16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMămicile campioane merg și la antrenament, și la serviciu

Mămicile campioane merg și la antrenament, și la serviciu

Mihaela Popescu (stânga), Alina Niţuleasa (a doua din stânga) şi Alina Voiculescu (dreapta) sunt mămicile campioane. Ele sunt antrenate de Cristieana Cojocaru (a doua din dreapta). Din echipa medaliată cu aur a făcut parte şi Elena Moagă (centru).
Mihaela Popescu (stânga), Alina Niţuleasa (a doua din stânga) şi Alina Voiculescu (dreapta) sunt mămicile campioane. Ele sunt antrenate de Cristieana Cojocaru (a doua din dreapta).
Din echipa medaliată cu aur a făcut parte şi Elena Moagă (centru).

În localitatea bihoreană Băile Felix s-a desfășurat la sfârşitul săptămânii trecute Campionatul Național de cros (seniori, tineret, juniori 1), iar sportivii legitimați la cluburile craiovene au obținut șapte medalii.
În întrecerea senioarelor, aurul a fost cucerit de echipa CSM Craiova, care a avut în componență sportivele Elena Moagă, Mihaela Popescu, Alina Voiculescu și Alina Nițuleasa. Interesant este că trei dintre ele sunt și mămici, iar pe deasupra și lucrează. Astfel, își împart timpul între serviciu, antrenamente și îngrijirea copiilor. Pasiunea pentru atletism, sport în care au performat înainte de a rămâne însărcinate, le-a făcut să nu stea departe de alergare și de competiții. Iar când urci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și dedici medalia copilului tău, satisfacția este mare.

Copiii, cele mai de preț medalii

Alina Voiculescu a devenit campioană cu echipa exact când fiul său a împlinit un an. „Acum un an, Dumnezeu mi-a dăruit cel mai frumos cadou. Azi iubirea mea face un anișor, iar eu sărbatoresc prin muncă, departe de el. Încă o medalie, nu la fel de de valoroasă ca aceea de anul trecut“, a scris Alina pe un site de socializare, sub fotografia în care ea și colegele sale urcau pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Național de cros.
Mihaela Popescu practică atletismul de mai bine de un deceniu și are apoape 100 de medalii în palmares. A făcut o pauză de șapte ani, timp în care a născut-o pe fiica sa, Maia, care acum are cinci ani și jumătate. De aproximativ doi ani, multipla campioană s-a reapucat de atletism, iar medaliile au început să vină din nou. Asta în condițiile în care sportiva are și serviciu, lucrează în ture, ca agent de penitenciare, și nu poate face atâtea antrenamente câte și-ar dori.
„Lucrez în ture la serviciu, iar când am tura de zi, după 12 ore la muncă nu mă pot antrena în ziua respectivă. Programul nu îmi permite să fac decât un antrenament pe zi. Dacă aș face două, cu siguranță aș avea rezultate mult mai bune. Este mult mai greu să faci sport de performanță când ai și serviciu. Directorii mei mă susțin în cariera sportivă și găsesc posibilitatea să-mi dea liber la fiecare competiție“, povesteşte Mihaela.
După cea mai recentă competiție, sportiva a rămas fără unghii la degetele de la picioare. „A fost greu, a plouat, traseul a fost cu apă și nămol, nu mai am unghii la degetele picioarelor, dar nu mai contează, satisfacția este mare când urci pe podium. De când m-am reapucat, am zece medalii numai pe echipe. Muncesc, mă bucur de fiecare rezultat și îmi doresc să mă autodepășesc. Când sunt la antrenament, fetița mea este la grădiniță. A mai mers și cu mine la competiții“, a spus Mihaela, care are în palmares medalii la competiții naționale, balcanice, Campionatul European și Campionatul Mondial.

În cursa senioarelor de la Campionatul Național de cros au luat startul 18 sportive
În cursa senioarelor de la Campionatul Național de cros au luat startul 17 sportive

A treia mămică din echipa de aur este Alina Nițuleasa, care are tot o fetiță, Carla, dar și serviciu, ca şi colegele sale.
A patra componentă a echipei medaliate cu aur la cros este Elena Moagă. Ea nu are copil, dar lucrează în cadrul MApN. În proba individuală, Moagă, care are dublă legitimare cu CS Olimpic Craiova, a trecut linia de sosire a opta, Mihaela Popescu s-a clasat pe locul 12, urmată de Alina Voiculescu, iar Alina Nițuleasa a ocupat locul 15 din 17 participante.

„Sunt conștiincioase, deși au copil și serviciu“

Concursul a fost câștigat de o altă mămică din atletismul românesc, Ancuța Bobocel, de la CS Universitatea Craiova, sportivă care a revenit pe pista de atletism la scurt timp după ce a născut și care în vară a participat la Jocurile Olimpice de la Rio.
Cristieana Cojocaru, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 1984, este antrenoarea celor trei mămici din echipa CSM Craiova și spune că acestea sunt foarte muncitoare: „Sunt conștiincioase, muncitoare, deși au și copil, și serviciu. Pot fi modele pentru tinerii care nu vor să facă sport“.

Încă două titluri la echipe

Echipa masculină de seniori de la CSM Craiova a cucerit titlul naţional la cros
Echipa masculină de seniori de la CSM Craiova a cucerit titlul naţional la cros

CSM Craiova a cucerit șase medalii la Campionatul Național de cros. Pe lângă aurul cucerit de echipa senioarelor și echipa feminină de tineret, compusă din Cătălina Chircă, Alina Bățilă, Ionela Olteanu, Gabriela Manolache și Gabriela Ciora a devenit campioană, iar pe prima treaptă a podiumului a urcat echipa masculină de seniori, alcătuită din Marius Ionescu, Andrei Ștefana, Alexandru Corneschi (legitimat la începutul acestei luni la CSM), Marius Bușcă, Paul Brabiescu și Mădălin Ionescu.

La individual, Cătălina Chircă, sportivă pregătită de antrenorul Cătălin Geapana, a cucerit argintul la tineret, iar în întrecerea masculină a seniorilor, Marius Ionescu a devenit vicecampion național, urmat de colegul său de club Andrei Ștefana.

Marius Ionescu concurează săptămânal

Pentru maratonistul Marius Ionescu, acesta a fost al treilea weekend în care a avut concurs. „După terminarea Jocurilor Olimpice de la Rio, am luat o pauză de două săptămâni, în care nu am alergat deloc, după care am început ușor, cu un antrenament pe zi. În ultimele trei weekenduri am și concurat, mai mult din amintiri. Pe 9 octombrie am alergat o ștafetă de 10 km în cadrul Maratonului Internațional București, unde am terminat pe locul doi, pe 16 octombrie am alergat un semimaraton la Birmingham, unde m-am clasat pe locul cinci, iar acum, la Felix, am luat două medalii. Sunt mulțumit de rezultat, în urma pregătirii puține pe care am făcut-o în ultimele două luni. Acum voi participa la Crosul Loteriei, iar pe 5 noiembrie la Campionatul Balcanic de cros din Serbia. În concluzie, cinci weekenduri la rând cu câte o cursă. Aceste curse mă ajută să reintru în pregătirea pentru anul 2017“, a spus cel alintat „Piciul“.
Mircea Călin, directorul clubului CSM Craiova, a vorbit despre rezultatele de la Campionatul Național de cros, considerând că sportivii de la clubul pe care acesta îl conduce ar mai fi putut lua o medalie: „Am dominat această competiție. Sunt rezultate bune, șase medalii dintre care trei titluri, dar mai puteam lua o medalie, sau una dintre medaliile luate să fie mai strălucitoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS