, pentru că acum nu au avut asigurată decât masa și cazarea. Nu au luat barem și nu au avut nici bani de drum. În astfel de condiții, unii antrenori, ai căror elevi nu au valoarea sportivilor noștri, umblă la «cutia cu maimuțe», cum zicem noi. Adică, la arbitri. Astfel, elevii lor ajung să iasă campioni și să reprezinte România la competiții internaționale. Asta, în timp ce noi muncim și nu avem nici un câștig“, a povestit un antrenor craiovean de box.

Frații gorjeni Andreaș, campioni

Clubul gazdă al Campionatului Național, Pandurii Târgu Jiu, a oprit acasă șase medalii. Frații David și Loris Andreaș au devenit campioni, la categoriile 48, respectiv 57 kg, Constantin Stana (80 kg) s-a clasat pe locul doi, iar Marian Maratu (54 kg), Ciprian Pobirci (48 kg) și Marian Ioncilă (80 kg) au obținut medalii de bronz.
Luna aceasta urmează o nouă competiție de box, Campionatul Național rezervat cadeților. Programată inițial la Craiova, competiția se va desfășura până la urmă la Zalău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS