24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii și-au luat revanșa

Alb-albaștrii și-au luat revanșa

Andrei Ivan (la minge) nu a făcut o partidă foarte bună cu Pandurii, dar a marcat golul victoriei (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan (la minge) nu a făcut o partidă foarte bună cu Pandurii, dar a marcat golul victoriei (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţia CS Universitatea Craiova s-a impus cu 2-1 în partida disputată sâmbătă, pe stadionul „Extensiv“, în compania echipei Pandurii Târgu Jiu, contând pentru etapa a 14-a din Liga I. Alb-albaștrii au deschis scorul prin Simon Măzărache (’53), gorjenii au replicat prin Ţucudean (’84), iar Andrei Ivan a închis tabela în minutul 89, craiovenii revanșându-se astfel în fața pandurilor, care se impuseseră în tur în aceeași manieră.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Bancu (’88, Rambe), Popov – Măzărache (’90+1, Kelic), Ivan, Rocha (’79, Gustavo). Antrenor: Gheorghe Mulțescu.
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Pițian (’17, Pârcălabu), Vasiljevic, Bunoza – Răuță, Sânmărtean – Antal (’46, Unguruşan), Voiculeț, V. Munteanu (’58, Ţucudean) – V. Alexandru. Antrenor: Petre Grigoraș.
Cartonaşe galbene: Măzărache, Rocha / Bunoza, Voiculeţ.
Au arbitrat: Ad. Cojocaru – V. Marinescu, C. Danșa; An. Chivulete.
De menționat că jocul a început cu o întârziere de zece minute faţă de ora stabilită de LPF, fotbaliștii echipei Pandurii protestând pentru că nu şi-au primit salariile de cinci luni.
La meci a asistat și fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci.

Mulțescu: Nu mai risc, sunt cu pastilele la mine

La conferința de presă, antrenorul Craiovei, Gigi Mulțescu, a spus că victoria nu a fost norocoasă, chiar dacă a venit greu, pe final, mărturisind că a avut în buzunar și calmante ca să nu se îmbolnăvească de nervi la ratările elevilor săi.
„Nu mai risc, sunt cu pastilele la mine. Din păcate, nu reușim să limităm numărul ratărilor. La asta se reduce istoria jocurilor noastre. În prima repriză am avut trei șanse uriașe de gol, în a doua parte am continuat această canonadă de ocazii. În 14 etape, dacă am contabiliza câte ocazii mari am irosit… E păcat, că ei muncesc, ei fabrică aceste ocazii de gol. Era nedrept să se termine 1-1, pentru că am avut atâtea oportunități să ne dublăm avantajul. Nu suntem scutiți de emoții până la final. Nu am ajuns întâmplător atât de sus în clasament, ci prin munca, prin truda noastră“, a declarat Mulțescu.
La rândul lor, marcatorii echipei CS Universitatea s-au bucurat de victorie, dar nu-și explică de ce ratează atât de mult.
„Nu doar la meciul acesta am ratat, la majoritatea partidelor ne creăm ocazii uriașe. Trebuie să fim mai atenți în fața porții pentru că dacă vom întâlni echipe pragmatice, care fructifică toate șansele, iar noi continuăm să ratăm, va fi foarte greu să ne apropiem victoria. E prematur să vorbim de câștigarea campionatului, momentan ne dorim să obținem cât mai multe puncte pentru a fi pe podium, implicit a intra în play-off. Cu Andrei sunt coleg de cameră, iar bătălia dintre noi pentru titlul de golgheter (ambii au câte cinci reușite – n.r.) nu poate fi decât constructivă. Ne dorim amândoi să marcăm pentru ca echipa să obțină la finalul fiecărui meci cele trei puncte“, a spus Simon Măzărache.
„Este o victorie importantă, care ne consolidează poziția pe podiumul Ligii I. Ne batem cu orice echipă de la egal la egal, toți din echipă ne dorim să fim cât mai sus în clasament, de ce nu campioni. Dar e prea devreme să vorbim acum, mai sunt multe meciuri de jucat. Astăzi (sâmbătă – n.r.) am avut trei ocazii mari în prima repriză, mă bucur că în minutul 90 a venit golul și că a adus victoria“, a punctat Andrei Ivan.

Grigoraș: Există riscul să ne retragem

La rândul său, tehnicianul formației Pandurii, Petre Grigoraș, și-a felicitat elevii pentru modul cum au luptat și a vorbit despre situația delicată a grupării din Târgu Jiu.
„A fost un derbi care s-a ridicat la un nivel destul de bun. Două stări total diferite: o echipă pe val, cu totul la zi, și mă refer la cei de la Craiova, și noi, care venim după o săptămână agitată, în care jucătorii nu s-au antrenat. Dar când au intrat pe teren au uitat de toate necazurile. Am încercat să ne ridicăm la nivelul adversarului. Am pierdut pe final, un pic de ghinion, de neatenție. În tur am câștigat noi pe final. Aș fi vrut să fim mai atenți în ultimele trei minute. Îi felicit pentru atitudinea și jocul prestat. Problema este mai veche, au fost promisiuni nu neapărat recente, s-au simțit mințiți și lucrul ăsta i-a afectat cel mai tare. Au vrut să boicoteze partida, dar nu am fost de acord. Ne-a ajuns cuțitul la os, nu se vede nici o luminiță. Îi înțeleg. Săptămâna viitoare e una decisivă, cu întâlnire cu oficialii. În condițiile astea nu se mai poate! Nu știu dacă se vor mai prezenta. Cu 1.000 de euro pe lună, vor rămâne doar cei tineri. Să ajungi să fii plătit cu 1.000 de euro, după ce ai jucat în cupele europene… Jucătorii nu vor accepta. Există riscul să ne retragem! Ne putem prezenta cu copii și juniori, le poți da și 100 de euro. E o situație disperată. Cred că sunt singurul din club care mai speră“, a spus Grigoraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS