10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii din Bănie nu vor să mai facă pași greșiți

Campionii din Bănie nu vor să mai facă pași greșiți

Voleibaliştii craioveni (în stânga) au pierdut trei puncte etapa trecută, la Zalău, şi vor să le recupereze în partida de mâine cu CSM Bucureşti (Foto: Lucian Anghel)
Voleibaliştii craioveni (în stânga) au pierdut trei puncte etapa trecută, la Zalău, şi vor să le recupereze în partida de mâine cu CSM Bucureşti (Foto: Lucian Anghel)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor în­­­­frunta mâine, de la ora 18.00, o echipă mai bine clasată decât ei, CSM București, în etapa a patra din Divizia A1. Oltenii, campioni en-titre, ocupă locul șase după înfrângerea din runda trecută, cu 3-0, pe terenul vicecampioanei, în timp ce bucureștenii se află pe locul cinci, având cu un punct mai mult decât formația din Bănie.
Antrenorul campionilor, Dan Pascu, a făcut ieri o scurtă radiografie a parcursului echipei în primele trei runde din noul sezon. „Pot spune că sunt mulțumit într-o oarecare măsură de rezultate, dar jocul nu este cel pe care mi-l doream. Echipa nu are încă o structură de joc care să dea siguranță. Suferim la omogenitate, dar lucrăm la acest capitol. După cum văd că se comportă băieții la pregătire, se pare că în scurt timp vom ajunge la capacitate maximă“, a spus tehnicianul.

Lică: A fost un scor cam aspru la Zalău

Căpitanul formației craiovene, Laurențiu Lică, consideră că scorul din meciul de la Zalău de duminica trecută nu reflectă diferența din teren: „Nu ne-a convenit înfrângerea cu 3-0 de la Zalău, dar după cum a arătat meciul și statistica, cred că nu suntem departe de ei. Au avut un atuu important, terenul propriu, și mai cred că a fost un scor cam aspru dacă nu privim fiecare set“.
CSM București are două victorii în acest sezon, ambele cu 3-1, în disputele cu echipele Unirea Dej și U Cluj, și un eșec în cinci seturi la Galați. Craiova a câștigat meciurile cu Baia Mare și Cluj și a pierdut la Zalău.
Bucureștenii au jucat marți în Cupa României, fiind eliminați de altă formație din Capitală, Steaua, cu scorul de 3-1 (22-25, 30-28, 25-15, 25-23). SCM-U va debuta în Cupa României, luna viitoare, când va înfrunta, în dublă manșă, Tricolorul Ploiești, în sferturile de finală ale competiției.

Pascu: CSM este o echipă arțăgoasă

Pascu își avertizează elevii asupra importanței partidei de mâine: „CSM București este o echipă imprevizibilă, incomodă, arțăgoasă, ambițioasă. Am încercat să le imprim jucătorilor o stare de seriozitate, să tratăm meciul cu multă atenție. La Zalău ne-am dus plini de optimism, dar nu am făcut un meci prea bun. După jocul prestat, Zalăul se anunță o candidată la titlu“.
Laurențiu Lică și Cristian Bartha, jucători de națională, spun că echipa lor este obligată să câștige meciul cu CSM din Polivalentă. „CSM a început foarte bine campionatul, dar noi nu avem în gând altceva decât să câștigăm cele trei puncte. Sper să reușim să facem un joc bun, pentru că apoi vor veni și alte meciuri grele, cu Steaua și Caransebeșul. Așteptăm și suporterii la sală, să ne susțină“, a spus ieri cel poreclit „Lolo“.

Bartha: Trebuie să considerăm fiecare meci ca o finală

Bartha a punctat faptul că, de regulă, toate echipele vin determinate să învingă campioana. „Toată lumea vrea să ne bată, pentru că suntem campioni. Și noi am vrut să învingem Constanța în trecut. Trebuie să fim foarte atenți la toate meciurile. Noi am avut niște colegi accidentați, ne-am adunat destul de târziu, pentru că am avut acțiuni ale loturilor naționale. Zalăul a avut o echipă omogenă față de noi. Campionatul va fi foarte lung, dar trebuie să considerăm fiecare meci ca o finală. Mă bucură faptul că la primul nostru meci pe teren propriu, cel cu Clujul, a venit mai multă lume decât în sezonul trecut“, a completat jucătorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS