9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii luptă-n Cupă cu gândul calificării

Oltenii luptă-n Cupă cu gândul calificării

Craiovenii sunt gata să-și bucure suporterii și în Cupa României (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Craiovenii sunt gata să-și bucure suporterii și în Cupa României (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formațiile Olteniei rămase în cursa pentru câștigarea Cupei României vor lupta astăzi în faza șaisprezecimilor de finală, toate propunându-și calificarea în faza superioară.
Divizionara secundă CSM Vâlcea va întâlni, de la ora 14.30 (Digi Sport), pe stadionul „Municipal“ din Zăvoi, pe CFR Cluj, deținătoarea trofeului, și în ciuda diferenței de eșalon și valoare, gazdele cred în șansa lor și promit să facă un meci mare.
„Este a treia calificare în şaisprezecimile Cupei, în cei patru ani petrecuţi de Damila la Vâlcea. O singură dată am ratat calificarea, contra Craiovei, dar atunci eram concentraţi pe campionat. Este a doua oară în ultimii patru ani când vine o echipă de Liga I, după CSMS Iaşi, dar nu se compară cu meciul cu CFR Cluj. Noi am tratat cu seriozitate Cupa, am discutat despre acest lucru cu Jerry Gane încă de când a semnat contractul, ne-am propus calificarea în această fază. Ne aşteptăm să fie prezenţi 3.000 – 4.000 de suporteri, chiar dacă se joacă la ora 14.30. Ne dorim să ne ridicăm la nivelul adversarului, chiar dacă, evident, CFR Cluj are prima şansă. Anul trecut, CFR a câştigat Cupa, iar anul acesta, acest trofeu face parte din obiectivul lor. Nu avem presiune, sperăm să iasă un spectacol frumos“, a declarat președintele CSM Vâlcea, Lucian Munteanu, conform liga2.ro.
Antrenorul Jerry Gane are ceva probleme de lot, Florin Costea, Stana și Vasile sunt ușor accidentați, însă sunt șanse să fie recuperați până la ora jocului, iar Costin Stoica şi Radu Georgescu ies din orice calcule.
Partida CSM Vâlcea – CFR Cluj va fi arbitrată de Adrian Illyeş (Ploieşti), ajutat de asistenții Romică Bîrdeş (Piteşti) și Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) și „rezerva“ Marius Chițu (Târgovişte). Observatori au fost desemnați Aron Huzu (Sibiu), respectiv Dumitru Paraschiv (Severin).

Grigoraș: Nu vrem să fim eliminați de o echipă de Liga a II-a

După 0-4 cu Dinamo în Liga I, Pandurii Târgu Jiu schimbă frontul și nu concepe să-și strice reputația și în Cupa României. Gorjenii vor întâlni astăzi, de la ora 18.00 (Digi Sport), în Banat, pe ASU Poli Timișoara (locul 18 în Liga a II-a), iar antrenorul Petre Grigoraș nu concepe decât calificarea, deși nu va miza pe câteva „piese“ importante.
„Cupa este o competiție total diferită față de campionat, de obicei este o întrecere a surprizelor și am vrea să nu fim o surpriză neplăcută în acest meci. Vom trata serios partida, chiar dacă vor fi câteva absențe importante și mă refer la Buijs, care este învoit pentru o problemă personală, Sânmărtean, Țucudean, Antal și Crețu, toți cu ușoare accidentări. Sunt jucători pe care nu ne vom baza. O să mergem cu ceilalți și vom încerca să câștigăm. Nu vom avea numai tineri pe teren, vor fi și jucători experimentați. Vom alinia o formulă astfel încât să rezolve problema calificării. Atmosfera nu este prea grozavă după meciul cu Dinamo. Sunt astfel de momente în viața unei echipe, dar e o înfrângere până la urmă și nu suntem nici prima și nici ultima echipă care pierde cu un asemenea scor (0-4 – n.r.). Nu mai punem acum accent pe ce a fost, ne axăm pe prezent și pe viitor. Tratăm competiția cu mare seriozitate și vrem să trecem mai departe. Acum unde o să ajungem, nu știm, dar e clar că nu vrem să fim eliminați de o echipă de Liga a II-a“, a declarat Petre Grigoraș, pentru GdS.
Confruntarea de pe stadionul „Dan Păltinișanu“ va fi arbitrată de Denis Haidiner (Hunedoara), Ionuţ Marius Bobe (Videle), Adrian Ionescu (Târgovişte) și Rareș George Vidican (Oradea). Observatori vor fi Adrian Vidan (Bucureşti) și Ion Zare (Oradea).

Mulțescu: Ne așteaptă un meci greu

La rândul său, CS Universitatea Craiova, echipă care a încheiat turul campionatului pe locul secund în Liga I, se va deplasa la Brașov, urmând să întâlnească astăzi, de la ora 20.45 (Digi Sport), pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, o echipă nou-promovată în eșalonul doi, dar care se află pe poziția a cincea, fiind la trei puncte de podium.
Antrenorul grupării din Bănie, Gigi Mulțescu, și-a pus elevii în gardă, afirmând că meciul nu va fi deloc ușor, și nu concepe eliminarea, trofeul Cupei României fiind unul dintre obiectivele alb-albaștrilor.
„Abordăm meciul la victorie, vrem să ne calificăm și în Cupa României. Vom alinia o echipă competitivă, pentru că întâlnim un adversar cu un lot valoros. Are câțiva jucători care au evoluat în Liga I, o mixtură între fotbaliști experimentați și tineri care vor să se afirme. Așadar, ne așteaptă un meci greu, mai ales că ei nu vor avea nimic de pierdut. Va fi meciul anului pentru ei, se vor dărui, vor juca la sacrificiu. Noi trebuie să ne adaptăm la condițiile de joc și să dovedim că suntem dintr-o ligă superioară. Să câștigăm jocul. Să nu lăsăm loc la surprize“, a declarat tehnicianul CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu.
Partida Sepsi Sfântu Gheorghe – CS Universitatea Craiova, găzduită de stadionul „Tineretului“ din Brașov, va fi condusă la centru de Dan Grigore Botescu (Bucureşti), la cele două linii se vor afla Vlad Bârleanu (Bucureşti) și Florin Pucheanu (Ulmi), iar „rezervă“ va fi Mihai Amorăriței (Câmpina). Observator pentru arbitraj a fost desemnat Constantin Gheorghe (Suceava), iar de joc, Adrian Petre (Buzău).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS