12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / CS Universitatea Craiova a remizat la Mediaş după un meci foarte bun

Fotbal / CS Universitatea Craiova a remizat la Mediaş după un meci foarte bun

Andrei Ivan a stabilit rezultatul final la Mediaş (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan a stabilit rezultatul final la Mediaş (foto: csuc.ro)

Formaţia CS Universitatea Craiova a remizat sâmbătă, scor 2-2, în Ardeal, în compania formaţiei Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a 13-a din Liga I.

Alb-albaştrii au deschis scorul în urma unui autogol a lui Roberto Romeo, care a fost lovit de minge în centrul careului mic în urma unei centrări de pe dreapta a lui Rocha ce îl viza pe Măzărache (’33, 0-1).

Ardelenii au restabilit egalitatea în partea secundă, Azdren Llullaku reluând cu capul, de la şase metri, dintre Popov şi Acka, o centrare venită a lui Ciprian Petre (’50, 1-1).

„Găzarii” au preluat conducerea zece minute mai târziu, după un gol marcat dintr-o poziţie suspectă de ofside la Llullaku, care a pus latul de la doi metri la o pasă a lui Alexandru Munteanu (’60, 2-1).

Craiova a revenit în joc după o reuşită frumoasă a lui Andrei Ivan, care a şutat la vinclu de la opt metri după o centrare a lui Vătăjelu de pe stânga cu dedicaţie pentru Măzărache şi Rambe, dar aceştia nu au reuşit să reia (’63, 2-2).

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Romeo, Susnjar, Trtovac, Rugasevic – Cristea, Zaharia, Llullaku, Eric (’88, S. Lupu) – Munteanu (’90, Buzean), Axente (’46, C. Petre). Antrenor: Cristi Pustai.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Ivan, Zlatinski, Băluţă, Măzărache (’90, Kelic) – Rocha, Rambe (’82, Bancu). Antrenor: Gigi Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Axente ’31, Zaharia ’68, Rugasevic ’84 / Băluţă ’28, Ivan ’90.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Octavian Şovre, Vladimir Urzică; Florin Miron.

Observatori: Patriţiu Abrudan, Ioan Bogdan.

În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova ocupă în continuare locul doi, cu 24 de puncte.

În meciul următor, gruparea din Bănie va schimba „frontul” şi va evolua în 16-imile Cupei României, la Braşov, în compania echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, din Liga a II-a, duelul fiind programat marţi, de la ora 20.45.

 

Mulţescu: Am vrut să câştigăm

 

La finalul partidei, antrenorul Craiovei, Gigi Mulţescu, s-a arătat dezamăgit că nu au fost obţinute toate cele trei puncte.

„Am vrut victoria, iar la cum s-a jucat am avut un plus şi la controlul jocului şi la numărul de ocazii, am fi meritat. Dar, una peste alta, a fost un joc agreabil, disputat, chiar dacă uneori au fost intrări peste limita regulamentului din partea gazdelor. Ei au pus mare accent pe apărare, s-au închis în majoritatea timpului şi au reacţionat pe contraatac. Prin această strategie ne-au prins descoperiţi de câteva ori, este adevărat, mai ales în repriza a doua. Prima parte a fost sub controlul nostru mult timp, însă nu am reuşit să finalizăm cu gol ocaziile create, iar în repriza a doua am avut o bară şi o ocazie mare a lui Băluţă, dar rezultatul îl ştim cu toţii. Nu ne-au surprins cu introducerea lui Petre. La primul gol am fost neatenţi, pentru că era o fază tipică, de manual, Ciprian Petre a centrat de pe stânga şi fundaşii noştrii centrali nu s-au poziţionat bine. Primul trebuia să fie poziţionat astfel încât să nu intre mingea în careu, iar al doilea să marcheze vârful. E inadmisibil. Llullaku a fost lăsat liber şi a putut să înscrie liniştit. Llullaku are viteză, execuţie bună şi se poziţionează foarte bine. Are ştiinţa spaţiilor şi ştie când să atace şi să se demarce foarte bine”, a explicat Mulţescu, la Digi Sport.

Întrebat dacă este mulţumit cu locul doi, ocupat la finalul acestui tur de campionat, Gigi Mulţescu a spus: „Dacă mă întrebaţi înainte de începerea campionatului spuneam că sunt foarte mulţumit, dar acum, după modul cum s-a desfăşurat prima parte, nu sunt. Ţinând cont că în toate meciurile am avut şansă, şi fie că am ratat noi, fie că ne-au încurcat alţii, sunt nemulţumit. Dar dacă s-ar încheia acum campionatul, aş fi mulţumit cu locul doi. Însă mă gândesc că putem să facem mai mult. Eu zic că avem potenţial, mai ales dacă îmbunătăţim lotul. E visul meu să câştigăm titlul şi sperăm să-l materializăm”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS