16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: Sunt nemulțumit că băieții au slăbit ritmul în ultimul set

Pascu: Sunt nemulțumit că băieții au slăbit ritmul în ultimul set

Craiovenii (în stânga) nu au cedat nici un set în confruntarea cu clujenii (Foto: Lucian Anghel)
Craiovenii (în stânga) nu au cedat nici un set în confruntarea cu clujenii (Foto: Lucian Anghel)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au punctaj maxim după primele două etape din noul sezon al Diviziei A1. Campionii României au obținut miercuri seară, pe teren propriu, a doua victorie stagională, impunându-se în minimum de seturi, 3-0 (25-20, 25-13, 25-23), în disputa cu U Cluj, formație care în etapa trecută produsese surpriza, învingând cu 3-0 pe Unirea Dej.
În setul al treilea al confruntării de miercuri cu ardelenii, jucătorii craioveni au comis câteva greșeli care puteau să-i coste pierderea acelui set, lucru evidențiat și de antrenorul Dan Pascu, care a spus că pentru SCM-U urmează o perioadă cu meciuri dificile, iar aceste greșeli trebuie eliminate rapid, pentru a nu pierde puncte.
„Sunt mulțumit de victoria cu 3-0, pentru că echipa clujeană, chiar dacă este una din partea a doua a clasamentului, s-a luptat pentru orice minge, nu renunță deloc. Totodată, mă nemulțumește faptul că băieții mei au slăbit ritmul în ultimul set, iar adversarii au egalat la 23. Puteam pierde acel set, pe o stare de relaxare. Sper să fie o lecție pentru viitor și să nu mai repetăm greșelile, pentru că ne așteaptă meciuri grele. Până acum ne-am făcut datoria, am câștigat șase puncte din două meciuri“, a spus Pascu la finalul jocului.

Clujenii sperau să ia un set

Și oaspeții au evidențiat faptul că puteau câștiga măcar un set la Craiova. „Nu am venit să pierdem, ci să ne vindem pielea cât mai scump. Dacă ne concentram mai mult, puteam lua un set, poate chiar un punct“, a spus managerul ardelenilor, Bogdan Ungureanu. Dan Borota, fost jucător al Craiovei, a fost miercuri adversarul oltenilor, dar la prezentarea echipelor a fost aplaudat de puținii spectatori prezenți în Polivalentă. Borota crede că SCM-U va lupta cu Galațiul pentru titlu în acest sezon: „La Craiova mă simt bine de fiecare dată când vin. Era să ciupim un set, dar nu puteam emite pretenții mai mari. Craiova este campioana, noi trebuie să câștigăm meciurile cu echipele de talia noastră. SCM-U este o echipă omogenă, cu mulți jucători de națională, iar lupta cu Galațiul pentru titlu va fi una interesantă“.

Urmează derbiul cu Zalău

Pentru Laurențiu Lică și colegii săi urmează primul derbi al campionatului, duminică, în deplasare, cu vicecampioana ACSVM Zalău, de la ora 19.30. „Zalăul este o echipă schimbată față de anul trecut, mai echilibrată pe posturi, mai omogenă, mai valoroasă. Va fi un meci strâns, de luptă, la fel ca toate întâlnirile dintre cele două formații în ultimii cinci ani“, consideră antrenorul Pascu. „Sper să o ținem tot așa cu victoriile, iar de la Zalău să ne întoarcem măcar cu două puncte“, a completat jucătorul Silviu Suson.
După jocul de la Zalău, oltenii vor primi vizita echipei CSM București, apoi vor evolua la Steaua București, urmând ca în etapa a șasea să joace acasă cu CS Volei Caransebeș.

Fetele, fără nici o șansă la Târgoviște

Dacă băieţii de la SCM-U au pornit cu dreptul în noul sezon, echipa feminină de volei a aceluiaşi club a suferit miercuri al doilea eşec consecutiv. Fetele antrenate de Dani Săvoiu şi Puşa Dina au fost învinse cu 3-0 (25-12, 25-12, 25-12), în deplasare, de vicecampioana CSM Târgovişte. Și duminică oltencele vor avea parte tot de un adversar de calibru, campioana CSM București, care va juca în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS