5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștilor craioveni le merge bine acasă

Baschetbaliștilor craioveni le merge bine acasă

Jamar Abrams (nr.21) a încântat spectatorii cu două slam-dunk-uri (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Jamar Abrams (nr.21) a încântat spectatorii cu două slam-dunk-uri (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au obținut vineri seară a doua victorie din acest sezon al Ligii Naționale. Jucătorii pregătiți de Vladimir Vuksanovic și Dragan Aleksic au câștigat disputa de pe teren propriu cu Phoenix Galați, la o diferență de 11 puncte, scor 80-69 (17-16, 22-16, 27-18, 14-19). Meciul a contat pentru etapa a cincea și a avut un început echilibrat, până în minutul 17, când craiovenii s-au desprins la 39-32. Diferența a crescut la 18 puncte în sfertul al treilea, dar în ultimul sfert jucătorii echipei gazdă au făcut greșeli care le-au permis oaspeților să reducă din diferență și să câștige acel sfert. Antrenorul Vuksanovic s-a arătat mulțumit de victorie, dar nu și de evoluția elevilor săi din sfertul al patrulea. „Am întâlnit o echipă de nivelul nostru, din multe puncte de vedere. Trebuie să fiu mulțumit de victorie, dar nu sunt mulțumit de finalul meciului, pentru că nu înțeleg de ce ne-am blocat“, a spus tehnicianul sârb.

Câte 20 de puncte pentru Marinovic și Abrams

De la SCM-U Craiova, Marko Marinovic și Jamar Abrams au terminat cu câte 20 de puncte marcate. Filip Sepa a avut 16 puncte și 4 recuperări, iar Iuri Fraseniuc – 9 puncte și tot atâtea mingi prinse la panou. Sepa vrea să uite cât mai repede prestația sa și a colegilor din sfertul al patrulea din meciul cu moldovenii. „A fost o partidă grea pentru noi, că jucam cu presiune asupra noastră, trebuia să învingem. Am făcut trei sferturi bune, iar în al patrulea nu știu ce s-a întâmplat, dar trebuie să uităm repede. Mă bucur că am câștigat din nou acasă“, a menționat jucătorul sârb.
La SCM-U au mai evoluat Paul (4), Damian, Şolopa (2), Corneanu și Aktas (7).
Pentru Phoenix Galați, Milos Bojovic a înscris 20 de puncte. Milan Milovanovic a reușit 18 puncte și 8 recuperări, iar Milos Pesic 10 puncte și 5 recuperări.
Ambii antrenori au folosit rotații de câte 9 jucători, dar banca de rezerve a Craiovei a contribuit cu 25 de puncte, față de 14 ale gălățenilor.
Craiova a avut 34 de recuperări, cu 9 mai multe decât Galațiul. Craiovenii au avut 22 de posesii pierdute, față de 16 ale adversarilor, dar raportul punctelor marcate din astfel de greșeli a fost 22-14 în favoarea gazdelor.

Urmează confruntarea cu echipa campioană

În urma acestui rezultat, Craiova are un bilanț de două victorii și două înfrângeri, iar Galațiul de o victorie și două meciuri pierdute. Ambele succese pentru olteni sunt înregistrate pe teren propriu, în Sala Polivalentă. Pentru SCM-U urmează sâmbătă o deplasare grea, pe terenul campioanei CSM Oradea. „Vom încerca să facem un joc consistent. Dacă prin jocul bun prestat vom învinge ca în meciurile cu Pitești din Cupă este bine, dacă vom pierde ca la Timișoara, nu va fi bine“, a punctat Vuksanovic.

Galerie foto realizată de Daniela Mitroi-Ochea:

DSC_0019

DSC_0022

DSC_0041

DSC_0050

DSC_0060

DSC_0086

DSC_0093

DSC_0141

DSC_0087

DSC_0139

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS