11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA fost greu meciul, dar victoria e dulce

A fost greu meciul, dar victoria e dulce

Andrei Ivan a sărbătorit în stilu-i propriu reuşita de la Braşov cu Sepsi (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan a sărbătorit în stilu-i propriu reuşita de la Braşov cu Sepsi (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova nu a avut deloc o misiune uşoară ieri seară, pe stadionul „Tineretului” din Braşov, cu divizioanara secundă Sepsi Sfântu Gheorghe, în 16-imile de finală ale Cupei României. Gruparea din Bănie s-a calificat cu greu în optimi, după ce s-a impus cu 1-0, golul care a făcut diferenţa fiind semnat de Andrei Ivan (’100).

Alb-albaştrii au făcut o primă repriză slabă, nereuşind să se apropie periculos de poarta adversă nici măcar o dată, în timp ce gazdele au fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 34, prin Hadnagy, în urma unei lovituri indirecte dictate după o imprudenţă a lui Calancea.

 

Craiovenii, mai vioi, dar ineficienţi după pauză

 

La reluare, Sepsi a irosit o mare ocazie prin Plămadă, şutul acestuia fiind respins cu dificultatea în corner de Calancea (’47). Replica alb-albaştrilor a venit imediat, Bancu a reluat de la zece metri lateral stânga, însă mingea a trecut puţin pe lângă poartă (’48). Contrele au continuat, Sepsi a fost periculoasă prin Ene (’54) şi Hadnagy (’62), iar CS Universitatea a răspuns prin Băluţă (’53), Bancu (’57, ’79), Ivan (’83) şi Rocha (’88), însă tabela a rămas nemodificată în cele 90 de minute şi astfel s-a ajuns la cele două reprize suplimentare.

 

Ivan a adus bucuria

 

Gruparea din Bănie a reuşit să marcheze până la urmă, Bancu i-a pasat de pe stânga, la „întâlnire”, lui Andrei Ivan, iar acesta l-a lobat pe portarul Niczuly, ieşit în întâmpinare (’100, 0-1). Craiova a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 107, şutul lui Rocha, scăpat singur cu portarul, a trecut puţin pe lângă butul echipei Sepsi. Şi Rambe şi-a trecut în cont o ocazie uriaşă, el nimerind bara din stânga de la doi metri după o pasă a lui Rocha (’109).

Sepsi: Niczuly – M. Burlacu, I. Ursu, R. Damian, Ţepeş – Mitrea, Minciună (’91, Chiş) – I. Plămadă (’77, Tofan), D. Ene, Huiban (’85, Răduţoiu) – Hadnagy. Antrenor: Valentin Suciu.

CS Universitatea: Calancea – Briceag, Kelic, Kay, Vătăjelu – Bancu (’111, Popov), Zlatinski, Gustavo (’46, Băluţă) – Rocha, Măzărache (’84, Rambe), Ivan. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Mitra ’45+3, Minciună ’90+1, Burlacu ’103, Răduţoiu ’115 / Zlatinski ’23, Kay ’37, Bancu ’45+3, Rocha ’115.

Cartonaş roşu: Ene ’117.

Au arbitrat: Dan Grigore Botescu – Vlad Bârleanu, Florin Pucheanu.

 

Mulţescu: Parcă am jucat pe o orezărie

 

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Gigi Mulţescu, s-a plâns la finalul meciului de starea terenului şi de durităţile adversarilor permise de arbitrul Botescu şi şi-a felicitat elevii pentru dăruire.

„Eu sunt adeptul câştigării Cupei României, pentru că este un trofeu la care ajungi mult mai repede, dar sunt dezamăgit de organizarea meciului. Nu se poate, parcă am jucat pe o orezărie. Să-ţi sară mingea aiurea, să nu poţi să o controlezi. Nu ştiu dacă nu a fost premeditată treaba asta, pentru că se ştia că noi suntem o echipă care pasăm şi vrem să controlăm jocul, să atacăm. Ni s-au dat arbitri fără experienţă, care nu ştiu să ţină un joc în mână. Am avut nişte adversari care până în repriza a doua şi-au ţinut cumpătul, dar după au devenit foarte agresivi. Nu se poate, avem jucători cu răni, cu plăgi deschise… Ăsta nu-i fotbal! Noi respectăm competiţia, dar nu suntem respectaţi. Este o victorie mare, pentru că noi am atacat 80 din 90 de minute. Sigur că am ratat mult, dar la bază a stat starea terenului. Ca să potoleşti mingea îţi lua timp şi stimula contactele cu adverarul şi ei asta aşteptau. Pe ei i-a interesat să ne blocheze, în rest au mers la ce s-o putea face pe contraatac sau la o fază fixă. A fost şi o lipsă de concentrare la noi, mai ales la finalizare. Una peste alta vreau să-i felicit pe jucătorii mei, pentru că au rezistat 120 de minute după ce am avut acum două zile un joc foarte greu la Mediaş, şi un drum cu autocarul, care s-a mărit ca timp din cauza unui accident pe Valea Oltului. Ei merită tot respectul nostru pentru atitudinea şi modul cu s-au luptat până la final. Nu cred că s-a pus problema învingătoarei, ci doar a scorului”, a declarat Gigi Mulţescu, la Digi Sport.

„Despre Cupă nu putem să vorbim prea mult, pentru că a trecut un singur tur pentru noi, dar în campionat puteam mai mult. Puteam să fim pe primul loc acum, dacă nu pierdeam la Steaua dintr-un penalti imaginar, şi la Timişoara, unde am pierdut la fel, din două penaltiuri imaginare. Eram pe primul loc sigur şi meritam să fim acolo, pentru că am fost echipa care am atacat cel mai mult”, a completat strategul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS