17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova nu concepe eșecul în fața pandurilor

Craiova nu concepe eșecul în fața pandurilor

Simon Măzărache (la minge) și colegii săi încearcă să câștige derbiul oltean cu Pandurii (Foto: csuc.ro)
Simon Măzărache (la minge) și colegii săi încearcă să câștige derbiul oltean cu Pandurii (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova și Pandurii Târgu Jiu se întâlnesc sâmbătă, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“, într-o partidă contând pentru etapa a 14-a din Liga I. Derbiul Olteniei nu este privit cu prea mult optimism de gorjeni, care, din pricina problemelor financiare, ar putea deplasa în Bănie mai mulți jucători de la echipa secundă. Vineri seară exista şi varianta neprezentării, însă preşedintele Narcis Răducan a afirmat că el crede că fotbaliştii lui Grigoraş îşi vor respecta meseria şi vor face deplasarea în Bănie.
„Azi (vineri – n.r.) am avut o discuţie cu antrenorul şi lotul de jucători şi decizia lor a fost de a nu face deplasarea la Craiova în această seară (vineri – n.r.). A rămas să ne vedem din nou mâine (sâmbătă – n.r.) şi să se ia o decizie în privinţa plecării către Craiova. Intrăm în regimul bine cunoscut al insolvenţei. Suntem foarte interesaţi de acest plan de reorganizare, dar primul contact nu a fost foarte fericit. Nu mai avem nici o sursă de venit şi prima propunere e ca salariile să fie de cel mult 1.000 de euro. A fost doar o discuţie cu administratorul special Marian Golea şi sperăm ca nu aceasta să fie strategia clubului în perioada următoare. Dar dacă nu sunt bani şi nu se găsesc soluţii, s-ar putea întâmpla un astfel de scenariu, aşa că vom număra pe degete punctele. E greu ca jucătorii să accepte asta. Până în iarnă sunt blocaţi, dar dacă se adeveresc aceste zvonuri, cu siguranţă vor fi jucători care vor dori să rezilieze şi să plece acasă”, a explicat preşedintele Narcis Răducan, la Digi Sport. „Eu şi Petre Grigoraş suntem alături de băieti. Sunt convins că vor merge la meci până la urmă. Sunt extrem de supăraţi, dar îşi vor respecta statutul. Luni sau marţi vom avea o discuţie să vedem care va fi strategia”, a completat Narcis Răducan.
„Sper să continuăm în Liga I până la anul, trăiesc mereu cu speranța. Nici jucătorii până în iarnă n-au ce face, căci s-a terminat perioada de transferări, iar ca antrenor, în aceste situații, ești nevoit să faci compromisuri. Atunci când dai de greu, îți aduc aminte imediat de salariu, de bani. Ne așteaptă două deplasări foarte grele, iar dacă starea de spirit nu e bună și nimic nu se va rezolva pozitiv, atunci vom fi carne de tun acolo, pentru că greu îi pot motiva să joace la un anumit nivel“, a comentat antrenorul pandurilor, Petre Grigoraș.

Mulțescu: Noi trebuie să fim pregătiți pentru a câștiga

În tabăra alb-albastră lucrurile sunt clare: Mulțescu nu crede că Pandurii Târgu Jiu nu va alinia echipa bună și le cere elevilor săi să trateze meciul cu maximă seriozitate.
„Avem un meci foarte greu. Întâlnim o echipă cu foarte mulți jucători buni și nu trebuie să-i mai enumerăm pentru că îi știe toată lumea. Există și niște orgolii la mijloc. Nu mai contează cu cine jucăm, noi trebuie să fim pregătiți pentru a câștiga fiecare meci și sperăm să obținem victoria. Nu dau crezare acestei idei, că vor veni cu echipa a doua, și nici nu mă interesează. Noi trebuie să fim foarte bine pregătiți, indiferent cu cine jucăm. Să fiți siguri că vor veni cu echipa bună. Dar e treaba lor până la urmă. Pandurii au pierdut cu 4-0 la Dinamo, dar cu noi o să fie altceva. Nimic nu este sigur, se joacă totul până în ultima etapă și trebuie să fim foarte atenți să nu pierdem puncte prețioase în economia calificării în play-off. Am avut câțiva accidentați după meciul de Cupă și majoritatea sunt recuperați. În schimb, pe Madson nu contăm, nici pe Băluță, care are patru galbene. Avem jucători care pot să-i înlocuiască“, a declarat Gigi Mulțescu, într-o conferință de presă.

Tehnicianul s-a arătat dezamăgit de randamentul lui Gustavo de la Brașov și i-a luat apărarea lui Rambe, considerându-l util echipei, chiar dacă majoritatea suporterilor l-au criticat pe rețele de socializare: „Într-adevăr, am fost nemulțumit de randamentul lui Gustavo, dar… De data aceasta, Rambe a ținut de multe mingi, a protejat și le-a dat echipei, și a dat un pas de o finețe neașteptată nici de mine. A deviat cu exteriorul pentru Nuno Rocha și l-a lăsat în postură bună, dar acesta a tras afară. A creat culoare pentru jucătorii veniți din spate, dar lumea a văzut numai nerealizările lui. A plonjat și a lovit cu capul o minge pe care scria gol, dar el a dat afară, însă și-a creat ocazia. La antrenamente dă niște goluri… Nu știu de ce în meci ratează ocazii clare. Se străduiește, muncește, dar asta e situația în momentul de față“.

Ivan: Trebuie să rămânem sus în clasament

La rândul său, atacantul Andrei Ivan nu concepe eșecul cu Pandurii, subliniind ideea că locul ocupat de CS Universitatea Craiova în clasament este meritat: „Nu mă gândesc că o să marchez, mă gândesc numai la victorie. Sunt importante cele trei puncte pentru noi și trebuie să rămânem sus în clasament. Eu o să dau tot ce pot la meciul de mâine (sâmbătă – n.r.) și sper ca lumea să vină în număr mare la stadion și să ne susțină. Noi suntem pregătiți pentru orice echipă, nu contează cu cine vor veni. Merităm locul pe care suntem, dar puteam să fim și pe primul loc“.

Partida CS Universitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu va fi arbitrată de Adrian Cojocaru, ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ciprian Danşa şi de rezerva Andrei Chivulete. Observatori au fost desemnaţi Cornel Sorescu şi Romulus Gabor.

Update: Pandurii Târgu Jiu a făcut deplasarea la Craiova, iar lotul lui Petre Grigoraş îi cuprinde şi pe fotbaliştii consacraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS