5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Burcea îi liniștește pe suporteri: Vom fi în primele patru echipe din campionat

Bogdan Burcea îi liniștește pe suporteri: Vom fi în primele patru echipe din campionat

După transferurile făcute în vară, SCM Craiova a fost considerată contracandidată la titlu pentru CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila (Foto: Alexandru Vîrtosu)
După transferurile făcute în vară, SCM Craiova a fost considerată contracandidată la titlu pentru CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul echipei de handbal SCM Craiova a spus că, deși jucătoarele evoluează cu fluctuații și au pierdut deja nouă puncte în acest sezon, obiectivul fixat în vară se poate realiza. Oltencele vor juca astăzi, acasă, cu CSM Roman, de la ora 17.00.

Handbalistele de la SCM Craiova au suferit duminică al treilea eșec din acest sezon din Liga Națională, la Zalău, și ocupă locul cinci în clasament, după șapte etape disputate. Pentru oltence urmează trei etape de foc, cu CSM Roman, Dunărea Brăila și Corona Brașov. Primul joc, cel cu Roman, este programat astăzi, de la ora 17.00 (DigiSport, DolceSport), în Polivalenta din Bănie.
Antrenorul principal al oltencelor, Bogdan Burcea, a vorbit despre meciul cu romașcancele și despre evoluția echipei SCM în meciul de la Zalău.
„La Zalău, a fost al doilea eșec neprogramat, între ghilimele, pentru echipa noastră, după cel cu Bistrița din etapa a doua. Consider că diferența în partida de duminică s-a făcut din cauza nenumăratelor ratări în situații clare. Eu am contabilizat că am avut 22 de ratări, dintre care patru de la 7 metri. Dacă din situațiile avute la Zalău fructificam măcar jumătate, câștigam relaxat meciul la șase goluri diferență. Dacă se mai întâmplă neperformanța de a rata din poziție de unu la unu cu portarul, înseamnă că nu prea ne mai ocupăm de ceea ce trebuie. Duminică, echipa gazdă a avut un plus la dinamică, care s-a văzut în apărare, pentru că intervențiile portarului Paula Vișan nu au fost întâmplătoare, ci legate de apărarea pe care colegele sale au prestat-o în fața porții“, a spus Burcea.

„Este simplu să ne lamentăm, să tragem cu pistolul către jucătoare și antrenori“

Tehnicianul revenit în vară la SCM Craiova a punctat faptul că obiectivul pe care și l-a asumat înainte de debutul campionatului, clasarea pe locurile 2-4, poate fi realizat, chiar dacă echipa are fluctuații în evoluție de la un meci la altul. „Vreau să spun, pentru a doua oară de când am venit aici: mi-am asumat responsabilitatea să duc această echipă pe locurile 2-4 și spun că acolo vom fi la finalul campionatului. Mai sunt 57 de puncte de jucat. După calculele mele, un minus de 23 de puncte te duce pe locurile 3-4 la final. Noi trebuie să luăm maximum de puncte în fieful propriu și în deplasare să încearcăm să recuperăm din punctele pierdute în meciurile cu Bistrița, CSM București și Zalău. Nu vreau să mă apuc să justific neperformanța echipei din ultima etapă. Suntem o echipă nouă, cu multe schimbări, meciuri puține și încă nu reușim să legăm prestațiile bune. Am încredere în fete și sunt convins că vom ajunge acolo unde ne-am propus. Este cel mai simplu să ne lamentăm, să tragem cu pistolul către jucătoare sau antrenori. Trebuie să fim mult mai responsabili și să ne facem treaba mult mai bine“, a completat antrenorul.

Flori Stanciu nu își explică eșecul de la Zalău

Portarul Florentina Stanciu, una dintre cele mai experimentate jucătoare din lotul craiovean, a mărtusit că parcursul echipei în acest debut de campionat nu o mulțumește nici pe ea, dar face ca grupul să fie mai unit. „Nu îmi pot explica eșecul de la Zalău, pentru că ultimul antrenament înainte de acel joc a fost bun, chiar și la încălzire le-am simțit pe fete mobilizate. Trebuie să mergem mai departe și să găsim soluții pentru a învinge Romanul. Nu ne așteptam la înfrângerile cu Zalău și Bistrița, nu ne place această situație, dar ne-a făcut să fim mai unite. Am realizat că nu este ce ne-am dorit și să trebuie corectăm ce nu ne-a ieșit până acum“, a spus Flori Stanciu.

Trei etape „de foc“

Pentru SCM Craiova urmează meciul de azi cu Roman, apoi partida din deplasare cu  Dunărea Brăila, și confruntarea cu Corona Brașov, echipa pe care Burcea a antrenat-o în ultimele trei sezoane. „Sunt jocuri foarte grele, atât pentru noi, cât și pentru adversari. Contează mult și amănuntele. Nici noi, nici Romanul nu suntem în cea mai bună dispoziție, dar jucăm acasă, fetele trebuie să se mobilizeze. Avem nevoie de un meci foarte bun împotriva Romanului, iar modul cum ne vom motiva va conta foarte mult“, a spus antrenorul care, în ultimele sezoane, pe banca Coronei Brașov, a învins mereu echipa din Roman.

Dumanska și Zamfir, în lotul lărgit pentru Euro

Noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României, Martin Ambros, și-a stabilit lotul lărgit de 28 de jucătoare pentru Campionatul European, programat în Suedia (4-18 decembrie). În lot se regăsesc două jucătoare de la SCM Craiova, portarul Yuliya Dumanska și interul stânga Cristina Zamfir. Celelalte componente sunt: portari: Denisa Dedu (Corona Brașov), Paula Ungureanu (CSM București), Elena Voicu (HC Dunărea Brăila); extreme stânga: Cristina Florica (HCM Rm. Vâlcea), Camelia Hotea (Brașov), Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Ana Maria Tănăsie (Brăila); interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (Brăila), Gabriela Preda (CSM Bistrița), Gabriella Szucs (Brăila), Bianca Tiron (Brăila), centri: Eliza Buceschi (FC Midtjylland), Laura Pristăvița (CSM Bistrița), Cristina Laslo („U“ Cluj), Mădălina Zamfirescu (Brăila), interi dreapta: Melinda Geiger (Brest), Alina Ilie (CSM Unirea Slobozia), Laura Popa („U“ Cluj), extreme dreapta: Laura Chiper (Brașov), Ana Maria Simion (Vâlcea), Aneta Udriștioiu (Brăila), pivoți: Florina Chintoan („U“ Cluj), Oana Manea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (Thuringer). Selecționerul Martin Ambros va alege 16 handbaliste care vor participa la Euro.

Trifunovic, Nikolic și Landre, convocate și ele

De la SCM Craiova, trei jucătoare străine au fost incluse în loturile naționale trimise la EHF. Este vorba de Jelena Trifunovic și Zeljka Nikolic, la selecționata Serbiei, și de Laurisa Landre, la cea a Franței.

Clasament Liga Națională

Clasamentul Ligii Naționale după șapte etape disputate: 1. CSM București 21p (8 meciuri), 2. Dunărea Brăila 21, 3. Corona Brașov 13, 4. Măgura Cisnădie 13, 5. SCM Craiova 12, 6. CSM Bistriţa 12, 7. U Cluj 10, 8. HCM Vâlcea 10, 9. HC Zalău 10, 10. CSM Roman 9, 11. CSM Unirea Slobozia 5, 12. CSM Cetate Deva 3, 13. CSU Danubius Galați 2 (penalizată cu un punct deoarece a folosit jucătoare suspendate), 14. CSM Ploiești – minus 3p (6 meciuri), penalizată cu trei puncte pentru neprezentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS