20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPerechea Duțescu/Bucur, la al șaselea turneu internaţional câștigat anul acesta

Perechea Duțescu/Bucur, la al șaselea turneu internaţional câștigat anul acesta

Laurenţiu Bucur (stânga) şi craioveanul Dan Duţescu (dreapta) au câştigat turneul din Spania
Laurenţiu Bucur (stânga) şi craioveanul Dan Duţescu (dreapta) au câştigat turneul din Spania

Perechea formată din craioveanul Dan Duțescu și bucureșteanul Laurențiu Bucur a câștigat recent un nou turneu internațional de tenis, la categoria de vârstă +55 de ani. Este vorba de turneul de grad 1 „Mallorca Open“, desfășurat la Font de sa Cala, o stațiune spaniolă.
Cei doi români, favoriți principali ai competiției, au disputat finala în compania perechii alcătuite din britanicul Alec Allen și suedezul Per-Anders Lindeborg, și s-au impus cu scorul de 7-5 1-6 [10-6]. În aceeași zi, tenismenii din țara noastră disputaseră și semifinala, învingându-i pe austriecii Ernst Huber și Andreas Saida, cu 6-0, 6-4. „A fost un turneu dificil, cu echipe foarte bune. Două dintre perechi erau alcătuite din foști jucători profesioniști, cei care i-am învins în finală și semifinală. Am disputat ambele meciuri în aceeași zi, pentru că înainte cu o zi plouase și nu se jucase deloc“, a explicat ieri Dan Duțescu. Acesta este al șaselea turneu câștigat de el și partenerul său din București în 2016, din opt finale disputate, iar conform clasamentului dat publicității ieri ocupă locul patru, la egalitate de puncte cu sportivul de pe locul trei, austriacul Karl Pansy. Liderul clasamentului la categoria +55 este finlandezul Joakim Berner, urmat de neo-zeelandezul Paul N. Smith. „A fost un sezon bun pentru noi, cu participări la turnee de grad 1 și grad A. Cel mai important trofeu este cel de la Umag, din Croația, primul turneu de grad A câștigat de noi. Anul acesta putem urca pe locul trei, chiar doi, în funcție de rezultatul pe care îl vom obține la un turneu programat la Budapesta luna viitoare“.

Dan Duțescu, alături de Toni Nadal, la academia lui Rafael Nadal
Dan Duțescu, alături de Toni Nadal, la academia lui Rafael Nadal

Revenind la turneul Mallorca Open, printre spectatori s-a aflat și Toni Nadal, unchiul fostului lider mondial Rafael Nadal. „Toni Nadal ne-a felicitat pe toți câștigătorii de la diferite categorii de vârstă, apoi ne-a invitat la academia de tenis a lui Rafa Nadal, de la Manacor, o investiție fantastică, cu 30 de terenuri de tenis, hotel de 200 de locuri, bazine de înot, săli de recuperare. Ceva de vis!“, a povestit Duțescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS