13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNarcis Răducan: Se pune punct performanței la Pandurii

Narcis Răducan: Se pune punct performanței la Pandurii

Narcis Răducan nu este prea optimist în privinţa menţinerii întregului lot (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Narcis Răducan nu este prea optimist în privinţa menţinerii întregului lot (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Președintele formației Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan, a declarat la finalul întâlnirii cu CS Universitatea Craiova, pierdută cu 2-1, că acesta a fost, probabil, ultimul meci în care gorjenii au aliniat cea mai bună formulă de joc, pentru că mai mulți fotbaliști nu vor accepta să joace pentru un salariu de 1.000 de euro, așa cum propun membrii asociați.
„Nu am jucat pe bani și, ținând cont de strategia nouă a clubului, transmisă de către membrii asociați, nici pe puncte nu jucăm. Efectiv, punctele câștigate până acum nu știu câtă valoare mai au. Parcă am văzut «Ultimul samurai» în acest meci, acel film superb. Băieții au jucat pentru suporteri, pentru orgoliu. Din păcate, este ziua în care se pune punct performanței la Pandurii cu această partidă. Sunt jucători care au participat la Campionatul European și i-am convins să vină și să joace pentru orașul Târgu Jiu, și, din păcate, respectul este zero față de aceste eforturi. Din ce am înțeles de la administratorul special, ni s-a transmis din partea membrilor asociați că de marți (astăzi – n.r.) încolo, jucătorii care vor accepta să joace pe 1.000 de euro vor rămâne, ceilalți pot să-și găsească altă destinație. De aceea spuneam că a fost ultima partidă în care i-am văzut pe toți jucătorii care au făcut performanță în ultimul an și jumătate la Pandurii. De acum înainte o să-i vedem jucând doar pe cei care vor să aibă ritm până în iarnă, când va fi prima fereastră de transferări și vor pleca în alte zări. Nu există varianta să ne retragem din campionat, pentru că acest club are și a doua echipă și vor fi oricând sportivi dispuşi să joace pentru cariera lor, și avem și alte exemple din prima ligă, și anul acesta, și sezonul trecut. Dar, repet: nu mai putem vorbi de performanță și cred că asta doare cel mai tare. Vorbim de a ne onora obligațiile față de cei care plătesc. Eu și antrenorul Petre Grigoraș am venit să ne luptăm la play-off, la cupele europene, dar, din păcate, nu mai avem condițiile necesare“, a declarat Narcis Răducan.
Legat de joc, Răducan a admis că gruparea din Bănie a meritat victoria și speră să o vadă cât mai sus în clasament la finalul campionatului: „Îi consider câștigători pe merit pe cei de la Craiova. Am întâlnit o echipă pe val, care joacă un fotbal frumos. Îi felicităm pentru victorie și până la urmă le-a întors Dumnezeu fața, pentru că în meciul tur noi am câștigat în mod identic. Dacă tot sunt din Oltenia, le dorim multă baftă, să ajungă cât mai sus la sfârșitul campionatului. Cred că poate fi Craiova campioană, pentru că acest campionat este echilibrat. Steaua are prima șansă, dar este posibil orice în Liga I sezonul acesta“.

Munteanu: Sper să nu se destrame echipa

Și mijlocașul Valentin Munteanu a deplâns situația de la Pandurii și speră ca în această săptămână să se găsească o soluție astfel încât echipa să rămână intactă.
„E probabil să fi fost ultimul meci pentru mulți dintre noi la Pandurii. Zilele următoare vor veni să ne propună ceva soluții, dar, din câte am înțeles, acesta a fost ultimul joc pentru mulți dintre noi. Sper să nu se destrame echipa asta frumoasă. Echipa nu se va retrage pentru că va participa cu juniorii dacă nu se va ajunge la un numitor comun cu noi“, a comentat Munteanu. „Nu era o surpriză dacă terminam la egalitate cu Craiova, pentru că avem jucători buni, cu experiență. Ne-au învins ei, la fel cum am făcut-o și noi în tur, asta este“, a completat mijlocașul gorjenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS